vrijdag 17 februari 2012

'Dan doen we toch niks?'

Het was een ietwat verrassende avond, afgelopen maandag in het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid. De gemeente wil het autoverkeer terugdringen dat door Driehuis en Santpoort-Noord rijdt. Bewoners klagen al lang over het drukke verkeer.

Inwoners uit die dorpen mochten maandagavond hun idee├źn lanceren. Velen kwamen.
Terugdringen van het verkeer door de dorpen: dat wordt een moeilijke klus voor de gemeente. Als het lukt, ook nog met beperkt resultaat. Moeilijk omdat, zoals verkeerswethouder Ronald Vennik (hier en hier) die avond zei: ,,Als we ergens een gat dichten, gaat het verkeer elders harder stromen.''

Daarom waren er ook bewoners uit Velsen-Zuid. Want als verkeer van en uit IJmuiden wordt ontmoedigd door de dorpen te rijden, moet het via de Stationsweg en Parkweg in Velsen-Zuid. De tragiek van IJmuiden: ingeklemd tussen Noordzee, duingebied en Noordzeekanaal en maar twee toegangswegen.

Een vrouw uit Velsen-Zuid vreest al voor waardedaling van haar huis, zei ze maandagavond. Verkeerskundige Kommer Sneeuw van de gemeente probeerde de inwoners van Velsen-Zuid gerust te stellen. ,,Ons uitgangpunt is dat de situatie in Velsen-Zuid niet mag verslechteren'', zei hij. Vandaag vertelde hij me dat dat vooral slaat op verkeerslawaai en uitstoot van schadelijke stoffen.

De gemeente heeft al maatregelen bedacht om verkeer tegen te gaan. Meer verkeerslichten. Dat is een beetje een sigaar uit eigen doos. Die verkeerslichten moeten hoe dan ook geplaatst worden om de HOV-bus vlot te laten doorrijden.

Driehuizenaren en Santpoorters mochten ook voorstellen indienen. Daartussen zaten opvallend genoeg ook voorstellen om het verkeer juist makkelijker toegang te geven tot het dorp. Zoals: maar een voorrangsweg van de route Minister van Houtenlaan-Waterloolaan. De Zeeweg/Heerenduinweg moet dan voorrang verlenen.


Op een gegeven moment werd er die avond gemopperd door de dorpbewoners. Door al die verkeersremmende maatregelen, besefte een stel, zouden ze ook moeilijker naar en van hun huis kunnen rijden. Gemor steeg op in hun zaal. Kommer Sneeuw hoorde het aan. Een beetje verbaasd: ,,Nou, als u het niet wilt, doen we toch helemaal niks. Laten we het zoals het is. Dat is ook goed.''


Stem op de stelling over het verkeer door de dorpen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

[quote]
Moeilijk omdat, zoals verkeerswethouder Ronald Vennik die avond zei: ,,Als we ergens een gat dichten, gaat het verkeer elders harder stromen.''
[/quote]

Goh, heeft hij dan toch de kleuterschool gehaald?!

[quote]
Kommer Sneeuw hoorde het aan. Een beetje verbaasd: ,,Nou, als u het niet wilt, doen we toch helemaal niks. Laten we het zoals het is. Dat is ook goed.''
[/quote]


Onze verkeersdeskundige uit Haarlem begint het nu ook te leren.


Als je aan een hoofdweg woont, dan weet je dat daar verkeer doorheen gaat, dan moet je ook niet gaan zeuren.

Als verkeerswethouder Ronald Vennik en verkeersdeskundige Kommer Sneeuw nou eens goed onderzoek deden, dan wisten ze dat veel klagers hun boodschappen in IJmuiden doen, laat ze dan lekker naar Haarlem rijden.

Er is een heel goede oplossing:

Maak in Driehuis, Santpoort en velsen-Zuid industrieterreinen, dan wordt IJmuiden ontlast en komt er ook niet zoveel verkeer door de betreffende dorpen.

Het zijn ook altijd de zelfde dorpsbewoners die klagen, maar als het ze niet uitkomt, dan is het ook niet goed.

[quote]
Een vrouw uit Velsen-Zuid vreest al voor waardedaling van haar huis, zei ze maandagavond.
[/quote]

Ik heb een heel goede tip voor deze mevrouw:

Ga nu verhuizen, want uw huis is al in waarde gedaald en zal door de crisis nog verder in waarde dalen.

Voor mensen die graag rust en geen verkeer willen hebben, op Rottermerplaat is het heel rustig wonen!

Bild am Montagh zei

Het eten van McDonalds is al moeilijk warm thuis te krijgen. Als je dan ook nog eens door een paar stoplichten wordt opghouden kun je maar beter niet meer heen gaan. Dat is jammer voor mij maar ook jammer voor de McDonalds in Santpoort-Noord.

Anoniem zei

zit er een McDonalds in Santpoort Noord ? zeker aan de ander kant,
ik heb een aantal keer in mij leven gepoogd de wel geschapen en met groen omzoomde delen van het het nu haast mythische santpoort-zuid met de auto te bereiken maar bleef veel te lang in de file staan en draaide dus om, kan zodoende dus het bestaan voor mijzelf tot heden niet echt bevestiggen, en nu moet ik ook nog via deze virtuele om weg vernemen dat er en hemel voor kinderen in de vorm van zo,n met plastic omhulde vet smakken verkoop zaal bevind ????
fokke je stukje is haast humor praten en denken de intelectuelen die ons regeren werkelijk zo ??? en om dit stukje te plaatsen moet ik nog bewijzen dat ik geen robot ben door onleesbaar kliederwerk over te typen ,,,,wat een dag

Anoniem zei

De oplossing was zo simpel..... Maak van de busbaan tussen driehuis en santpoort een doorgaande weg, en slaat de huidige weg af door driehuis.