woensdag 17 februari 2010

Kanaaldijk

2008: een groot ongeluk op de Kanaaldijk in IJmuiden. Veel Velsenaren reageren: ze vinden de dijk gevaarlijk.

2008: reactie van de gemeente en politie in de IJmuider Courant daarop: de Kanaaldijk staat niet bekend als onveilig. Er zijn geen plannen om de weg aan te passen.

2010: zwaar ongeluk op de Kanaaldijk. Kijk ook naar foto's. Drie dagen later: weer een ongeluk op de Kanaaldijk.

2010: vandaag in de IJmuider Courant: een ondernemer vraagt tijdens het verkiezingsdebat in de schouwburg in IJmuiden om maatregelen. Uit de krant:

,,Een dubbele streep op de Kanaaldijk om ongelukken te voorkomen: het idee van ondernemer Antonio Hammerstein voor een inhaalverbod kan rekenen op steun van de Velsense gemeenteraad. Alle politieke partijen zijn het met de suggestie eens.''

Twee jaar geleden maakte geen enkele politieke partij zich druk om een onveilige Kanaaldijk. Nu opeens wel. Zou het iets te maken hebben met de gemeenteraadsverkiezingen?

3 opmerkingen:

Unknown zei

Een dubbele doorgetrokken streep belet degene die toch wil inhalen, kostte wat het kost niet. Goed, dat hij/zij er een behoorlijke boete voor kan krijgen is een andere zaak. Of de Kanaaldijk er veiliger door wordt, waag ik te betwijfelen. Maar zoals je al schreef, Fokke, verkiezingen staan voor de deur.

Anoniem zei

Een inhaalverbod is een slechte oplossing. In de zomermaanden zijn er van die mensen die lekker naar de bootjes en Hoogovens gaan kijken en die tuffen al slingerend en met een lage snelheid (soms 50 km/uur of minder) over de Kanaaldijk. Een inhaalverbod zou agressie oproepen.

De Kanaaldijk is niet anders dan een andere weg buiten de bebouwde kom, met één verschil: je mag op de Kanaaldijk maar 70 km/uur terwijl op andere wegen buiten de bebouwde kom (waar veelal ook gewoon ingehaald mag worden) 80 km/uur mag rijden.

Tot slot nog dit: dat de gemeenteraad nu, na twee zware ongelukken in twee jaar tijd, iets wil doen heeft niets met verkiezngen te maken maar met gewijzigde inzichten. Je kunt alles wel aan de verkiezingen ophangen. Als de politiek echt wil scoren (en laten we dan even bij de Kanaaldijk blijven) dan zouden ze wel roepen dat ze een veilig fietspad naast de Kanaaldijk willen (want dat is nu helemaal onveilig) en dat de spiltsing bij het Witte Theater direct aangepast moet worden. Want op dat laatste punt gebeuren pas veel ongelukken...

Anoniem zei

Wij zijn als buurt in Zeewijk al jaren bezig met de problematiek/veiligheid rond de Heerenduinweg. In het commentaar van de gemeente werd ook verwezen naar de Kanaaldijk. De toegestane snelheid van 70 km/uur zou niet gevaarlijk zijn. Men zou gescheiden rijstroken op de Kanaaldijk dienen te maken. Daar is in principe ruimte voor. Kost je wel een fietspad (waar overigens weinig tot geen gebruik van wordt gemaakt). Dus optie:2 gescheiden rijstroken met daartussen een groene strook.
Wordt de buurt ook eens wat opgeknapt.