maandag 16 januari 2012

Acht keer hetzelfde

Ruim 1300 stemmen zijn er inmiddels uitgebracht voor de IJmonder van het Jaar.

Vanmorgen moesten we lachen bij de vondst van acht enveloppen in de redactiebrievenbus.

Allemaal keurig met hetzelfde handschrift. Allemaal met een ingevuld stemformulier voor IJmonder van het Jaar. Met inderdaad: allemaal een stem op dezelfde kandidaat.

Op Martha Jongejan uit IJmuiden. Zou er door heel IJmuiden actie voor haar worden gevoerd?


Ben benieuwd wie genoeg IJmuider Couranten had opgehaald om aan voldoende stemformulieren te komen.

Ben benieuwd hoeveel enveloppen er morgen op de mat liggen.

8 opmerkingen:

Ina de Vos zei

Hoi Fokke,

wel belangrijk om te weten (en wellicht nogmaals te vermelden): worden al deze formulieren meegenomen in de telling, of maar één? Ik weet dat je per IP-adres maar één keer kunt stemmen, maar geldt dit ook voor handgeschreven brieven? Zeker als je duidelijk kunt zien dat ze door dezelfde persoon zijn geschreven...

Fokke Zaagsma zei

Hoi Ina,

In elke envelop zat een origineel stemformulier. Die tellen allemaal mee.

Ze kunnen zijn ingevuld door allemaal verschillende personen en door één iemand in enveloppen zijn gestopt (denk aan een school of bejaardentehuis).

Eén iemand kan dus het adres op alle enveloppen hebben geschreven.

Verder meldt de organisator:
- handgeschreven brieven tellen niet mee;
- kopie van stemformulier telt niet mee;
- alleen geldig: via internet(met controle op mail en ipadres)en het stemformulier uit de krant en per sms.

Fokke

Ina de Vos zei

Hoi Fokke,

dank voor je duidelijke uiteenzetting. Je hebt gelijk: iemand kan namens diverse personen enveloppen schrijven zoals in jouw voorbeeld is aangehaald. Heel belangrijk voor de jury om te weten...

Ome nico zei

Ja en me broer heeft een hijskraan!
Gewoon tellen die stemmen,IJmonder van ,t jaar ? Misschien wel Sinterklaas die nieuwe die het zo fijn heeft gedaan dit jaar, of Tata steel die er 1000 man uitgooit? IJmonder van ,t jaar ik wens jullie veel succes met de telling en natuurlijk de winnaar,Fokke tel jij ook mee? of doe je mee? misschien is Ina wel genoemd? kan toch of de Burgervader? ik wacht het weer met "hoogspanning" af

Bild am Montag zei

Ik heb niet gestemd en ik denk dat ik niet ga stemmen ook. Ik heb mijn eigen IJmondster al gekozen. Bovendien ben ik bang dat het weer een verkiezing wordt die voor een klein eeuwtje vaststaat. Zo als het ook met de Velsenaar van het Jaar is gegaan. De winnares daarvan is nooit opgevolgd. Voor de IJmonder van de Eeuw zijn de kandidaten niet bijzonder genoeg. Hier had trouwens best een voorselectie in plaats mogen vinden. Er zitten mensen bij die het predikaat IJmonder van het Jaar absoluut niet verdienen. Ze verdienen de kandidatuur niet eens. Het aantal uitgebrachte stemmen valt me niet tegen. Ik had er veel minder verwacht. Wanneer de stemmers kans hadden gemaakt op een klein kadootje had je misschien nog meer stemmers gehad.

Ome nico zei

Fokke ik mis de vista groep als ijmonder van het jaar, perslot lag daar meer geld dan in de bank van lening!
Waar is je reportage of nieuws over deze bank van de coca? mis je ? of mag je niet? of wil je niet? groot nieuws was het toch? in IJmuiden,en Januari is het toch nu ? en nu geen aandacht meer? jammer en kwalijk ook nog, een vuurtje stoken en het zelf uit laten branden zonder te blussen ?

Fokke Zaagsma zei

Ome Nico,

Het proces tegen de Vista-bende is uitgesteld tot april.

Fokke

Ome nico zei

oei dat is slecht nieuws voor deze zaak,dus hebben ze de boel weer niet rond kunnen breien bij justitie,
En loopt het weer met een sissertje af voor die bende! mooi hoor dat recht sisteem in Holland eerst een hoop lawaai maken en geen dan zaak hebben,de schadevergoedingen worden al gemaakt of zijn in de maak! Het is ook niet de moeite zo,n zaakje als deze, Foutparkeren of door een rood licht rijden heeft meer prioriteit en wat te denken van 5 km te hard rijden ja dan ben je in Holland een echte crimineel.
ik hoop het beste voor deze groep, maar het aapje komt niet erg uit de mouw Fokke ,we wachten het met spanning af.
ik volg je verslag!