donderdag 21 maart 2013

Schrikken in de Groeneweg

Dag na de brand
Deleilah Mulbah bracht gisteravond de kinderen naar bed. Ze kijkt uit het raam en ziet aan de overkant van de Groeneweg in IJmuiden de brand.

Op twee hoog, boven de Jaguargarage waar altijd een paar oldtimers staan. Ze belt 112. De brandweer was er binnen vijf minuten, aldus haar man Gholam Reza Enayatizaman. 

Ze maakten de foto's van de brand die u op deze blog ziet. De bovenste foto is vanmorgen gemaakt door Lotte Burger  van de IJmuider Courant. 

,,De buren leven allemaal mee en vinden het heel erg ook omdat de man die in de woning was net klaar was met verbouwen'', mailt Enayatizaman.

De schrik zat er gisteravond goed in in de straat. Door de vele rook is de overkant van de Groeneweg niet meer te zien. 


Bewoners van een woning in het complex waar de brand is, komen thuis en schrikken zich te pletter. Ze zien allemaal brandweer in hun straat voor hun huis. Gelukkig niet hun woning.

Buurtbewoners halen de man uit zijn brandende huis. Hij is met lichte brandwonden en vanwege ingeademde rook naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk gebracht. Hoe het met hem is, is vandaag nog niet bekend. 

Buurtbewoners halen ook zijn hond uit het huis. Een woning die hij al lange tijd aan het verbouwen was.

De brand slaat heftig uit de voor- en achterkant van het huis. Kijk naar deze foto. Meer foto's vindt u hier.


Brandweermannen gaan naar binnen om te blussen en blussen met de hoogwerker vanaf de buitenkant. Als ze denken klaar te zijn, en ze alvast wat opruimen, laait het vuur opeens weer op. Na het blussen worden de omliggende woningen nog gecontroleerd op koolmonoxide.


Drie woningen werden ontruimd. Eén iemand mocht gisteravond niet terug naar huis omdat er bluswater in de meterkast was gelopen. De oldtimers in de Jaguargarage schijnen geen schade te hebben opgelopen.

1 opmerking: