maandag 20 februari 2012

Fun Valley: 'Doodsteek voor ons winkelcentrum'

Het staat vanavond prominent op de jaarvergadering van winkeliersvereniging Stadscentrum IJmuiden 5 (20 uur, zaal Velserduin). De mogelijke komst van outletcentrum Fun Valley naar Velsen-Zuid.

Zoiets als Batavia Stad. ,,Een attractiepark met 36.000 meter outlet op nog geen vijf kilometer van ons centrum’’, waarschuwt voorzitter Piet Schouten van Stadscentrum IJmuiden.

Meer over Fun Valley lees je in dit blogje.


Of: kijk hier naar een promotiefilmpje.


Plaatjes van Fun Valley op deze blog goed bekijken? Even op klikken.

De winkeliers in de Lange Nieuwstraat maken zich zorgen. Straks gaan alle IJmuidenaren voor kleding en schoenen naar het gebied Zuiderscheg in Velsen-Zuid, waar Fun Valley zich wil vestigen.

Wijkplatform IJmuiden-Noord vreest ook het ergste. ,,Daar zit ons winkelcentrum nu net niet op te wachten. Dan kunnen alle winkels voor kleding en schoenen in IJmuiden wel gaan sluiten. Dat is de doodsteek voor ons winkelcentrum. Willen we dat?’’, aldus wijkplatformvoorzitter Johan Zwakman.

Maar de winkeliers hoeven zich echt geen zorgen te maken, vertelden de mensen van Fun Valley begin deze maand aan de gemeenteraad. Juist het tegenovergestelde zal gebeuren. ,,U zult zien dat Fun Valley een enorme toeloop teweegbrengt van tussen de 150 duizend en 300 duizend extra bezoekers per jaar’’, verzekert Anita Meijering van ontwikkelaar Ontwikkelfonds.


Wie gelooft u? De projectontwikkelaar of de IJmuidense ondernemers?


Een beetje boerenverstand geeft het antwoord.

Stel, u komt uit Helmond. Nog nooit in de buurt van IJmuiden geweest. U gaat een dagje shoppen in Fun Valley. En u besluit het eind van de middag nog even te kijken wat voor winkels IJmuiden heeft en u wilt er misschien blijven eten.


U rijdt met uw auto naar IJmuiden. Een aangegeven parkeerroute ontbreekt op de De Noostraat, dus u ziet nooit dat grote Velserduinplein met gratis parkeerruimte. U parkeert dus betaald op de Lange Nieuw.

Vindt u daar een winkel die u meer kan bieden dan het outletcentrum waar u vandaan komt? Ziet u leuke horeca waar u iets wilt eten?


Degenen die de regio wel een beetje kennen, zullen na een dagje Fun Valley afzakken naar Beverwijk. Of naar Haarlem. Maar niet naar het troosteloze IJmuiden.

PS: Film van Van Warmerdam in IJmuiden

PS: FC Zwolle of Telstar: moeilijk kiezen...

PS: Altijd al rechercheur willen zijn in Velsen? Grijp je kans! Voel je je een beetje een chique type? Mag je ook golfen...

33 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou, dat is simpel hé. Als je klaar bent met winkelen in Fun Valley, dan rij je gelijk naar huis. Ook al omdat de aansluiting naar de snelweg zo gunstig ligt.

Ome nico zei

Wat een negatief stukje Fokke ,en ik maar denken dat ik altijd negatief ben,
concurentie voor het winkelcentrum IJmuiden? Fokke ik weet niet of ik wat gemist heb maar waar is dat winkelcentrum dan? ik bedoel die paar broodvechters op de Langenieuw ? of kennemerlaan ? ik snap die drukte voor zo,n nieuw te bouwen centrum niet erg zo,n mooi centrum als in Lelystad ,ik ben er toevallig even geweest laatst dat ik in Holland was ,totaal geen concurentie voor de Langenieuw met z,n Kiosken en een Hema, wel nee dit trekt volk die dan naar dat Geweldige IJmuiden trekken om te winkelen in een niet bestaand centrum,dus een beetje positief over dit plan kan geen kwaad,het is in ieder geval een trekker net als de zwarte Markt ,ach Fokke een beetje meer positief hoor,want het gebeurt toch niet dat plannetje lulkoek dus.IJmuiden zal eerst zelf een centrum moeten bouwen met leuke winkeltjes en aantrekkelijke omgeving dan redden we het met zijn alle.

Anoniem zei

Waarom komt er geen attractiepark??? Een park met voornamelijk achtbanen bijvoorbeeld.

Noord Holland heeft namelijk geen 1 attractiepark. Dichtsbijzijnde is klein Duinrell......

De vijver van Engel en Irina zei

Ik denk ook dat het kansen bied.
meer concurentie is lagere prijzen.
Meer winkels moeten ook bedient worden, meestal zijn hier mensen voor nodig. Dus zakt de werkeloosheid in de omgeving van Velsen.

Maar geloof mij het komt er niet. Want internet neemt langzamerhand de detailhandel de wind uit de zeilen. Kijk maar eens naar de cijfers van de statestieken!

Anoniem zei

Outlet's! De manier om voor veel geld van de oude collectie af te komen.
Trieste vakantie hoor: Fun valley met een outletcentrum. Alleen de naam al. Voorgeprogrammeerd massavermaak voor de arbeider. Alles namaak, heerlijk!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Fokke Zaagsma zei

Bovenstaande reactie is door mij verwijderd.

Een persoon aanvallen tolereer ik niet.

Je mag het best ergens niet mee eens zijn, maar speel het niet op de persoon. Hou het netjes.

Fokke

Anoniem zei

Hebben wij nog een winkel gebied dan?

De GEMEENTE doet er toch al jaren zijn best voor om winkelend publiek te weren uit IJMUIDEN.

Anoniem zei

Mijn vrouw heeft een kledingzaak in ijmuiden en moet er alles voordoen om haar hoofd boven water te houden,maar voor bijna 100pct zeker gaat ze kopje onder aan het eind van het jaar.

Nu is er de afgelopen week een bericht in de media geweest dat er in 2004 17pct leegstand was(volgens de winkeliersvereniging)en dat dat nu in 2012 44pct zou zijn!!!!!

Maar volgens onze GEMEENTE is dit NIET VERONTRUSTEND|||

Bedankt GEMEENTE,ga maar lekker beginnen met het verbouwen van jullie gemeentehuis,dat is belangrijker dan het helpen van ondernemers.

Bild am Montag zei

Ik denk dat de winkeliersvereniging gelijk heeft. Fun valley zal het centrum uithollen. Hoewel ik de winkeliers in de discussie over een centrum waardeloos vond ben ik daar geen voorstander van. Ik zit niet te wachten op een desolaat IJmuidens centrum. Ik ga liever even naar Vet, of weet ik hoe die winkel tegenwoordig heet, dan naar de Zuiderscheg. Met Fun valley kan Vet het wel vergeten.In feite de schuld van de winkeliers zelf. Zij zijn het die geen sterk centrum willen.Dan heb je Fun valley in zekere zin zelf gecreeerd.

Fokke Zaagsma zei

Ruud mailde me deze reactie met verzoek ze te plaatsen:

,,Een unieke kans, als het doorgaat, voor het ontwikkelen van het havengebied rond Les Halles met horeca, restaurants en cultuur.

Mensen die van ver naar Fun Valley zijn geweest willen graag ook even in een authentiek havengebied een vissersbootje zien, hapje eten, enzovoort.

Iedereen die wel eens in de oude vissershaven in Bremerhaven is geweest snapt wat ik bedoe:l www.schaufenster-fischereihafen.de

h.g.
Ruud''

Anoniem zei

Van mij is "Fun Vally" van harte welkom. Het is een goede aanvulling op wat de omgeving Haarlem, Beverwijk en Amsterdam te bieden hebben, want veel winkels in IJmuiden hebben zich de markt uitgepresen en bieden weinig service.

Ik begrijp werkelijk niet waar de IJmuidense winkeliers zich druk om maken, want er is geen kledingzaak waar ik kan slagen. Over het algemeen veel te duur en de keuze zeer beperkt.

Ik winkel op 2 winkels na, alleen in Beverwijk, Haarlem en soms in Amsterdam.

Als winkel moet je niet op 1 paard wedden, want 1 klap en je bent kopje onder. Kijk naar de Beverwijkse Bazaar, die ondernemertjes met kleinere winstmarges, wedden ook niet op 1 paard.

De 44 winkels die nu leeg staan, kan ik niet in het stadshart vinden, dat zal wel over heel IJmuiden zijn, maar wie wil er nu in de haven een groente winkel beginnen naar de boot naar Newcastle toe???

Anoniem zei

Ik zeg welkom want het centrum van ijmuiden is al bijna niks meer,als er een winkel weggaat staat het leeg of komt er weer een snackbar oid in..winkelen in ijmuiden heb ik allang afgeschreven.dus kom maar op met deze kans..

Fokke Zaagsma zei

Jeff Folkerts uit IJmuiden geeft nog deze reactie:

,,Hey Fokke,

Voor de volledigheid wil ik je toch nog ff meegeven dat er ook nog eens een giga outlet wordt gebouwd in Halfweg bij de suikerfabriek en daarbij gaan steeds meer mensen online winkelen.

Met vriendelijke groet,

Jeff Folkerts''

Tim zei

Voor de winkeliers misschien een "doodsteek". Maar voor IJmuiden en Velsen een goede kans.

Outlet heeft niet mijn voorkeur, waarom niet gewoon een gezellig centrum maken met van alles? Outlet en normale winkels door elkaar. Dan kunnen de huidige winkeliers daar ook naar toe verhuizen.

De Langenieuw of de Kennemerlaan zullen het niet meer gaan worden. Dit is een mooie kans voor Velsen. Zoals Ruud al zegt, de havens met Les Halles bied meer potentie. Maak een paar gezellige kades om te kunnen eten. Subsidieer de winkeliersvereniging om te verhuizen naar Fun Valley of de haven. En tover de lange nieuw om naar een groen-wonen-strook ipv de koopgoot.

Eerlijk gezegd denk ik dat Fun Valley genoeg is voor de bezoekers, zoals de tekeningen en filmpjes laten zien is het shoppen, actieve bezigheden en terrasjes/eten. Voor de gene die dan toch iets anders wil is alleen het strand/haven interessant of een gezellig dorps restaurant in Santpoort.

Help de huidige winkeliers en laat ze juist profiteren van deze nieuwe kansen.

Anoniem zei

Volgens mij vergeten een hoop mensen en winkeliers een hoop zaken:

Outlet ale Betavia is minstens 70% korting op dump spullen, dus geen trendzetter, maar als je dat niet bent, wel goedkoop.

De winkeliers in IJmuiden moesten toch zo nodig trendzetten, dan zie ik geen enkel probleem.

Dit plan komt voor veel mensen en winkeliers misschien uit de lucht vallen, maar mij is het al een lange tijd bekend.

Dat er nu pas op gereageert wordt, dat verbaasd mij, want deze plannen komen niet uit de lucht vallen.

Anoniem zei

maak van het na deel een voordeel !
als ik da zo lees en hoor zou ik als winkelier in ijmuiden mezelf verzekeren van een winkel pand in dit nieuwe gebied en gewoon daar ook aan deslag gaan . krijgen ondernemers uit ijmuiden voorang hier in ? of komen er mensen van ver weg om hier hun geld te verdienen ?

Anoniem zei

Kritiek op het besluit van de voorzitter van de winkeliersvereniging (lees: piet schouten) wordt kennelijk niet op prijs gesteld door Fokke. Hoe kun je nu een mening neerzetten als je de dingen niet bij de naam mag noemen. Zeker ook een vriendje van je ?

Fokke Zaagsma zei

Kritiek op Piet Schouten mag best, maar dan zonder te schelden en te beledigen. Zoals je deed. Hou het netjes.
Fokke

Anoniem zei

dit is een goed park om mensen weg te houden van mooie rustige natuur gebieden waar niets te zien is en niets gebeurd . of van de lange nieuwstraat met zijn geheel eigen gezelligheid
al die mensen voor wie het niet weg gelegd is om gelukkig te zijn met wat je hebt en wat je bent . de mensen voor wie het geluk altijd om de hoek ligt net voorbij de volgende aankoop de volgende mode en het volgende gadget de volgende en vakantie en uitstapje .
natuurlijk is het onzin het is vooruitgang waarheen weet ik niet maar naar iets wat we de afgelopen 40 jaar nog niet inzicht hebben gekregen , 40 jaar ? nou in ieder geval 30 toen kon iedereen eigenlijk alles wat hij zo wilde best wel kopen maar nooit was het echt goed altijd moest het weer anders en dat anders heet beter en mooier maar waneer zijn we er nou waneer is iets nou goed genoeg ? of echt voor lang mooi ? waneer is ijmuiden nu af en klaar ? waneer zijn we er nu , aangekomen en kunnen we gewoon leven ? pfff sooorie fokke moest effe m'n kopje thee roeren met dit gelul dat ik nu kwijt ben in mijn hoofd

Ome nico zei

Zal ik nu eens positief schrijven i p v altijd dat vervelende commentaar!
Als er nu eens echt serieus aan een winkelcentrum word gewerkt in IJmuiden,en dan bedoel ik ook een echt multifunktie Centrum,Met horeca,leuke lekkere winkeltje,s waar je lekker kan struinen een mooi en overdekt geheel waar je je lekker in voelt, dan komt het helemaal goed met IJmuiden en Omstreken,
Gewoon eens bij de buren kijken of even een op een werkbezoekje bij mij komen kijken zal ik je winkelcentrum,s laten zien waar IJmuiden van droomt,en goedkoop te bouwen ook nog,dus er is nog hoop alleen kom dan even uit die luie stoel op dat gemeentehuis, water is volgens mij belangrijker voor een werkbezoek ,ik heb de voorbeelden operationeel om te laten zien en je kan het zo grootmaken als je zelf wilt,iets bekijken doet meer dan iets bedenken.
Maar positief gezien is er hoop en glorie voor IJmuiden in het algemeen geven boeken en hup 2 uur later bij ome Nico dan snap je misschien wat een centrum is, of kan wezen,het zijn niet alleen de winkeltjes,nee suffie,s het is een onmoetings plek voor je burgers in alle weersomstandigheden 365 dagen per jaar,stop doemdenken en denk aan je toekomst en je kinderen .Ja Fokke soms ben ik ook positief, alleen komt het zo raar me strot uit.of me pen natuurlijk

Anoniem zei

Fun Valley is een totaalconcept, dus outlet winkelen en plezier. Je kunt er dus de gehele dag doorbrengen. Heel anders dan bij Bataviastad en de outlet in Roermond. Aldaar kan ik me voorstellen dat je na het winkelen nog wel wat anders wilt, maar volgens mij na een dagje Fun Valley niet. Heb je echter toch nog wat fut over, dan ga je niet naar het winkelcentrum van IJmuiden, maar misschien nog wel even naar de vissershaven.
Dat het al minstens 12 jaar niet gelukt is om een vernieuwd winkelcentrum in IJmuiden te krijgen ligt absoluut niet aan de winkeliers. Die weten precies wat ze willen, maar daar wil de politiek niet naar luisteren. Die ging steeds zijn eigen weg. Als er weer een plan bijna gereed was werd dat weer door diezelfde politiek afgebrand. Zo ook het centrumplan dat gebouwd moest worden tussen de Lange Nieuwstraat en de Kalverstraat. Niet dat de winkeliers toen overliepen van enthousiasme, maar ze konden zich er wel in vinden.
Op dit moment heeft de winkeliersvereniging een plan gemaakt dat praktisch 100% overeenkomt met twee van de vier plannen die in 2008 (al weer vier jaar geleden!) ingediend zijn. De gemeente koos toen echter voor de koopgoot; precies dat plan waar de winkeliersvereniging niets in ziet.
Als wijkplatform staan we volledig achter het plan van de winkeliers. We willen een aantrekkelijk en fitaal winkelcentrum met afwisselde winkels en uiteraard enkele gezellige horecagelegenheden met terrasjes. We zijn inderdaad heel bang dat we dat met de komst van Fun Valley straks helemaal met lege handen staan.
Johan Zwakman
Vztr. Wijkplatform IJm-Noord

