donderdag 16 februari 2012

Bijzondere knallen van Nuon

Ach, het gebeurt gewoon wel eens. Zei de man van Nuon. Gewoon een productiestorinkje. Niks bijzonders.

Standaardreactie van pr-afdelingen van grote bedrijven als er iets serieus misgaat. Ook bij Tata Steel: iedere brand op het terrein of storing in een fabriek is daar niets bijzonders.


Ik heb de klappen van de Nuon-elektriciteitcentrales in Velsen-Noord niet gehoord, want ik was die dag toevallig niet in Velsen.

Maar als ik achteraf de geluiden op internet lees en mensen spreek, begrijp ik dat de IJmuider Courant wel erg klein heeft uitgepakt over de knallen. Eén klein stukje in de krant en op de site.


Luister hier eens naar de knallen.

In IJmuiden waren ze duidelijk te horen. Mensen dacht dat er werd geschoten (lees hier en hier).

Al snel gonsde het op twitter.


Mensen gingen in IJmuiden de straat op.


Er verzamelden zich zelfs tientallen (!) mensen op de Kanaaldijk in IJmuiden, om te kijken naar de andere kant van het kanaal.


(Foto: de rode en blauwe Nuon-centrale in Velsen-Noord, ruim tachtig jaar jong, gefotografeerd vanaf de Kanaaldijk)

3 opmerkingen:

Corina zei

Tja, dit dekt iets meer de lading dan dat van IJmuider Courant en RTVNH.
Voelde me later nogal truttig langs de Kanaaldijk, kijkend naar de Hoogovens(!!)

Anoniem zei

ik heb wel eens schieten met een luchtafweer kanon van zo een afstand gehoord en dat klonk ongeveer gelijk dus de krachten die op traden zullen niet mis zijn geweest op deze veiligheidskleppen of wat het dan ook waren jammer dat nu niet precies te weten .
niets bijzonders nee maar ik heb het afgelopen 20 jaar dat ik er naast woon nooit gehoord als ik thuis was, ik blijf nog steeds erg nieuwsgierig

Anoniem zei

De verklaring luidt onder andere: 'zodat steeds wat stoom kon ontsnappen.' Dit was NIET een beetje stoom. Ik woon bij de Zeeweg en het leek alsof een kanon werd afgeschoten. Ik vind de informatievoorziening door alle instanties over dit onderwerp gevaarlijk slecht. Ik had de politie gebeld voor informatie en die meldden dat er een brand was in een elektriciteitshuisje. Dat stond, overigens, óók vermeld op de site van P2000.net. Dus, da's in mijn beleving een andere verklaring!