maandag 26 maart 2012

Asbak legen op straat (en Endstra)

Bij mij achter op straat lag vorige week zo'n smerig wit hoopje. Een leeggekieperde asbak uit een auto. Bah.

Gerrit Weseman uit IJmuiden stoort zich er ook aan. Hij zag zondag de peuken op de foto liggen op Snippenbos in zijn woonplaats. ,,Schande! Wat een moraal!'', mailt hij.

Snap het ook niet. Je kunt het toch gewoon thuis even weggooien? Op straat gooien kan je bovendien een aardige boete opleveren.

PS: Willem Endstra woonde in IJmuiden aan Zee. Nu woont zijn broer Haico er. Over hem vliegen nu de verhalen om je oren in de landelijke pers. Vrijdag deze rechtszaak: afpersen van Haico Endstra.


Quote en Crimesite beweren, na maandenlang onderzoek zeggen ze, dat Haico Endstra een actieve rol speelde bij de praktijken van zijn in 2004 vermoorde broer Willem.

In de IJmuider Courant stond vorige week dit: ,,Willem Endstra schreef vlak voor zijn dood een lange brief aan Mink Kok. Hij vertelde dat zijn broer Haico alles wist en aanwezig was bij gesprekken met criminelen. Ook beheerde Haico grote geldbedragen. Haico Endstra ontkent opdracht te hebben gegeven voor een huurmoord op Paarlberg. Hij noemt het een indianenverhaal. Hij heeft ook altijd gezegd niets te hebben geweten van de handel en wandel van Willem, tot vlak voor diens dood.''

Haico Endstras advocaat eist inmiddels een rectificatie van Quote.

5 opmerkingen:

Ina de Vos zei

Ook ik erger me rot aan de peuken op straat. Was net op het parkeerterrein bij de Vomar en daar lag me een berg!!! Kan er met m'n verstand niet bij dat je dat zonder blikken of blozen doet..Maar ja, straten, trottoirs en groenstroken liggen vol allerhande rommel. Gooi maar op straat, waait vanzelf weg is het motto. Het is gewoon een mentaliteitskwestie, als je je kinderen al vroeg leert rommel in de vuilbak te gooien loont dat zeker! Onze zoon nam ook allerlei troep mee naar huis om dat hier in de kliko te doen, kwam regelmatig de raarste dingen tegen in z'n broekzakken. Nog steeds raapt hij regelmatig iets op om thuis weg te gooien en hij is inmiddels bijna 23...Toen mijn zusje nog rookte kreeg ze ook vaak rare blikken als ze haar uitgedrukte peuk netjes opraapte en in de vuilbak deed..

Henk zei

Jong geleerd is oud gedaan kijk een op de hangplekken en skatebanen, spreek de jeugd regelmatig op aan en dan is het ja maar de volgende dag is het weer een zwijnenstal, we zien regelmatig mensen van de gemeente deze bende opruimen maar het is dweilen met de kraan open met die gasten!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Henk, wat een mooie start van je betoog!
Jong geleerd is oud gedaan. En zo is het!

En geef vooral niet op! Het is niet dweilen met de kraan open! Opvoeden is nu eenmaal herhalen, herhalen, herhalen tot je er bij neervalt.
Maar ik weet zeker, zoals Ina schrijft, als ze 23 zijn, doen ze het uit zichzelf.

Lange adem, maar oh zo dankbaar!

Marcel zei

Het gebeurt niet alleen op straat, ga 's morgens maar eens kijken op station Santpoort Noord. Bijna elke ochtend is het een vreselijke zooi in de tunnel tussen de twee perrons. NS had camera's geplaatst, toen was het over. De camera's zijn om een of andere reden verdwenen, en de tunnel is weer een grote puinhoop.
Het ergste vind ik nog dat in de tunnel wordt geurineerd.
De jeugd heeft de toekomst........

Ome nico zei

Ik lees echt met kromme tenen deze reactie,s over die asociale peuken weggooiers en rotzooi op de straat flikkeraars ,Laten we het vooral over de opvoeding hebben dan sla je dus echt de plank geheel, en heel erg mis!
Ik kom en kwam bij veel gezinnen overal Marokaans,Turks Afrikaans,en Nederlandse
en raad eens wat? ik heb nog nooit in welke huiskamer dan ook ,1 of meerdere peuken of blikjes of rotzooi op de grond zien liggen,nee keurige asbakken op tafel.,prullebakjes in de hoeken en afval in de afvalbakken,ja sommige mensen zien en denken dat er buiten meer ruimte is dan in huis dus gooi maar op de grond, gemakzucht is wat anders dan opvoeden want thuis doe je dit niet, dus? En de eerlijkheid gebied me te melden dat ook ik dit asociale gedrag wel eens heb gepleegd, me volle asbak even snel en stiekum in de stoepgooi geleegd ,ja ook ik was te lui om een stukje te lopen, Dus opvoeden heeft hier niks mee van doen, maar dicipline en een beetje nadenken dat is alles.Thuis is moeder de baas en op straat ben je zelf de baas dat zal het wezen en ook ik heb me daar schuldig aan gemaakt, gemak diende dus de mens,