vrijdag 4 oktober 2013

Ik vertrek.

De teller in ons digitale archief blijft stilstaan op 7086 verhalen, na het intikken van mijn naam. Maar ik schat voorzichtig dat het zeker het dubbele moet zijn. 

Veertien jaar werken als verslaggever bij de IJmuider Courant. En weten dat je elke doordeweekse dag zo'n drie tot vijf verhalen afleverde.
 

Veertien jaar lang vrijwel elke dag in de krant. Dat is voorbij. Ik vertrek. Vanaf maandag werk ik op de internetredactie van onze uitgever. Voor nog meer kranten, eehh... sites, dus. 

Dagenlang met je naam in de krant: mensen in Velsen dachten je te kennen. Ik herinner dat ik belde naar Thalia Theater voor kaartjes voor ons tweetjes, gewoon mijn naam noemde en de mevrouw meteen reageerde dat het zo leuk was dat ik een recensie kwam schrijven. 
Of de man die ons een tweedehands grasmaaier verkocht, en in de tuin volhield dat hij me beslist ergens van kende. Zijn werk? De club? Toen ik voorzichtig opperde dat het misschien de krant was, stotterde hij en kleurde tot aan zijn oren. Niet dat ik zat te wachten op bekendheid, hoor. Maar zo gaat het blijkbaar.

Ik ga wat anders doen. Niet naar een andere krant, maar naar een heel andere journalistieke discipline. Eentje met toekomst. 

Zoveel gedaan, die veertien jaar in Velsen. Moorden, branden op schepen in woningen en pakhuizen, reportages (herinner opeens het fietsen met boswachters door Spaarnwoude op zoek naar buitenseks), portretinterviews waarbij soms werd gehuild, bedreigingen door criminelen na artikelen, iemand die daarvoor zelfs werd veroordeeld, onthullingen zoals de tweede weg naar het IJmuiderstrand die werd geblokkeerd, de begrafenis en het opgraven van Pim Fortuyn, de zonsverduistering (mijn eerste verhaal op de voorpagina van de IJmuider Courant), mijn zes jaar als gemeenteraadsverslaggever waarbij de nieuwe partij Velsen Lokaal bijna de helft van alle zetels had en wethouder Bal op staande voet werd ontslagen. Er is zoveel meer. Zoveel mensen gesproken. Zoveel gezien en

gehoord, meegemaakt. Zo verschrikkelijk veel kilometers gefietst door Velsen.

Bedankt allemaal.
 

Afscheid nemen kan, voor wie wil. Ik ben 3 november in de Stadsschouwburg Velsen als de IJmuider Courant daar zijn eeuwfeest viert.

Deze blog gaat door. Over Velsen in principe. Hou hem in de gaten.

11 opmerkingen:

Reinder Weidijkj zei

Fokke, en dank voor de samenwerking. Hoewel dat nog wel door zal gaan als je in Alkmaar zit en ik/we beelden aanleveren voor de internetredactie. Succes....

Anoniem zei

Dan nog een laatste bericht van ilse,

Buslijn 82 gaat naar geruchten alleen nog in de spits rijden, daarbuiten zou het einde verhaal gaan worden.

Nogmaals, het is een gerucht, maar je weet hoe lang ik van te voren vaak van diverse zaken op de hoogte ben.


Persoonlijk:

Aan de toekomst moet je werken, uitdaging is belangrijk om niet in een sleur terecht te komen en of er straks nog een IJmuidercourant bestaat, ik denk eerder aan een fusie en dus een dagblad Kennermerland.

Ik wens jou veel succes op de internetredactie, dat is waar de toekomst van alle media zit.

Groetjes,

ilse

Anoniem zei

Beste Fokke,

Ik zal je artikelen erg missen. Waren altijd een genot om te lezen. Jammer dat je weggaat, maar ik wens je veel succes op je nieuwe werkplek.

Ook bedankt voor de talloze artikelen over de spoorlijn Santpoort - IJmuiden. Door de actie voor de spoorlijn bleef de discussie over reactivering gaande. Ik hoop dat je opvolger dit ook zal blijven doen.

Veel succes in je verdere carrière!

Anoniem zei

Hai Fokke,

Heb altijd met veel plezier je stukjes gelezen. De humor / toon van schrijven tovert dan een glimlach op mijn gezicht. Maar jouw blog heeft al een eigen plekje veroverd bij onze internetfavorieten. Dus zolang jij schrijft, blijven wij het lezen !

Petra Wessel

Anoniem zei

Fokke, van harte gefeliciteerd met je nieuwe job. Ik denk dat het een goede beslissing is, maar dat weet je zelf het beste. Ik ben blij dat je de Blog blijft bijhouden, dat is een geruststelling, dus we nemen geen afscheid. Succes.

frits zei

Fokke dank voor onze samen werking
Ondanks je naar alkmaar gaat is het daar ook voor mij een bekend terein en blijf je sturen van gebeurtenissen in ijmuiden je heb een goede keus gemaakt bij de ontwikkeling van internet het wordt de toekomst ik zie daar wel weer eens sucses
gr frits houtgraaf

Unknown zei

Fokke,
Blij voor je dat je een nieuwe stap maakt. Volgens mij ook een zeer verstandige! Maar ik heb je stukjes bjna altijd met plezier gelezen en zal ze missen!

Joost Kok zei

Beste Fokke, ik wens je heel veel succes met je nieuwe stap!

Anoniem zei

Dank voor je inzet en de beste wensen voor je toekomst. We zullen je missen.
Groet, Erik de Ruijter

Fokke Zaagsma zei

Bedankt allemaal!
Tot snel!
Groetjes,
Fokke

Anoniem zei

Jammer