maandag 13 februari 2012

Schiplaan: Nooit meer weg willen, nooit willen wonen

Recent was ik in de twaalfhoogflat aan de Schiplaan. Twaalfhoogflat: een flat met twaalf verdiepingen, zoals er nog twee in IJmuiden-Zeewijk staan.

Sommigen zouden voor geen goud in de twaalfhoogflat aan de Schiplaan willen wonen. Anderen willen er nooit meer weg.

De ingang van de flat is pas geleden leuk opgeknapt met siertegels en planten. Er komen nog bankjes. De veiligheid wordt vergroot met een centrale toegangsdeur. Er hangen al een tijd camera's. Met effect.

Ik stond stomverbaasd over het fabelachtige uitzicht vanuit de flat. Bij iemand binnen keek ik naar buiten: zo over het
uitgestrekte duinlandschap van De Heerenduinen. De bewoonster zag in de duinen vossen, herten, Schotse Hooglanders en kuddes konikpaarden.

Ik maakte foto's vanuit de flat. Eentje is echter genomen vanuit de Heerenduinen, met de flat op de Schiplaan op de achtergrond.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke het is een mooi uitzicht in de jaren 70 zijn er veel foto,s gemaakt van de opbouw van dit project oude herrineringen voor ijmuidennaren

Ome nico zei

Ja Fokke ze kunnen mij er mee straffen met zo,n flatje,ik vind het een van de mooiste plekken van IJmuiden,Maar dan wel een beetje hoog wonen, geweldig dat uitzicht,het geeft je een rust gevoel.
en "ruimte" zit je nooit in de weg zij me Vader altijd en hij heeft gelijk.

Anoniem zei

Volgens mij hebben we toch echt 3 12 hoog flats in IJmuiden

Fokke Zaagsma zei

'zoals er nog twee staan': dus drie, zoals er staat. Schiplaan, Orionweg en Kruisbergflat.
Fokke

Anoniem zei

Fokke vooral die foto,s van vroeger de bouw van zeewijk zijn historische
kan je die niet plaatsen van het verleden

Anoniem zei

frits houtgraaf heeft er vroeger fotos van gemaakt !
ik heb toen ook bij de bouw staan kijken en vroeg me af hoe zou dat er nu 40 jaar later uit zien, als klein jongetje liep ik daar graag rond , ook op het zeewijk plein bij het nieuwe winkelcentrum waar de praat kuil werd aangelegd met al de vierkante blokjes steen een soort graniet een straten maker die op zijn knieen zat met zijn leren schort voor vertelde mij deze blokjes steen weet je wat die per stuk kosten ? 1 gulden zij hij dat was veel er lagen er duizenden achter hem ik heb ook nog geken toen de boel weg ging in de praat kuil is nooit gesproken denk ik , maar stil was het er ook nooit ;-)
leuk stukje fokke ijmuiden was en is mooi vind ik

Anoniem zei

Van mij mag heel Zeewijk plat, leg er maar een vliegveld aan.

Unknown zei

Kan niet wachten, tot ze allemaal (12 en 6) afgebroken zijn.