Ome nico zei

Laten we het dan een beetje "Zwart Wit" bekijken hr Zwakman.
Ik bedoel te zeggen dat het voor de vele IJmuidenaren geen flikker meer uitmaakt of ze nu naar een Fun-Vally moeten, of naar Haarlem om te winkelen Want alles is beter dan het geklooi met die armzalige winketjes van nu, En ik zie steeds een verkeerd beeld over een Centrum, en een beeld van dat de inwoners van IJmuiden dom en achterlijk zijn want er word alleen maar gepraat met een Gemeente en de winkeliers? doe eens een onderrzoek naar wat de IJmuidenaren willen want uiteindelijk zijn dat je klanten, en niet die paar verwilderde gemeente ambtenaren die hun willetje door willen drijven,Laat de IJmuidenaren mee denken, en stop dat eigenzinnige gedoe met het beter te weten uit eigenbelang,Want eigenbelang schaad op de lange duur. Mak een mooi torerant centrum voor iedereen en ga eens winkelen bij je lokale aannemers want die zijn er gelukkig in Velsen.en laat die mensen nu eens mee denken i. p .v die ongelooflijke domme ambtenaren die doof zijn voor de burgers in het algemeen en Fun-Vally moet geen concurent zijn maar een atraktie ,jullie hebben het in de hand en niet andersom "Samen EEN" Centrum voor IJmuiden en Omstreken dan win je het.

Bild am Montag zei

De winkeliersvereniging is pas in actie gekomen toen bekend werd dat de koopgoot gebouwd zou worden.In eerste instantie was de WV tegen de koopgoot, later toch weer voor. Nadat de politiek definitief voor de koopgoot had gekozen was de WV weer tegen. Veel later zijn ze met een eigen plan gekomen. Een plan waar je in principe niks aan hebt omdat er geen financier en beheerder bij geleverd is. Een plan dat zonder zak geld wordt geleverd is kansloos. De gemeente betaalt namelijk geen cent.

Tim zei

Blijkbaar willen veel mensen nog een goed winkelcentrum in IJmuiden en zitten we niet te wachten op een geheel nieuw centrum op een andere locatie. Prima, maar dan moet er inderdaad een geheel nieuw plan komen voor het centrum met diverse winkels en horeca.

Was het koopgoot plan niet zo'n plan waar de winkels zich niet gingen vestigen? Dan schiet het nog niet op... Een mooi nieuwbouw met leegstaande panden. Het belang bij het centrum is dat het gedragen wordt door iedereen, in deze crisistijden is dat nou eenmaal lastig.

Ik ben het met Ome Henk eens dat het niet percee om de winkels gaat, het is een ontmoetingsplek voor iedereen. Zie het bij kerst, nightshop markten, koninginnedag, het gaat niet om kopen, het gaat om de gezelligheid. Investeer dus in leuke terrasjes en lounge cafeetjes.

Fun Valley weg doen? Nee! Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar een Fun Valley zonder winkels. Wel met diverse activiteiten en de daarbij behorende horeca gelegenheden. Velsen kan nog wel wat actiever worden. We hebben een ontzettend mooie gemeente, toeristen trekken lijkt mij een goed initiatief. Fun Valley, Haven, Strand, allemaal potentiële gebieden, maar we missen ondernemers en investeerders.

Ik geef de schuld niet aan de gemeente, niet aan de winkeliersvereniging en niet aan de bewoners. Het is puur het financiële risico die niemand durft te dragen op dit moment. Hopelijk kan er binnenkort toch ergens geïnvesteerd worden om Velsen nog beter op de kaart te zetten. Je zal altijd commentaar krijgen en het is nooit 100% goed. Eens moet er toch wat gedaan worden.

