donderdag 17 april 2014

Wie weet: drijfwoningen in IJmuiden aan Zee

Zou het er nu eindelijk toch van komen? Het grootste bouwproject van IJmuiden, en zeker het meest ambitieuze van Velsen? 

De metamorfose van IJmuiden aan Zee. Al jarenlang komt van deze Kustvisie niet veel terecht.  De gemeente meldde vorig jaar de boel te willen vlottrekken.

Maar de gemeente en de grootaandeelhouder (zeg maar voor het gemak: Marina Seaport) hebben toch een potentiële investeerder gevonden: Kondor Wessels


Wat is dat Kondor Wessels, dat zich durft te storten in een project dat tot nu toe door heel bouwend Nederland wordt genegeerd? 

Opvallend: er is bijzonder weinig informatie te vinden over Kondor Wessels. Nou ja, dit. En dat het een dochter is van Volker Wessels. 

Kondor Wessels gaat eerst onderzoeken of de Kustvisie een haalbaar project is. Wat is realiseerbaar van het originele plan


Er lijkt echter inmiddels al een en ander uitgewerkt, als ik de woorden lees van de directeur van Marina Seaport: nieuwbouw van betaalbare appartementen met jaarrondexploitatie. 

Opvallend is dat Konder Wessels zich al eens gestort heeft op bouwen in en aan het water. 


In een la van het bouwbureau ligt nog steeds een niet verwezenlijkt plan: voor een olympisch dorp met drijvende stadions in Amsterdam, op het IJ, toen Nederland nog in de race was voor de Olympische Spelen.

Hier en hier kunt u er meer over lezen. En onderaan een video

De plaatjes op de blog komen uit dat plan. Wie weet: zien we er ooit eens wat van terug in IJmuiden aan Zee. Drijfwoningen, misschien.


@fokzaa

1 opmerking:

Anoniem zei

ik heb ook een revolutionair kust visie plan, erg haalbaar en erg bruikbaar, voor veel mensen . maar dan vooral normale mensen waar er zo veel van zijn, je weet wel die groep die er alleen is om uit te buiten en zo min mogelijk voor terug te geven.

nou klaar daar komt hij gratis parkeren bij het strand !

ja ik hoor het al de monden vallen open van verbazing

over dit unieke plan