dinsdag 3 juni 2008

Vuil naar beneden gooien

Vandaag over de volledige acht kolommen van de krant: een prachtige luchtfoto van de Keetbergflat in IJmuiden (zie foto boven). Begin volgend jaar begint de sloop.

De gemeenteraad is verdeeld over de beoogde nieuwbouw op de locatie (zie tekening onder). Er is inmiddels een kleine meerderheid tegen de geplande drie nieuwe flats, zo lijkt het.

De huidige bewoners zijn zo goed als vertrokken uit de flat van twaalf verdiepingen. Eigenaar Woningbedrijf Velsen (lees hun plan) zorgt dat jongeren tot de sloop in de flat kunnen wonen. De huisvesting van de jongeren regelt het bedrijf FMT. Jongeren hebben de tiende verdieping inmiddels uitgeroepen tot feestverdieping.

De Keetbergflat had een slechte naam. Bewoners gooiden regelmatig vuil naar beneden. Met de komst van de nieuwe bewoners is dat niet echt veranderd, constateerde onze oud-stagiair Bram van der Velde.

Hij is een van de jongeren die tijdelijk in de flat wonen. De ochtend na zijn eerste avond in de flat constateerde hij dat van alles naar beneden was gekeild.

Die mooie nieuwbouwwijk naast de flat vindt dat maar niks. Maar daar zijn ze ook niet zo keurig. Dat blijkt uit een filmpje dat stiekem gemaakt is vanuit de Keetbergflat. Kijk maar.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

fijn hoor dat die jongeren in de flat mogen wonen tot aan de sloop. Het zou nog fijner zijn als zij eens rekening houden met de omwonenden: brullen vanaf de balkons, muziek hard aan, gillen, scheuren met auto's (op straat) enz....Zoals het nu gaat: echt geweldig maar niet heus!!!

Anoniem zei

Het blijven echte Zeewijkers.

Anoniem zei

maar deze mensen ruimen het tenminste ook op en dat is meestal niet het geval bij de flatbewoners

Anoniem zei

Wat een riooljournalistiek. Er wordt duidelijk maar weer de helft verteld. Er wordt dus niet in het filmpje laten zien dat deze bewoners alles netjes hebben opgeruimd en naar de gemeentereiniging hebben gebracht. Daar kunnen de flatbewoners ene voorbeeld aannemen!