dinsdag 5 augustus 2008

Niets krijgt dit feestje klein

De uitlaatgassen zijn verstikkend ter hoogte van café Bartje. Het was vanavond gezellig tussen de 63 brommers en een enkele driewieler met motortje die stonden te wachten op het ringsteken op de brommer (link met flimpje). Na 25 jaar weer terug op de feestweek in Santpoort-Noord.

Het invalidenvoertuig van Bart en Simon Heeremans uit Santpoort-Noord (tweede foto van boven) is een van de opvallendste exemplaren.

,,Hij is letterlijk door iemand in een schuur gevonden, onder de strobalen'', vertelt Simon. ,,We mochten hem gebruiken.'' Het is hem nog niet gelukt maar één ringetje te steken. ,,Het haar van de zwarte pruik waait telkens voor mijn ogen.''

Eigenlijk waren er 64 deelnemers. Carolien de Vries (33) uit Santpoort-Noord doet illegaal mee met een minibike (derde foto van boven). Ze scheurt gewoon voorbij zonder een passagier om een ring te steken.

Met haar vriend Luc Heeremans uit Velserbroek doet ze ook legaal mee op een brommer, maar het stoute blijft het leukst. Ze vertrekt voor haar vierde illegale rondje.

Maaike Vink (25) uit Haarlem en Bernadette Kloes (32) uit Spaarndam doen aan alles mee. Ze zijn verkleed als ghostbusters. Hun brommer is een spokenjagersmobiel. Aan een tak bungelt een spookje van vitrage.


Vanmiddag deden ze al mee aan het ringsteken te paard. Maandag al met de steppenrace. ,,Leuk, maar erg nat'', zegt Maaike over de steppenrace. Zie filmpje van waarschijnlijk een andere Maaike en foto's.

Ukkie en Pukkie, twee kabouters van beide 106 jaar uit Santpoort-Noord, zitten klaar op de brommer. Ze zijn ook wel bekend als Suzanne Maarschalk en Joke Nijssen. Gehuld in een padvinderskostuum met prikkende nepbaard. Suzanne heeft schoenen maat 44 aan, hoewel haar eigen maatje 36 is. Voor wat meer grip.

Als ik rond 20.15 uur vertrek, motregent het stevig. Niemand gaat weg, maar ik moet hier nog over schrijven voor de krant van morgenvroeg. Het is weer gezellig tijdens de feestweek. Niets kan dat verpesten, laat staan een beetje regen.


1 opmerking:

Anoniem zei

Fokke mooie plaatjes gemaakt?
het komende havenfestival worden weer veel foto,s gemaakt van verse vis ik zie je daar wel weer.