vrijdag 15 maart 2013

Thuiszorgpersoneel de dupe

Nieuwe bedrijven die thuiszorg aanbieden in de gemeente Velsen. Per 1 januari

Thuiszorgorganisatie Omring verloor al het werk in Velsen. Nieuw aanbieders zijn onder meer T-zorg en De Zorgspecialist.
 

Zowel degene die thuiszorg kreeg én het thuiszorgpersoneel moesten overstappen naar een van de zes nieuwe aanbieders.
 

Voor de één (cliënt) voor de zorg, de ander (thuiszorgmedewerker) voor een contract. Dat leidde tot onrust onder cliënten en thuiszorgmedewerkers. 
Tussen de zes uitverkoren thuiszorgaanbieders ontbrandde al snel een strijd om de meeste cliënten binnen te halen.

Burgemeester en wethouders van Velsen garandeerden dat de cliënten zeker niet de dupe zouden worden van de overgang. Dat klopt. 


Maar heel anders blijkt het te zitten voor de thuiszorgmedewerkers, die vaak trouw blijven aan hun cliënt waar ze al zo lang komen en met hen meegaan naar een nieuwe aanbieder.

Van enkele van hen heb ik gehoord dat ze allemaal een contract krijgen voorgeschoteld waarin ze veel minder verdienen. 


Na de aanbesteding van de thuiszorg gaan de cliënten er niet op achteruit, maar de thuiszorgmedewerkers wel. Voor hen zijn garanties afgedwongen.

De redactie kreeg onderstaande brief:


,,Geachte Redactie
Ivm de niet gegunde aanbesteding aan de Omring Thuisservice, heeft de Omring werknemers beloofd dat de overgang naar andere zorgaanbieder met behoud van dezelfde voorwaarden zou zijn. Er zou niks veranderen.
Bij de presentatie van het nieuwe thuiszorgbedrijf X (Ik laat de naam weg, Fokke), die Omring het beste vond voor het personeel, werd ook medegedeeld dat alles hetzelfde zou blijven. Nu blijkt dat de Omring-medewerkers een nulurencontract hebben getekend, waar ze niks van af wisten! Van vaste contracten dus naar nul. Geen rechten meer.
In artikel 12.3 lid 3 sub9 CAO VVT staat: dat overname moet overeenstemmen met dezelfde arbeidsvoorwaarden die de betrokken werknemers hebben bij de verliezende partij!!! Bedrijf X maakt er nu al een potje van. Ik vind toch dat er hier aandacht aan moet worden besteed. Anders staan binnen de kortste keren thuiszorgmedewerkers op straat en hebben geen enkele recht meer!
 
Dit is namens vele thuiszorghulpen uit Velsen''

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook thuiszorgorganisatie Y maakt misbruik van de thuiszorgmedewerkers.
Niet alleen het salaris gaat omlaag maar ook de reiskostenvergoeding wil organisatie Y niet betalen en ook dat is niet volgens de cao.
Hoe dan ook de thuiszorgmedewerker is het haasje en gaat er flink op achteruit terwijl dat eigenlijk niet mag volgens de cao.

Anoniem zei

Mijn vrouw werkt in de thuiszorg en moest ook op zoek naar een nieuwe werkgever naar aanleiding van de aanbesteding.

Zij solliciteerde bij een andere zorgaanbieder. Bij het eerste contact werd zij direct onder druk gezet om haar cliënten bij haar oude zorgaanbieder te bewegen om met haar mee te verhuizen naar de nieuwe zorgaanbieder. Dit moest mij vrouw eerst doen en als dat gelukt was kon er verder gepraat worden over een contract voor mijn vrouw bij de nieuwe zorgaanbieder.

Ik vind het hoogst onbehoorlijk om iemand die haastig op zoek is naar een nieuwe baan in crisistijd zo onder druk wordt gezet voor het persoonlijk gewin van de zorgaanbieder.

Anoniem zei

ook ik ben gedupeert,,had een vast uren contract,,,en kreeg een projectcontract ,nu m,n vastigheid kwijt,,moet wel rond komen van wat ik verdien,zo gaat het niet langer,ben er ingeluisd met mooie praatjes,mooie verhalen,niks zou veranderen,,en andere aanbieders geven me niks ja )0 uren contract,,,hoe zit dat ,terwijl ik vast dienstverband heb,,,door die aanbestedingen ben ik me uren kwijt!!!ben boos

Anoniem zei

ik ben al 20 jaar werkzaam in de thuiszorg en door aanbestedingen m,n vaste contract kwijtgeraakt,,waarom gaan ze zo met mensen om,heb altijd hard gewerkt en van 20 vaste uren naar 0 en waar kunnnen we verhaal halen,die bedrijven gaan gewoon hun gang,,radeloos word ik ervan afz hardwerkendee thuiszorger

Anoniem zei

ik werk jaren in de thuiszorg moest ook door aanbestedingen die net werden verkregen bij andere aanbieders aankomen ,maar mijn huidige contract werd niet overgenomen werk 8 klanten per week en kreeg een o uren contract,heb wel vaste lasten ,maar zo kan ik het niet opbrengen en zeker niet in die onzekerheid van 0 uren,,