woensdag 27 mei 2009

Toekomst flat: weggestopt

Hoe staat het eigenlijk met de Keetbergflat in IJmuiden (foto)?

De sloop, al uitgesteld, vindt nu op z'n vroegst in juli plaats. Hoewel het verhaal inmiddels gaat dat het september wordt.

Waar staat de flat? Kijk even naar het filmpje.

Misschien wordt met sloop gewacht tot het conflict over de nieuwbouw is opgelost (lees hier en hier).

In ieder geval moet eerst het probleem met de verwarming van de vlakkenflats worden opgelost.

De nieuwbouw op de locatie van de flat houdt veel bewoners van IJmuiden-Zeewijk bezig. Je verwacht dat ze, na een lange stilte over de Keetbergflat, goed geïnformeerd worden.

Dat valt nogal tegen. Zo blijkt er woensdag een extra vergadering van de gemeenteraad te zijn. Over onder meer de nieuwbouw aan de Keetberglaan!

Je zou verwachten dat de gemeente dat meldt met een bericht op haar eigen informatiepagina. Of dat ze een persbericht rondstuurt.

Maar nee. Het staat alleen weggestopt in de gemeentelijke mededelingen. Kijk hier. Op pagina 17, onderaan.


PS: de Seafox is weer gezakt. Even terugkijken: hier, en klik ook op 'meer foto's'.

5 opmerkingen:

Ina de Vos zei

tja Fokke,
inderdaad, omwonenden horen helemaal niets meer. In het verleden nog brieven ontvangen over het haalbaarheidsonderzoek naar de staat van de flat en later ook nog bericht dat de flat gesloopt gaat worden, maar het is al tijden angstvallig stil..ik heb van WBV begrepen dat het komt "door perikelen bij de gemeente o.a." Ook zijn inderdaad de verwarmingsperikelen nog niet opgelost maar "dit euvel kan los worden gezien van de sloop van de Keetbergflat". Tot zover de informatie die ik vanavond in de vergadering van Wijkplatform Zee- en Duinwijk kan melden namens WBV.
Omwonenden hebben regelmatig last van verkeerd geparkeerde auto's en lawaai; lekker je honden op het balkon laten blaffen naar alles wat voorbij komt....Ook wordt er veel gedumpt door anderen bij de container..

Ina zei

p.s.
omwonenden is verteld dat i.p.v. januari 2009, de sloop zou gaan plaatsvinden in juli 2009, maar nu weten we het niet meer...
Inderdaad las ik afgelopen vrijdag in de Jutter de aankondiging van een carrousel op WOENSDAG 3 juni a.s. Pas sinds vandaag staat het op de site van de gemeente....
ik ga zeker luisteren..

testkees zei

Grappig om zo mijn filmpjes ergens tegen te komen :-)

Maarten

testkees zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
testkees zei

Hier ook nog wat luchtfoto's van de flat en omgeving

http://picasaweb.google.com/dagrover/Flycamone2IJmuidenZeewijkDennekoplaan#