maandag 4 augustus 2008

Een vier!

Ik weeg het gewicht van de platte kei in mijn hand. Zwaai naar achteren, gooi, en raak het paaltje met de dobbelsteen. Een vier! ,,De verslaggever gooit ook vier punten'', noteert een van de dames in mijn notitieblokje.

Mijn eerste poging ooit bij het spel 'steen werpen', vanmiddag tijdens het dorpsfeest in Santpoort-Noord.

Het was druk vanmiddag. Ik mocht gooien bij Teun en Pleuna Hoek uit Velsen-Zuid en Jelle en Ingrid van Reeuwijk uit IJmuiden. De twee gepensioneerde echtparen deden voor de derde keer mee aan het stenen werpen.

Ze kwamen elkaar toevallig in 2005 tegen tijdens de eerste dorpsfeesteditie van het 'stenen werpen'. Sinds die tijd doen ze het samen elk jaar. Gewoon, omdat het leuk en gezellig is. ,,Wat drinken en bijkletsen'', zegt Ingrid. ,,Het leukste is het oprapen van de keien'', grapt Jelle. ,,Zo raakt de dag om als je gepensioneerd bent.''

Het dorpsfeest is zaterdag begonnen. De vlaggen van de Harddraverij Vereniging Santpoort, die het feest organiseert, hangen al overal (foto).

Het concours hippique is al gereden (foto's). De kermis draait volop (volg van dag tot dag).

Teun en Pleuna gingen al kijken bij de rijtuigen (filmpje, foto's). De dames slaan de jaarmarkt niet over. Jelle gaat nog naar het wielrennen.

1 opmerking:

Anoniem zei

ja fokke het was een leuke dag ik zag je rond lopen met de camera
morgen plaatsen hoor in de krant