dinsdag 20 november 2012

Niet willen wonen in nieuw IJmuidens winkelcentrum

Voorkeur voor winkels
Iedereen die van de gemeente Velsen mocht meepraten over het nieuwe winkelcentrum van IJmuiden, kreeg deze brief.

De deelnemers mochten kiezen uit vijf varianten voor het winkelcentrum. De uitkomst van het onderzoek is nu bekend. Waar de kiezen de Velsenaren voor? Variant B en D. Wilt u weten hoe die er uitzien: kijk in dit document.
 

Soort gewenste winkels
Het (bestreden) onderzoek bracht echter meer feiten aan het licht. Zoals over betaald parkeren bij de IJmuidense winkels.

Lees hier het stuk uit de IJmuider Courant en klik ook even op het roodgroene staafdiagrammetje. 

En over hoe vaak IJmuidenaren (en andere Velsenaren) eigenlijk hun niet-dagelijkse boodschappen (kleding, schoenen) doen op hun eigen Lange Nieuw. Wat blijkt: ruim 30 procent van de IJmuidenaren komt één maal per week. Waar gaan ze dan wel naar toe? Naar Haarlem (77 procent) en Beverwijk (71 procent). 


Hoe vaak naar Lange Nieuw
De staatjes staan op deze blog. Klik op ze om te openen en beter te bekijken.
Waar winkelen buiten IJmuiden

Wat willen de geïnterviewden op Marktplein, Velserduinplein en Lange Nieuw? Een divers winkelaanbod met meer winkels voor kleding, mode, schoenen en huishoudelijke artikelen. En met meer grote winkelketens. Een supermarkt erbij? Hoeft niet. Dat laatste is opvallend, want in alle diverse plannen voor het centrum keert telkens terug dat er een supermarkt bij moet komen.


Ook een heel opvallende: 65 procent zegt niet in het nieuwe winkelgebied te willen wonen. Terwijl alle plannen altijd nieuwe woningen in het gebied wilden bouwen…

Niet willen wonen
Waar horeca

De weekmarkt moet op het Velserduinplein blijven. En: nieuwe horeca op Plein 1945 en tussen Velserduinplein en Marktplein.


PS: Mooi jacht lag in IJmuiden 

Locatie weekmarkt

PS: Gezien? Het bijzondere jacht van wijlen Steve Jobs kwam afgelopen weekend langs IJmuiden. Kwam zondagavond aan in Amsterdam

Geen opmerkingen: