vrijdag 6 januari 2012

Storm en hoog water in IJmuiden

Wat redacteuren die nog niet zo lang bij de krant werken, verbaasden zich er de laatste dagen over. Storm!

Maar nauwelijks een uitruk van de brandweer in IJmuiden. Nauwelijks schade. Eigenlijk niets bijzonders te melden voor de IJmuider Courant.


We zijn wel wat gewend, in
IJmuiden. In principe wordt alles stormvast gebouwd. Tot windkracht elf of zo.

Maar de combinatie met hoog
water en noordwestenwind maakte de storm gisteren in IJmuiden toch ook een beetje apart. Op deze blog staan foto's van Simon Wolf, gemaakt bij de Zuidpier in IJmuiden aan Zee.

Meer foto's: hier en hier en hier.

NOS filmt storm in IJmuiden.


Nog een stormfilmpje van gisteren, bij de pieren.

In IJmuiden paraat voor de rest van Nederland.

Morgen in de IJmuider Courant: een hele pagina met stormfoto's van de Velsense stadsfotograaf.

2 opmerkingen:

Ome nico zei

Dit zijn nu eens prachtige beelden van IJmuiden in de storm,En natuurlijk is het geen nieuwtje want het stormt al jaren in IJmuiden, Eigenlijk moeten de Slapers in Den-Haag ook eens een beetje na gaan denken over hert stijgen van de zee spiegel in de toekomst zodat wij Griekenland wel droog houden op dit moment maar Holland aan het verzuipen raakt als het zo doorgaat, Dus zal er met man en macht gesleuteld moeten worden aan de bescherming van Holland en het water in de toekomst. Op dit moment gaat het net nog goed ,Maar alle mooie beelden en foto,s ten spijt! moeten we toch eens serieus gaan nadenken over de toekomst! want als er teveel van deze grappen komen is het op sommige plekken afgelopen met de droge voeten en dat moet toch ook in Den-Haag opgevallen zijn? ze maken nieuw land in de zee bij Rotterdam ,Maar ze vergeten hun bestaande projecten en die hebben al jaren last van dit achterstallig beleid. toch eens iets om over na te denken Fokke of niet dan?

h.hill zei

Daar wil ik wat aan gaan doen. Ik ben hans hill www.hillblock.com En het moet met onze stenen goed te doen zijn om de pieren weer helemaal up to date te maken.Onze stenen zijn getest in de Deltagoot en stenen van 20cm hoog slecht 2,2 kilo/stuk kunnen golven van 1,5 a 2 meter significant aan.40 cm stenen kunnen 3 a 4 meter golven aan en 80cm stenen 6-8 meter.Deze stenen wegen dan ongeveer 140 kilo p/stuk De bestaande blokken wegen al gouw 20 ton en die worden noch verplaatst. De juiste zwaarte moeten van de stenen moet nog wel getest worden maar in die orde van grote moet het wel zijn 4.5 ton/m2
Alle energie die nu tegen de blokken slaat wordt dan in de holle ruimtes geabsorbeerd. En werkt dus ook golfremmend. zie website. De idee├źn zijn nog zeer nieuw maar het heeft de aandacht. 12 april 2012