maandag 16 juli 2012

Xenofobie in IJmuiden

Gaat het alleen om mogelijke parkeeroverlast door het Islamitisch Cultureel Centrum IJmuiden?

Of heeft de buurt andere redenen om het centrum te weren in de Celsiusstraat? Op de laatste vraag: helaas wel.

Lees deze passage (zie foto) uit het bezwaarschrift uit de buurt: 

,,Daar de gebruikers van het Islamitisch Centrum veelal mensen zijn uit een andere cultuur dan de Nederlandse, en zij er andere leefgewoonte op nahouden dan wij gewend zijn zoals meer op straat leven, napraten na een bijeenkomt en luidruchtig vertrekken, zal dit ook tot overlast gaan leiden.''

Poeh. Alsof napraten na een bijeenkomst te maken heeft met je cultuur. Of Nederlandse niet luidruchtig vertrekken. Gebeurt even goed door Nederlanders die 's avonds gezellig de kaartclub verlaten. Culturen die meer op straat leven? Ziet u dat in IJmuiden dan? Ik niet. En ik kom overal. Het is angst voor het vreemde: xenofobie. Hebben die buurtbewoners al eens een praatje gemaakt met de bezoekers van het Islamitisch Centrum?

Ik vind zulke zinnetjes wat eng. Vreemdelingenhaters zijn al op de IJmuidense kwestie gedoken (let op gejatte foto). Gun iedereen toch een plek om samen te komen. De jehovah's hebben een kerkzaal in Santpoort-Noord, de Evangelische gemeente in IJmuiden en waarom deze islamieten dan ook niet. Ze zitten er om te springen.

PS: Turn up the Beach in IJmuiden aan Zee
 
Controle van de GGD op eten en op toiletten 

Na afloop vuurwerk

Veel water op het terrein: dus watervrij maken

Parkeerkaartjes van de Hiswa nog even opmaken bij Turn up the Beach

PS: Door Greenpeace bezet vissersschip in IJmuiden zou onder Australische vlag willen varen

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit xenofoob noemen doet mij afvragen of jij wel de juiste persoon bent om in een krant te schrijven. Maar goed, dit is dan ook je blog... en niet de krant.

ome nico zei

Ja Fokke soms ga jij ook te ver met je blogjes!
En mij dan soms een mailtje sturen dat ik te fel ben?
of een reactie weigeren omdat ik beledigend ben? Nu dan dat maar,Als je populair wilt zijn en een blog los wilt laten in de IJmuider Courant! verdiep je dan ook in de IJmuidenaren !
en in dat Volk op het Dudokplein die van IJmuiden een ongelofelijke teringzooi maken,En tweespan zaaien, en ze gaan gewoon door met deze akkefietjes een Bestemming aanpassen onder zeer ongebruikenlijke reden, en regels ,en dan Lul Jij over dat wij in IJmuiden Xenofoben zijn? Fokke schei uit met deze rotzooi te verkondigen,Wij en daar hoor ik dus ook bij, kunnen niet tegen onrecht en mismanagement van deze gemeentelijke minkukkels ,dat is alles,Recht is voor iedereen en niet alleen voor Istanboel ,Je zal er maar wonen en je wilt thuiskomen na je werk en parkeren,of ga je dan
je auto straks op het strand parkeren om met de bus terug te komen? omdat er voortrekkers en wetjes makers op het gemeentehuis niks anders te doen hebben dan het verklooien van bestemmingen, om stemmingen te veroorzaken? hier zakt echt de broek van af.Dus Fokke lees je commentaren van de echte IJmuidenaren of ze nu in het Buitenland wonen of niet,deze krant lezen kunnen we namelijk overal en ik dus ook, Dit is een min puntje Fokke ,op z,n IJmuidens een dikke miskleun
Er is geen IJmuidenaar die tegen een Turken is,Maar wel tegen schurken ,en dat zijn ze nu een beetje op het Dudokplein aan het veroorzaken en jij noemt het dus Xenofobie. Nu ik noem het verachting van je Burgers!Hoe vind je die dan?
gegroet Fokke en het wordt hopelijk vervolgt!

Fokke Zaagsma zei

Hoi Nico,

een mening (liefst onderbouwd)is altijd welkomk, maar beledigen en smaad niet. Zodoende.

ome nico zei

Hoy Fokke, Ja ik weet het,wat voor de ene een smaad is, is voor de ander een reactie!
En ik ben nu eenmaal van de Lutherse Brandweer, dus is het soms wel wat fel misschien?
voor sommige mensen! we zijn ook met zo,n 16 miljoen van die twee benige in Holland en ja dan denken sommige er anders over ,Het zij zo!

Groeten uit Litouwen Fokke! en we blijven schrijven!

Anoniem zei

Ik als bewoner van de Radarstraat woon tegen over de huidige locatie van het ICC en ondervind geen enkel overlast van de genoemde zaken als parkeer problemen en geluidsoverlast.

Ik kan deze weerstand niet anders zien als angst voor het onbekende.

Alexa zei

ongelofelijk dat iemand zo als fokke in zijn blog alles kan zeggen maar als een ander zijn/haar mening geeft dan is het smaad? Niet onderbouwd? En zijn we racisten? Ik voel me dan ook beledigd door jou fokke en gediscrimmineerd

Fokke Zaagsma zei

Ook jij mag je mening geven, liefst onderbouwd. Maar smaad en laster in de reacties tolereer ik niet.
Fokke

Alexa zei

Fokke waar heb je het in godsnaam over? Smaad? Laster? Ik weet niet wat jij leest maar ik zie hier geen smaad noch laster. Wel zie ik hier een man die als mensen het ergens niet mee eens zijn en hun beklag doen hij ze gelijk een stempel"xenofoob" op het voorhoofd drukt. Beetje eigenaardig vind jè zelf niet? En jij zegt ; ik kom overal in ijmuiden en omstreken en ik zie geen overlast of bijzonderheden dan vraag ik me toch af waar jij loopt en bent? Ik vind de klachten van de buurtbewoners en winkeliers meer dan terecht, en deze klachten maakt de klagers nog geen xenofoob!!