Anoniem zei

De koopgoot heeft een paar nadelen. Het zijn te veel winkels en de winkels hebben de verkeerde maatvoering (te ondiep). Mogelijk dat het daarom Multi niet is gelukt om hier interesse voor op te wekken. Het klopt wat BaM zegt en dat er een vergadering van de winkeliersvereniging (WV) is geweest waarin ze voor de koopgoot waren, maar toen ze mijn notitie over de te verwachten overlast hadden gelezen waren ze direct op andere gedachten gebracht.
Tim heeft het volgens mij aan het rechte eind. Het gaat voor de bezoekers van het winkelcentrum in IJmuiden niet alleen om de winkels. Het is ook een ontmoetingsplek. Het moet er dus vooral ook gezellig worden, iets wat ik ook tijdens de ronde tafelgesprekken heb gezegd. Verder Tim, Fun Valley is alleen financieel haalbaar MET winkels, dus jou idee is mooi, maar niet haalbaar. De angst is zelfs dat als de winkels gerealiseerd zijn, de rest er niet meer komt…
Jammer dat ome Nico het voor een deel zo zwart ziet. Ik denk dat het IJmuidenaren wel wat uitmaakt wat er hier gebeurt. Ik zie niet alleen op zaterdag, maar ook door de week veel mensen lopen in de Lange Nieuwstraat. Zijn wit zien is beter. Zo zal zijn oproep om de lokale winkeliers te steunen, de WV uit het hart gegrepen zijn.
Een outlet centrum is overigens geen winkelcentrum. Het is heel eenzijdig: praktisch alleen kleding en schoenen. En reken er maar op dat je parkeergeld zult moeten betalen!
En ik kan je gerust stellen ome Nico. Als het aan mij ligt komt er een ontwerpfestival, zoals er in Oud-IJmuiden geweest is (zie: http://www.ismaatwerk.nl/complex135/. Ik weet al dat Piet Schouten en Wim Geels daar ook voor zijn, want we hebben daar al met elkaar over gesproken. En dan hoop ik dat er veel IJmuidenaren komen: ook jullie.
Johan Zwakman
Vztr. Wijkplatform IJm-Noord

Ome nico zei

Hr Johan Zwakman,
Sorrie als je me comment ziet als zwart,
Maar de waarheid is er niet minder om,Hoelang zitten we al te pennen over een nooit te bouwen centrum? dus zwart is geen katten maar een opservatie van een nooit te komen Centrum, En Wit gezien zie ik heel veel perspektief, Als je de IJmuidenaren nu eens een plan van meedenken laat maken ,Je Klanten zijn echt de Burgers van IJmuiden,ik bedoel het altijd goed maar ik hoop met een beetje steken en stoken dat er is wat gebeurt, in dat troosteloze zootje wat Ijmuiden heet,
Oja? en waar zijn de Ondernemers die zich willen vestigen in Oud-IJmuiden? Of komt daar dan weer een nep Vomar om de mensen gerust te stellen? Dat hele mooie Plan oud IJmuiden ziet er geliklt uit,Maar ik zie weer geen Winkelier daar zijn intreknemen? waarom niet?
Oud IJmuiden is dichter bij dan Haarlem of Beverwijk of ben ik nu echt alleen zo.n bedenker ? OUd IJmuiden heeft de toekomst om het Centrum te worden van ons zo mooie IJmuiden Net als vroeger dus voor dat Bromsnor zijn intrede deed en de boel afbrak om schootsveld te krijgen, en ja wel! na 70 jaar komen ze erachter dat Oud IJmuiden ook IJmuiden is,al zie ik op de plannen geen enkel winkeltje niet eens een Piep winkeltje!
kom op en onderneem nu eens je bent toch wel meer dan een spreekbuis winkelier ,OUD-IJmuiden wacht op, jullie
en dat Centrum zal er ook wel komen alleen wanneer? ik kan daar geen zwart en geen Wit "katje" op geven,
Veel wijheid en sterkte met je Plannen en maak er wat van,IJmuiden wacht erop!

Tim zei

Johan, Ik had er inderdaad niet aan gedacht dat Fun Valley niet haalbaar zou zijn zonder winkels. Bij Fun Valley moet er zeker niet gericht worden op winkels alleen, dat kan geen meerwaarde opleveren. De combinatie dan weer wel.

Ik lees veel ideeën in Velsen. Lange Nieuw, Kennemerlaan, Kennemerboulevard, Velserend, etc.
Maarja, iedereen wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Misschien een idee om alle projectontwikkelaars/investeerders/ondernemers bij elkaar te gaan zitten en richten op één project ipv 5?

Ome nico zei

Tim @ ,mijn Papagaai heet " Gijsje" hoor,
dus na papagaaien is leuk maar zet geen zoden aan het dijkje!

Fokke Zaagsma zei

Deze reactie kreeg ik van Monique. Fokke

Ze schrijft:

Ik ben geboren in het Oosten van Nederland en heb met veel plezier 13 jaar in IJmuiden gewoond. Men heeft veel te bieden, maar doet aan alles niets of weinig.

In het Oosten kom je veel winkelstraten tegen met 12.000 direct omwonende die er veel beter uitzien dan de Langenieuwsstraat met haar 38.000 direct omwonende. Typisch dat je met deze basis geen gezonde boterham kan verdienen?

