donderdag 6 mei 2010

Uitlekken van e-mails

Zou de Velsense VVD'ers nog durven te mailen? Voor je het weet ligt je mailtje weer bij de IJmuider Courant. Zoals fractievoorzitter Henny Langendijk merkte.

De zoveelste VVD-affaire. Die ook wel tot ons kwam via mailtjes.

Ook Frans Schippers, baas van de regionale brandweer, heeft gemerkt dat het lastig is mailtjes intern te houden. Ik hoor dat ze bij de brandweer nog steeds op zoek zijn het lek naar de krant.

Toegespeelde mailtjes zijn altijd leuk voor ons. Geeft een inkijkje. Maar we beseffen wel dat nooit zomaar iets uitlekt. Wie ze toespeelt heeft een bedoeling en wil ons, de krant, weer gebruiken.

Verder moeten wij altijd zeker zijn dat de mail ook echt afkomstig is van de afzender, en we niet worden beduveld door een nepmail. Altijd verifiëren.

Soms hoeft het niet. Ik kan nu wel verklappen hoe wij aan veel informatie kwamen van Velsen Lokaal, de partij die van 2002 tot 2006 maar liefst 14 van de 33 raadszetels bezat.

De fractie van Velsen Lokaal was in het begin gesloten als een oester. Alleen fractievoorzitter Jan Schroer sprak. Daarna werd Floor Bal fractievoorzitter en mochten de Velsen Lokaal-raadsleden ook een mening laten horen, mocht de fractie zelfs verdeeld stemmen.

Heel wat verschillen van mening binnen Velsen Lokaal haalden de krant. Hoe? Iemand had de krant per ongeluk in de grote cc-lijst van de grote partij gezet. Niemand merkte het op. En zo kregen we keurig met grote regelmaat alle interne mailwisseling op ons bordje.

Waarvoor nog dank.

PS1: Bevrijdingsfeest in IJmuiden op Plein 1945 was erg goed en leuk. Compliment voor de organisatie. Zie hier een filmpje.

Ook op bevrijdingsdag, maar niet in de krant: de bevrijdingsloop door Velsen van atletiekclub Suomi uit Santpoort-Noord.

PS2: Café Seasons in IJmuiden gaat sluiten!
Kijk op hun site en klik op guestbook.

PS3: Ben paar dagen op vakantie! Over een week weer nieuwe blogjes.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke een fijn vakkantie

Anoniem zei

fijne vakantie!

Ingeborg zei

fijne vakantie, en niets laten uitlekken!