zaterdag 12 maart 2011

Vijftien vuilniszakken vol

Vandaag is het landelijke opschoondag. Overal ruimen mensen zwerfvuil op.

De Jan Campertschool in Driehuis nam gisteren alvast een voorproefje. Zie de foto's.
Dit mailt de juf van een van de groepen zeven:
,,De groepen zeven hebben vrijdag ontzettend goed hun best gedaan en de handen uit de mouwen gestoken voor een schone buurt.

Uiteindelijk heeft dit ons 15 vuilniszakken vol afval opgeleverd!!! De kinderen, en leerkrachten, waren verbaasd over het afval dat te vinden was.

Er werden plastic mandjes, kartonnen dozen, heel veel blikjes, glaswerk, plastic speelgoed, een krat bier en ook een heleboel niet bezorgde kranten/ reclamefolders gevonden.''

5 opmerkingen:

Bild am Montag zei

De leerkrachten van de Jan Campertschool komen kennelijk nooit uit hun ivorentoren.. Anders zeg je zulke gekke dingen niet... In de krant staat tegewoordig erg veel nieuws uit Beverwijk He? Dat is misschien niet zo erg als dit nieuws niet zo prominent wordt gebracht. Ik krijg steeds meer het gevoel dat de krant denkt dat we al met de noordelijke IJmondgemeenten zijn gefuseerd. Wat God mag behoeden overigens.

Fokke Zaagsma zei

De krant heeft ervoor gekozen om de redactie van de IJmuider Courant en Dagblad Kennemerland te fuseren.

Vroeger waren we gelieerd aan het Haarlems Dagblad. Er waren heel veel klachten over te veel Haarlems nieuws in de IJmuider Courant.

Nu is het accent verschoven naar Beverwijk en andere IJmondgemeenten.

Verder is het simpel. Geen een zak met geld waardoor er genoeg verslaggevers kunnen werken bij de IJmuider Courant, en we maken dagelijks een volledig Velsense IJmuider Courant.

Fokke

Bild am Montag zegt zei

Ik ken het verhaal over de samenwerking met Beverwijk en zo. Dat is ook niet erg. Maar moet het nieuws van boven het kanaal zo n prominente rol krijgen zoals het nu soms krijgt? Zo groot is het nieuws uit Beverwijk en omstreken meestal niet, en mocht de krant het nieuws uit Beverwijk wel groot nieuws vinden dan wil het nog niet zeggen dat de lezer ( lees ik ) het groot nieuws vindt. Het is meestal ook geen groot nieuws. Ik snap de dilemmas van de krant het lijkt me echter niet de bedoeling dat je de lezer van de krant vervreemd.Mensen van onder het kanaal hebben m.i. niet zoveel met de noordelijke IJmondgemeenten. Je moet als IJmuider Courant de verhoudingen niet uit het oog verliezen.Ik vind dat de sport wel is verbeterd trouwens.

Anoniem zei

Fokke
De tijden veranderen veel samenwerking ook dichtebij.nl komt in actie bij regioweb maakt dat uit denk je waarschijnlijk niet want alles is telegraaf

Bild am Montag zegt zei

zegt ik vind het vandaag een goede krant!