Twee keer in het jaar rijden wij met vriendinnen naar Bataviastad om een gezellige middag te winkelen. Dit outletcenter trekt meer dan 3 miljoen bezoekers en het ziet er zwart van de Duitsers, chinezen en ook het laatste jaar steeds meer Russen.

Na het winkelen halen wij altijd de laatste boodschappen even in het centrum van Lelystad, dat zins de opening van Bataviastad aanzienlijk is gegroeid en verbeterd. Men is dit jaar ook genomineerd als beste winkelcentrum van Nederland.

Einde van de dag sluiten we af bij een leuk restaurant in de haven, helemaal goed en een prachtige dag.
Daarom begrijp ik niets van dit alles, geloven de ondernemers in Velsen dan ook dat de wereld van e commerce gaat afnemen en wij die 11miljard aan bestellingen weer bij de Hema van het schap gaan halen?

Nu krijg je de unieke kans om een buurman te ontvangen met 3 miljoen bezoekers en rol je de rode loper niet uit! Alle reacties gaan over het feit dat als de eerste toerist komt hij door zal rijden, terwijl een gemiddelde ondernemer dit als kans moet zien om opnieuw te investeren.

Want zolang je op de lange nieuwstraat nog geen luifeltje gesloten tegen elkaar aan krijgt mis je misschien ook wel een beetje ondernemerskracht, waarbij men groter dient te gaan denken om de toekomst veilig te stellen. Grote winkelinvesteerders willen alleen nog maar beleggen in het optimale boodschappencentrum i.p.v. een dorps winkelcentrum, mooie kans om met deze wetenschap dit optimaal uit te werken!

Vergeet niet dat Bataviastad het centrum van Lelystad en omgeving 150.000 tot 300.000 extra bezoekers heeft gebracht/opgeleverd!!!
Het thema van Fun Valley is visserij en nautisch, het DNA wat IJmuiden wil zijn en landelijk zal uitstralen!!!

Daarnaast zit het project Fun Valley vol met adventure en leisure producten, zoals kablskibaan-kartbaan-skeelerbaan-kinderwereld-casino-hotel etc…. een prachtige aanvulling voor het gebied Spaarnwoude, waar de golfbaan, skibaan en andere activiteiten broodnodig extra mensen moeten ontvangen.

Daarnaast begrijp ik goed dat de Outlet de kosten drager is van het project, omdat alle resterende zaken t.a.v. infrastructuur en adventure kostenposten zijn en het project geen gebruik maakt van overheidsgelden.

Menig één zal zich niet realiseren wat 2500 directe fulltime banen en 2500 indirecte fulltime banen teweeg brengt, waarbij mensen een huis gaan kopen/huren in de omgeving, met meubels gaan slepen en de bouwmarkten leeg kopen.

Deze totaal ontwikkeling kan de gehele regio aangaande bouwproductie (infra/bouw) uit de put helpen.

Want als geen ander hoop ik dat Tata blijft zitten, al ben ik na het lezen van de fabriek in Afrika er niet meer zo zeker van!(6* zo groot en draait nog niet eens op halve kracht).

Alle politieke agenda’s staan vol met kreten “wij willen meer toerisme en recreanten” ik hoop dat men er vol voor gaat (wat ik betwijfel, aangezien geen besluit een vaste baangarantie is binnen de overheid), want in de toekomst zie ik weinig van dergelijke kansen nog voorbij komen!

Volgens mij is Fun Valley de rode loper naar het Centrum van Velsen en haar strand!
Succes met de plannen!

Monique

Kees de verdrietige Ijmuidenaar zei

Het is toch echt van de allerzotste dat het Recreatieschap voor zo'n gaaf en modern plan gaat liggen....
Onze regio heeft juist een trekker als dit nodig, zodat we ook in de toekomst mee blijven tellen.
En opnieuw is het EGO van bestuurders belangrijker dan het stimuleren van onze mooie regio, te triest voor woorden!
Exit met dit soort ouderwetse bestuurders, zou ik zo zeggen!!!

korting hema zei

Nice

korting hema zei

Geen idee dat er ook nepperds van in omloop waren, maar dat heb je natuurlijk overal! Handig artikel en mooie foto’s!