donderdag 18 april 2013

Indoor-speelparadijs in boerderij Zorgvrij

Een indoor-speelparadijs voor kinderen: klimmen en klauteren in informatieboerderij Zorgvrij. Het is een serieus plan van pannenkoekrestaurant Onder de Platanen.  
En recreatieschap Spaarnwoude overweegt het te toe te staan, als een van de reddingsboeien voor het noodlijdende Zorgvrij. 

Welke Velsenaar kwam er niet met zijn jonge kinderen: Zorgvrij in Velsen-Zuid (Twitter), recreatiegebied Spaarnwoude.
 
Zorgvrij zit in zwaar weer. Het is een enorme publiekstrekker, met 200.000 bezoekers per jaar een van de grootste van Spaarnwoude, maar de financiën zijn niet best. Er is verlies.
 
Het recreatieschap Spaarnwoude maakte een reddingsplan.  Wat voor ideeën liggen op tafel? 
  • De publieks- en tentoonstellingsruimte in de boerderij moet worden leeggehaald. Die vrijgekomen ruimte moet commercieel worden geëxploiteerd. Bijvoorbeeld door er kantoren te maken voor het recreatieschap. Of  voor het indoorspeelparadijs dat Onder de Platanen wil. Het restaurant wil buiten ook een midgetgolfbaan aanleggen. 
  • Meer koeien (honderd in plaats van vijftig nu) moeten meer melk gaan geven en dus meer opbrengen. Bouw van een nieuwe melkstal, want de huidige stal is voor moderne koeienrassen te klein. In ieder geval moeten de koeien meer melk geven. Nu geven ze 5000 liter per koe, terwijl het Nederlands gemiddelde 8000 liter is. 
  • De boerderij moet een private onderneming worden, dus los van het recreatieschap.  
  • De informatiefunctie over recreatiegebied Spaarnwoude (wat is er te beleven en te doen) moet worden overgenomen door Onder de Platanen.
  • Geen gratis toegang meer, maar een toegangsprijs heffen
Of een mix. Er zijn wat voorkeuren voor bepaalde maatregelen. Woensdag besluiten de bestuurders van het schap over de toekomst van Zorgvrij. U mag via Velsen Vandaag 'meestemmen'.

Geen opmerkingen: