zaterdag 12 februari 2011

Het recht op een antwoord

Tja, die IJmondgemeente. Een fusie van Velsen, Beverwijk, Heemskerk. Niet meer van de politieke agenda sinds het nieuws over het Berenschot-rapport, begin december 2010.

U las het weer in de IJmuider Courant van 2 februari (zie foto boven): ondernemersorganisaties in de IJmond blijven pleiten voor een fusie.

Gisteren stond het onderwerp opnieuw in de IJmuider Courant (foto onder). De commissaris van de koningin van Noord-Holland was op bezoek in IJmuiden. Verrassend genoeg pleit hij ook voor een fusie.

U leest in dat artikel: burgemeester Franc Weerwind van Velsen houdt zich over dat onderwerp op de vlakte.

Wanneer geven burgemeester en wethouders (B en W) van Velsen nou eens duidelijkheid?

- Na het nieuws van het Berenschotrapport belde ik Heemskerk en Uitgeest. De B en W's vertelde me meteen hun mening. Duidelijk naar hun inwoners.

- De Beverwijkse burgemeester wachtte tot zijn nieuwjaarstoespraak, maar zorgde ook voor een duidelijk standpunt over de fusie.

- Meteen na het nieuws van het Berenschotrapport vroeg ik ook B en W van Velsen om een reactie. En? Nog steeds niks gehoord. Geen enkele reactie op mijn vraag. Ook niet na herhaald verzoek.

Niemand weet wat B en W van Velsen vinden van een fusie.

Jazeker, diverse Velsense politieke partijen hebben een standpunt. En dat laten ze ook weten. Maar opvallend genoeg vroeg geen enkele van deze partijen B en W om hun standpunt over de vorming van één IJmondgemeente. Geen enkele schriftelijke of mondelinge vraag.

Nou mag je tegenwoordig geld vragen aan de gemeente (dwangsom) als die te lang wacht met het verstrekken van een antwoord. Ze moeten in ieder geval binnen acht weken iets van zich laten horen. Zal ik ze in gebreke stellen? Levert me maximaal 1260 euro op.

Nee, dat doe ik niet.

Ik vertrouw er op dat B en W van Velsen gewoon uit zichzelf met een standpunt naar buiten komen over de fusie. Net als de andere IJmondgemeenten.

Daar heeft u als Velsenaar toch immers recht op.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De fusie was altijd vnl een stokpaardje van de ex directeur KVSA als voorzitter van de ondernemersvereniging. Welke IJmuidense bedrijven zitten dan nog meer te wachten op een samenwerkingsverband met Beverwijk? Ken er niet een.
Beverwijk een haven kado doen, hoe gek moet je zijn? IJmuiden zal hier echt niet beter van worden. Ik zeg: niet doen!

Het idee alleen al dat Wijkers het hier in haven nog voor het zeggen gaan krijgen!
Het is altijd handjeklap begonia tussen politici, maar politici verdwijnen na een paar jaar weer en dan zitten wij met een gewrocht waar we niet meer van af kunnen.

Bild am Montag zei

Velsen wil Beverwijk niet schofferen, daarom zeggen ze niks.Er is in Velsen niemand die een fusie wil. Ja oke Woningbedrijf Velsen wil het... waar ongetwijfeld allemaal Amsterdammers in het bestuur zitten. Maar als Beverwijk zo blijft zeuren moet Velsen het maar eens goed tegen Beverwijk zeggen, dan zijn we voor altijd en eeuwig van dat geouwehoer af. .. Wat betalen Beverwijkers eigenlijk aan hondebelasting? Dat geld van ons gaat niet volledig op aan het opruimen van hondepoep kan ik you vertellen. Ik denk dat wij het gat dichten van de nauwelijks verhoogde OZB.