maandag 23 maart 2009

Paard verslaat snelbus

Het bronzen paard heeft de snelbus verslagen.

Over drie jaar moet de snelbus rijden van Haarlem-Noord naar IJmuiden aan Zee. Over het oude spoor van Santpoort-Noord en Driehuis, tot het politiebureau van IJmuiden, en dan naar de Lange Nieuw.

De bus zal hoe dan ook één snelheidsremmend obstakel moeten nemen: de rotonde op de kruising Wüstelaan-Hoofdstraat in Santpoort-Noord.

Want daar komt een levensgroot beeld te staan van een drafpaard met sulky en pikeur. Ter ere van 250 jaar dorpsfeest. Kunstenares Yvonne Piller uit Santpoort-Zuid werkt aan dat beeld. Zie de foto boven. Onder een foto van het model. Dit jaar moet het er staan.

Eigenlijk moesten de rotonde voor het paard en een rotonde in IJmuiden (Planetenweg-Lange Nieuwstraat) weg voor de snelbus. Absolute noodzaak dat het voorrangskruisingen worden om de bus snel te laten rijden, concludeerde het rapport. Maar later was dat allemaal niet meer zo zeker.

Inmiddels heeft de gemeente ingestemd met het plaatsen van het paard op de rotonde in Santpoort-Noord, meldde uw krant. Er was blijkbaar geen andere plek voor het beeld te vinden in het dorp.

De snelbus zal dus een eerbiedwaardig rondje moeten draaien om de toekomstige trots van Santpoort-Noord.
Dat is opgelost.

Blijft nog één probleempje over. Waar moet die walviskaak naar toe?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

fotocredits??

Fokke Zaagsma zei

...zijn toegevoegd aan de foto.

Fokke

Anoniem zei

Fantastisch! Santpoort-Noord krijgt er een prachtige rotonde van.