vrijdag 21 mei 2010

Een jacht vol drugs

Drie jachten met drugs in beslag genomen deze week: één op de Noordzee en naar Harlingen gebracht, eentje bij Makkum en daarna eentje op de Noordzee bij Schoorl.

Alledrie de drugsvondsten hebben met elkaar te maken. Het laatste jacht, dat bij Schoorl, werd naar IJmuiden gebracht en staat vandaag in de IJmuider Courant.

Op deze blog nog meer foto's van de drugs die in IJmuiden aan land worden gebracht. Kijk hier en hier naar nog wat foto's.

Het jacht lag gistermiddag al in IJmuiden, hoor ik: bij de steiger van de IJmuidense politieboot in het Noordzeekanaal.


Een fotograaf die gistermiddag keek toen de drugs van boord werden gehaald, zag dat de marechaussee een verpakking openmaakte. Volgens hem zaten er zakjes van ongeveer tien centimeter in met wit poeder.

Drugssmokkel met jachten over de Waddenzee en Noordzee is niet nieuw. Kijk/lees hier over gepakte jachten vorig jaar en in 2007.
Het is een beetje een vervolg op de blog Misdaad in IJmuiden. Wat dat betreft: het proces tegen Paarlberg gaat verder in Haarlem.

En over de arrestatie van de IJmuidense horecaman doen in de havenplaats al veel verhalen de ronde. Iedereen weet inmiddels wie het is. Zijn vrouw schijnt ook te zijn opgepakt. En zou het waar zijn: dat er camera's in de vogelhuisjes hebben gezeten, gericht op zijn huis?

PS: De VVD in Velsen. Ze gaan maar door. Gisteravond gemeenteraadsvergadering en het weggestuurde raadslid zit gewoon naast de omstreden fractievoorzitter. De laatste, Langendijk, had net verklaard dat alle problemen de wereld uit zijn.

Het leuke is dat ze crisiscoördinator is of was. Lees hier, vanaf pagina 4. Een mooie uitspraak van Langendijk is dat verhaal: ,,Crisisbeheersing doe je met zijn allen en met heel veel teamgevoel.''

4 opmerkingen:

ahaar zei

Heey Fokke,

Misschien iets voor in de krant: De gemeente heeft al na oud en nieuw, nieuwe prullenbakken beloofd op de langenieuw, maar heb jij ze al gezien????

Ze zouden al binnen een paar weken leverbaar zijn. We zitten inmiddels bijna in Juni. Zou nu ook wel eens willen weten wanneer die vandalisme bestendige prullenbakken komen.

Anoniem zei

fokke heb jij gehoord van vandalisme prullenbakken hoe zien die eruit?

Fokke Zaagsma zei

Dag allemaal,

Ik heb er al eens over geschreven in de krant.

Via het wijkplatform IJmuiden-Noord hoorde ik dat het allemaal vertraging oploopt.

Het duurt inderdaad lang.

Fokke

Harrie zei

Ik dacht eerst dat die armoedige restanten van de oude prullenbakken de nieuwe vandaal-bestendige prullenbakken waren; een soort dutch-design. Want als het om de aankleding van de openbare ruimte gaat kan er in Velsen nog heel wat verbeteren. Al vind ik wel dat het nieuwe Stadhuisplein (klinkt mooier dan Plein 1945) een hele verbetering is.