woensdag 25 september 2013

Kringloop is handel

Vroeger, sprak opa, had je maar één kringloopwinkel in de buurt. Tegenwoordig is het een komen en gaan. In Velsen tel ik er nu zes.

Eentje er van gaat dicht (Marktplein IJmuiden), eigenlijk omdat de kringloopwinkel Noppes in Velserbroek beter loopt. Lees het hier.


Tegelijk is er deze maand een nieuwe kringloopwinkel in IJmuiden opengegaan: De Tijdgeest, in de oude Velserbeekgarage aan de Tussenbeeksweg. 

Tweedehandsspullen zijn blijkbaar gewoon dikke handel. Kringloop klinkt ideëel, maar is het niet meer.  

Ik herinner me hoe we jaren geleden eens van onze bank afwilden. Zat werkelijk nog prima - niks kapot. De stof was echter op bepaalde plekken aan het slijten en we wilden wat nieuws. Maar de oude bank kon nog prima naar iemand die het niet zo breed had. Bijstand of student of zo.

We belden in Velsen de ene kringloop na de andere. Maar niemand wilde de bank hebben. ,,De stof een beetje versleten?'', klonk het aan de telefoon. ,,Nee, we willen alleen meubelen in perfecte staat. Die brengen het meeste op.'' 


De kringloopwinkels in Velsen: 

5 opmerkingen:

Ina de Vos zei

ik herken in dat verhaal van die bank ons eigen verhaal; nog perfecte bank, niet versleten, kon nog prima mee! Zeker iemand die niets heeft om uit te geven zou er nog jaren plezier van kunnen hebben. Maar nee hoor, toen ze kwamen kijken werd er misprijzend naar gekeken want ze wilden alleen spullen in perfecte (lees: nieuw) staat..Daar ga je dan met je ideaalbeeld dat je iemand zou kunnen helpen..In het vervolg ga ik wel in mijn omgeving kijken of via facebook of ik iemand blij kan maken!

Anoniem zei

Beste Fokke en Ina,

Zet het op Marktplaats met gratis af te halen, dan weten jullie meteen of er vraag naar is, want er wordt meer rotzooi dan rommel aan de kringloopwinkels aangeboden, dan is het wel begrijpelijk dat ze niet voor alles meer aannemen.

Ik had 4 oudere Sony TV's, Trinitron met een toeter er achter. Ik heb even op marktplaats gezocht, en jawel, stichting Afrika kwam het nog de zelfde avond ophalen, want de kringloop wil dat niet meer hebben omdat ze het niet kwijtraken. Gevolg is dat het naar het afvalstation gebracht moet worden, maar ze ook de rekening moeten betalen.

Ik kan mij in diverse gevallen wel voorstellen dat er geweigerd wordt, maar goede spullen niet. Ik heb een keer gelezen dat een firma in Santpoort-Zuid van veel goede stoelen af moest i.v.m. vervanging. De kringloop van de Meergroep wilden ze niet hebben, de kringloop van Haarlem heeft ze direct opgehaald.

Het verhaal heeft twee kanten, het moet goed en snel weg zijn, want dan is er ruimte voor de volgende partij en dat heeft de kringloopwinkel in Haarlem centrum goed begrepen.

BOMID zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BOMID zei

Niet iedere kringloopwinkel draait goed. De meeste winkels nemen inderdaad niet alles meer aan, maar zoeken alleen de krentjes uit de pap. Echter komen deze Kringlopen zich zelf nu tegen. Mensen die voorheen goederen gratis wilden aanbieden zetten het nu wel op Marktplaats omdat ze er vanuit gaan dat de Kringloop niet op hun spullen zit te wachten of ze gunnen het de betreffende Kringloop niet meer. Deze kringlopen hebben nu vaak een gebrek aan voorraad. En voorraad is omzet. Een goed alternatief is bijvoorbeeld Bomid. Dit bedrijf verkoopt goederen welke meestal afkomstig zijn uit faillissement of in beslagname. Je hebt het dan vaak over relatief jonge of nieuwe spullen tegen een zeer scherpe prijs. Mocht je interesse gewekt zijn, kijk dan eens op onze website: www.bomid.nl

noidie bot zei

waarom gratis weggeven aan deze zgn kringloop winkels.die er vervolgens dikke winst op maken, ben gekke henkie niet.laat ze ermaar voor betalen,net als ieder ander,dat sociale is al langn iet meer.ben er helemaal klaar mee.