woensdag 3 september 2008

Niet welkom

Een verslaggeefster van de IJmuider Courant meldde zich maandagavond bij woonzorgcentrum De Moerberg in IJmuiden. Voor de informatieavond over de nieuwe verwarming bij de vlakkenflats (foto’s).

Van de 168 woningen (2, 3) dienden maar liefst 143 een protesthandtekening in. Ze waren erg boos. Vooral omdat Woningbedrijf Velsen iets beslist zonder hen erin te kennen.

Gelukkig ziet het Woningbedrijf in dat het fout is geweest en luistert het nu wel. Maar de optie voor de gehate cv-ketel is beslist niet van de tafel, aldus Woningbedrijf.

De verslaggeefster werd maandag door Woningbedrijf de toegang geweigerd. Binnen legde Woningbedrijf uit waarom dat gebeurde. ,,Mensen waren verontwaardigd en vonden het schokkend’’, vertelt een aanwezige. ,,Het is hier toch geen China, werd er geroepen.’’

Woningbedrijf zegt dat de krant niet welkom was omdat die ’een extra accent geeft aan de discussie’.

,,Het ligt best gevoelig. We willen geen discussie in de krant voeren en we wilden met de bewoners overleggen. Als een journalist aanwezig is, kunnen bewoners be├»nvloed worden. Dan zeggen ze misschien iets liever niet.’’

Geloof ik helemaal niets van.

Woningbedrijf zou haar huurders beter moeten kennen. IJmuidenaren hebben het hart op de tong. Zeker in Zeewijk. Die houden zich echt niet in als de krant er bij is.

De krant doet verslag van alles wat zij voor haar lezers van belang vindt. Uitgenodigd en onuitgenodigd.

Geen opmerkingen: