dinsdag 22 november 2011

Waarom werd er gevochten in Velserbroek?

Wat een domper zeg, de afsluiting van 25 jaar Velserbroek. Leuke slotfeesten, vindt iedereen.

Maar vrijdagavond wordt na een van de feesten gevochten door jongeren.
Eén vechtpartij in Villa Westend en twee knokpartijen er buiten.

Tweehonderd van de zeshonderd feestgangers bleven op de parkeerplaats hangen. Agressief en dronken, aldus de politie.


Uiteindelijk moeten vijftien politiemensen met de wapenstok de groep uiteenslaan. Politiehond er bij. Er valt meer dan één gewonde. Een jongere wordt door twee (gearresteerde) Velserbroekers geslagen en gaat met de ambulance mee. De opgepakte jongeren zijn inmiddels weer vrij.


Geruchten alom die avond. Er zou een meisje zijn neergestoken. Nee, was slechts flauwgevallen.


Maar het raadsel blijft: Waarom blijven tweehonderd jongeren hangen bij Westend? Wat was nou de aanleiding voor al die vechtpartijen?

43 opmerkingen:

Arturius zei

Op de gebruikelijke hangplekken was het die avond opmerkelijk stil. Ja, ik weet dat want loop dagelijks mijn ronde met met de honden langs deze plekken.
Al deze jongeren die overigens vooral uit Haarlem en IJmuiden komen(die info weet ik van de politie) vervelen zich rot want zichzelf bezighouden dat kunnen veel jongeren tegenwoordig niet meer. Dus gooi je jezelf vol met drank waar de meesten niet tegen kunnen en agressief van worden.
Ouders vinden het tegenwoordig allemaal wel best. Als ze er zelf maar verder geen last van hebben. Als zoonlief word opgepakt dan word je ook niet kwaad op zoonlief maar op de politie want wat is nu het probleem? Vroeger deed je zulke dingen toch ook.
In Uitgeest werd het al toegepast maar voor andere korpsen misschien een goede tip.. word zoon of dochterlief opgepakt vanwege overlast tijdens of na het uitgaan, ook de ouders uit bed trommelen. Misschien dat de ouders zich dan weer wat actiever met het opvoeden van hun pubers gaan bezighouden.

Patrick zei

Arturius

Helemaal mee eens.
Ook het vervuilen van de Hondenuitlaat plek, kinderopvang en ga zo maar door is ook een doorn in de ogen van veel Velserbroekers.

Politie In Velsen is te slap, bel ze eens op omdat er winkelruiten sneuvelen, of dingen opgeblazen worden met Vuurwerk, en de reactie is "we hebben geen tijd en maar 1 auto", en komen ze dan terplekken krijgen ze geen respect omdat de jongeren weten dat ze bij de politie Velsen alles kunnen flikken, in Haarlem moet je dat niet proberen bij de politie, dan heb je een probleem, en dat weten ze

Anoniem zei

Ik sluit me volledig aan bij wat Arturius zegt. Als je belt omdat er hangjongeren op de bekende plekken overlast veroorzaken, rotzooi (o.a. drank, glaswerk, etc) achterlaten dan doen ze er niks aan want, zo zeggen ze, waar moeten die jongeren anders heen. Dan verplaatst het probleem zich alleen. Dus als politie een groep ziet zitten doen ze niks. En dat weten die jongeren, dus weg respect voor de politie. Dan moet je dus ook niet zo verbaasd zijn over het feit dat het nu bij de Villa misging, daar kon je op wachten. Strenger optreden, ouders er inderdaad bij betrekken, en straffen. Geen tik op de vingers, maar daadwerkelijk straf opleggen voor openbare dronkenschap, verstoren van de openbare orde, vervuiling van de omgeving. Leg een samenscholingsverbod op. Geef ze maar een strafblad. De mensen zijn het beu en er zijn al wat aanvaringen geweest. Vraag is nu, in hoeverre gaat de politie die laten escaleren?

Anoniem zei

Heel makkelijk om het op de ijmuidense jeugd af te schuiven, er hangt fieablmeer jeugd uit velserbroek dan uit ijmuiden. En wat voor jeugd snuiven zuipen. Misschien moeten de ouders van de jeugd uit velserbroek de hand eens on eigen boezem steken en hun pubers eens onder controle houden.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Patrick zei

Anoniem
Vergeet de briljante actie niet.
De politie Velsen gaat controleren op overlast .... ja om 18:00 door de week en in het weekeind om 19:00 of eerder.
Ze weten dat de overlast gebeurd om 20:00 of later door de week en na 22:00 in de weekeinden.

Het zijn allemaal slappe zakken.

Je kan er op wachten dat de bewoners zelf maar actie gaan ondernemen.
Ik heb er al 1 van een groepje gepakt, en ik kan je vertellen dat het heerlijk oplucht.
en de rest van de groep is niet zo stoer, ze laten hun "vriendje "snel vallen bij problemen.

Ik weet wie jij bedoelde, hij is van z'n bed gehaald door een paar man politie omdat hij 1 van de jongeren terug op een bankje duwde.

Ach, in een weekeind om een uur of 23:00 in het donker de berg en kinderspeelplaats bij de flat schoon vegen is geen verkeerde gedrachtte.
Ik denk dat je veel Velserbroekers kan mee krijgen (dat weet jij ook, en je weet ook wel wie :) )

Patrick zei

Anoniem (wat zijn er veel van jullie, ik heb een naam)

Waar de jongeren ook vandaan komen maakt niet uit.
Het moet stoppen.
En ja de ouders ook wakker maken als hun kinderen overlast veroorzaken is een goed begin.

De Wildt heb je niets aan, hij laat zich weg jagen uit het polderhuis tijdens een open dag... Lutser

nicolaas zei

Ach de jeugd heeft toch de toekomst?
Waar heb ik dat eens gelezen?
En je moet die gasten gewoon hun gang laten gaan,en niet mee bemoeien ,want opvoeden in "uit" tegenwoordig dat is iets van vroeger en daar hebben de jeugd van nu niks aan,Nee die maken hun eigen rotzooi en overlast,kekker stoer dus! En papa en mama vinden het wel best zo. Als ze thuis maar geen herrie maken en hun kamer opruimen .
ja dan is opvoeden wel heel mooi en makkelijk.thuis dus.Ik denk dat de jeugd geen thuis heeft en dat ze daarom rond hangen en rotzooi trappen.
Zuipen,snuiven en ruzie maken is tegenwoordig toch echt super interessant voor die pubers, Want dat zijn het toch deze Puberende idioten die hun eitje niet helemaal goed in de buik hebben en hun verstand op een iq van een ezeltje in de sneeuw, of een mongooltje uit Disney World, en omdat aanpakken van hogerhand niet gebeurt stopt deze rotzooi gewoon niet.en hangen deze helden gewoon door en maken zich totaal niet druk om oom agent.dus wie is schuldig aan dit verhaal U mag het invullen.

Anoniem zei

ik zelf (een 18 jarige velserbroeker)
erger mij hier ook aan , godzijdank behoor ik niet tot de overlast veroorzakers en kan ik mezelf wel vermaken er is genoeg te doen ipv. alleen onrust veroorzaken.

op speelplekken wordt je beboet omdat je aan het sporten bent buiten maar hangen en slopen wordt te weinig aan gedaan

laat de politie het maar eens goed aanpakken pak de daders !

daarnaast zijn er al JAREN rellen tussen jongeren uit haarlem/velserbroek tegen ijmuiden
ik ben zelf niet eens naar dit slotfeest gegaan omdat ik dit al lang voorzien had

ouders open je ogen !

mvg de goede kant van de jongeren uit velserbroek

Ina de Vos zei

ik ga niet in op wat wel of niet gebeurd is, ik was er niet bij. Ik wil ook niet prediken dat ouders meer op hun kroost moeten letten/opvoeden. Maar ik wil een aantal bovenstaande personen vragen of ze de (papieren) IJmuider Courant wel goed lezen? In de gemeente Velsen is al een tijdje het project "wakkere ouders" bezig waarbij ouders door de politie wakker gebeld worden als hun kroost 's nachts wordt opgepakt. Dit is een groot succes en heeft al een paar keer in de krant gestaan...

Anoniem zei

@Ina de Vos ik lees de YC maar kan zeggen dat ook daar maar zelden iets staat over dit project. Neemt niet weg dat dit een goed project is. Zou alleen geen project moeten zijn, maar standaard procedure. Hier kan een prevenitieve aanpak vanuit gaan.

De problemen na dit feest gaan verder. Keihard aanpakken inclusief ouders! Opvoeding, daar begint het mee! Dat is de primaire taak van ouders, niet van school, politie of politiek. Er is een groep ouders die zich niet verantwoordelijk voelt en de schuld bij anderen zoekt.

En laten dat nu net de ouders zijn die geen krant lezen, laat staan de papieren YC, die ik overigens net heb opgezegd :-).

Anoniem zei

Altijd maar zeuren en de jeugd afzeiken, en als we het niet over de jeugd hebben dan zeiken we maar de ouders af dat ze niet goed opvoeden! Ik word kotsmisselijk van dat gezeik!
Mijn werk is zorg verlenen aan mensen met een lichamelijke beperking, in dit wijkje hangen ook jongeren! als ik ze groet krijg ik een groet terug! Dat kan ik van veel ouderen niet zeggen. Als ik met mijn auto fietsende jeugd laat over steken krijg ik een vriendelijk gezicht of een opgestoken hand om te bedanken! Als ik voor oudere mensen stop krijg ik vaak een onvriendelijke blik...van trut stoppen. Behandel de jeugd met respect en je krijgt van de meeste respect terug! Over vrijdagavond het feestje van villa westend kan ik alleen zeggen dat ik er niet bij was....maar heb wel de verhalen uit de eerste hand van mijn buurkinderen, keurig opgevoede kinderen voordat men gaat zeggen dat ze niet goed opgevoed zijn! Net 16 en voor het eerst een feest met goede muziek mee mogen maken in je eigen dorp,dat is spannend, leuk, en als veel van je vrienden en vriendinnen heen gaan is dat nog leuker! Het was een gezellige avond hoorde ik totdat er wat vechtpartijen kwamen aan het einde......De jeugd werd op het laatst naar buiten gejaagd en vervolgens opgewacht door ME? Politie? Ze werden als vee uit elkaar gedreven dit in een dichte wolk van mist.....Angst speelde bij de meeste kinderen, net 16 en dan zo belaagd worden, zich van geen schuld bewust! Vervolgens werden ze geslagen met knuppels....dit gebeurde dus ook met kinderen die NIETS hadden gedaan......
Dit voorval zullen ze niet gauw vergeten.....Ik wens de kinderen veel sterkte om dit voorval te vergeten.....Gelukkig waren mijn kinderen er niet bij! Want ik zou dit niet hebben geaccepteerd dat mijn kind van 16 midden in de nacht verjaagd zou worden en geslagen. En voor de mensen die zo zeuren behandel de jeugd eens met wat meer respect dan zul je merken dat ze zo slecht nog niet zijn! Een moeder!

Anoniem zei

een feest voor het 25 jarige velserbroek hadden ze beter allen toegang moeten geven aan de jeugd uit de velserbroek dus geen haarlemers of ijmuidennaren had al de helft gescheeld dan was er minder rivaliteit geweest want volgens de jeugd die er was was het hun tegen ons en geloof me maar die gasten zijn echt niet zo erg als de media ons doet geloven en ik werk als concierge op een vmbo school in de regio dus kom veel van die jongens tegen

Anoniem zei

Aan de anonieme Zorgverlener in de buurt: als je alle reacties góed leest zie je dat het over bepaalde jongeren gaat, namelijk de hangjongeren die op bepaalde plekken telkens weer rotzooi uithalen. Ja, er zijn in Velserbroek absoluut jongeren die wél beleefd zijn en fatsoen hebben; die géén rare fratsen uithalen. Maar daar ging dit artikel niet over. Dit artikel ging over juist die naar verhouding kleine groep jongeren, niet alleen uit Velserbroek maar ook uit Haarlem Noord en IJmuiden, die er grote lol aan beleven om ellende uit te halen en die de kans in Velserbroek daartoe krijgen omdat er niet adequaat wordt opgetreden door de politie.
Die ouderen die zich asociaal gedragen, dat herken ik zeer zeker, maar die heb ik nog nooit in het park aan de drank gezien 's avonds laat of keihard gillend door de straten horen rennen midden in de nacht...

nicolaas zei

Wat deze moeder schrijft is een utopie van een dromer een moeder die een beetje uit de tijd leeft, Omdat ze niet wil inzien dat deze jeugd van tegenwoordig totaal verrot is, en geen enkel besef heeft van hoe je te gedragen, Flink doen,stoer doen en rotzooi trappen,Popie Jopie spelen van hoe sterk en flink ik wel ben in mijn klas of op het schoolplein, Haantjes gedrag dus. En als er dan goede jeugd rondloopt laat die dan eens zien dat er wel degelijk goede jongeren zijn die dus optreden tegen hun eigen soort dan ben je pas stoer.Maar mee lopen om ergens bij te horen Ja zo lust ik er wel 10. Flink ben je pas als je er niet bij wilt horen en als dat zo is lost het probleem zich zelf op,Want dan valt er niks meer te hangen op de straat en gaat de jeugd iets nuttiger doen met hun vrije tijd.
Dit is dus geschreven door een Vader die vroeger wel eens een beetje te streng was voor zijn kroost, Maar met een tevreden gezicht terug kijkt hoe mijn kroost terecht is gekomen en nu zelf hun kinderen groot brengen en ze doen het goed. dus opvoeden heeft wel degenlijk invloed ik zie het dus dagenlijks om me heen. Goed opvoeden is geen luxe maar een plicht van elke ouder ongeacht je kleur of afkomst,En ja steekjes laten we allemaal wel eens vallen dus niet op borsten slaan maar opvoeden die zooi.rechtvaardig en een beetje streng ,en wat deze moeder kakelt zal wel een reden hebben, nu is de politie weer fout,dan zijn de kinderen fout en soms de buurt maar oplosen moeten deze gasten zelf doen,klaar over en uit, Verdraagzaam en respect voor elkaar dan is de strijd voor 75 % gewonnen. en al die anonieme die geen naam hebben gehad bij hun geboorte, ach een korreltje zout dus. Velserbroek is nu eenmaal een nieuwe Wijk en erg leuk opgezet,alleen had de ontwerper geen kinderen en dat zie je dus terug in deze wijk.Een gemis aan levens ervaring met jonge mensen en dan krijg je dus Hangplekken i p v ontmoetings plaatsen voor deze groep, foutje dus
Laat de jeugd zelf maar beslissen waar en wat ze willen zonder te hangen of overlast te maken Alleen als ze met een plannetje komen en het mag wel doorgaan zijn ze zelf al vader of moeder omdat de ambtelijke molens zo snel werken ,en deze groep dus geen animo meer heeft om wat ook te organiseren of op te zewtten het duurt gewoon je hele Jeugd om wat van de grond te krijgen omdat de gemeetes zo snel en doeltreffend mee werken ,Daar zit volgens mij de kneep, en natuurlijk
het recht van bezwaar maken uitgevonden door onze regeringen om het allemaal wat sneller te laten lopen. ja er moet echt wat veranderen voor deze groep maar jaren zeiken en treuzelen dan moet je wel hangen! ik bedoel maar weer! Als de gemeente eens echt luisterd,snel ingrijpt in de behoefte van deze groep is het probleem weg en van de straat. simpel he dat logie,s nadenken en vooral mee denken.Het is toch 2011? of niet dan

Anoniem zei

Hahaha, die meneer Nicolaas......wat fijn dat je mij een dromer vind, en dat ik kakel......En dat jij je kinderen keurig hebt opgevoed! Ik voed mijn kinderen ook keurig op, ze hangen niet buiten, kennen de normen en waarden van het leven, vooralsnog niets aan de hand. Maar Nicolaas de mensen zijn allemaal jong geweest en je iets in de jeugd verplaatsen kan geen kwaad. En natuurlijk loopt er jeugd rond die lantervanten....maar als ik de 1ste verhalen lees is het alleen maar gezeik! Maar het had jou zoon of dochter vroeger kunnen zijn die een gezellige avond heeft en tot de jeugd behoort die het belangrijk vind een toekomst op te bouwen en naar school gaat. En voor het eerst naar een feest gaat en dan vervolgens na afloop uit een word gejaagd en ook nog eens geslagen door knuppels, eens kijken hoe dan je reactie is!

Fokke Zaagsma zei

Door mij is een negatieve reactie verwijderd omdat die direct gericht was op een persoon.

Als je ergens niet mee eens bent, mag je dat best opschrijven - als je het maar onderbouwt.

Personen zwart maken in de reacties zonder dat deze zich verweren, sta ik niet toe.

Fokke

PS: Begrijp ik uit jullie reacties dat de vechtpartijen plaatvonden tussen Haarlemse/IJmuidense jongeren en Velserbroekse jongeren?

nicolaas zei

sorry anoniem nr ? maar als je het stukje leest zonder je eigen aangesproken te voelen zie je dat ik in iedergeval het beste met de jeugd voor hebt, en het balletje ergens anders leg dus ik ben gematigd positief en ik schrijf dan ook dat als er eens serieus naar deze groep wordt geluisterd er misschien een einde komt aan ergernissen van de overige mensen. het staat er echt klip en klaar,dus als je je eigen aangesproken voelt jammer dan, een eigen plekje waar je dus samen kunt komen schijnt erg moeilijk te zijn en als er al wat positiefs gebeurt zijn de aanvragers zelf al opa en oma omdat de molens nu eenmaal erg langzaam draaien in Holland.dus het probleem zit in het organiseren en maken van ruimte,s voor deze groep en geen wachtkamertje,s politiek voeren dat is waar ik het over heb, en ja mijn jongens zijn ook groot geworden zonder shit en rotzooi te trappen dat heet dus "opvoeden"

Anoniem zei

Fokke, ik ben de anonieme moeder die zorg verleent....Helaas heeft de mobiel vele communicatie overgenomen! En daardoor kan er ook een hoop mis gaan!Villa ligt aan een strand en daar is het mis gegaan! Jeugd die daar was ging jeugd van buiten af bellen! Kom maar naar het strandje toe dan kun je er zo in! En ja dan komt er van alles binnen. We zouden kunnen zeggen dat het fout ging bij de mensen van de beveiliging, zij hadden veel meer alert moeten zijn zijn om die mazen te dichten dat er niemand zo maar in kon komen! En dan krijg je ongenode gasten binnen!

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met die moeder eens, schei toch eens uit over de jeugd, ook ik ben moeder, het lijkt wel eens of mensen zelf nooit jong zijn geweest , toen had je ook hangjongeren en de meeste groeien hier gewoon overheen, het is een fase die hoort bij de jeugd. Het zijn over het algemeen leuke jongeren en ik heb geen idee waar die angst vandaan komt. Deze jeugd zal waarschijnlijk en in de toekomst uw verzorger zijn, want zij zijn onze toekomst. Niet zeuren , maar doen ga eens met ze praten ofzo

Anoniem zei

Lieve moeders. Volgens mij hebben we het bijna allemaal over hetzelfde. Misschien komen sommige reacties over als "alle jongeren zijn in en in slecht". Maar als je de strekking leest, dan is dat in mijn ogen allerminst de bedoeling.
Een aantal jongeren kennen te weinig grenzen. Die hebben ze niet meegekregen, of willen stoer doen. Een keertje uit de bocht vliegen is ook echt geen probleem. Het gaat hier om jongeren die bekend zijn, die met regelmaat aangesproken worden, maar zich er niets van aantrekken. Die moet je wat mij betreft gewoon hard aanpakken. Met praten hoef je bij die gasten echt niet meer aan te komen.
Daar staat een grote groep jongeren naast die heus wel weten wat wel en niet kan, die gewoon groeten enz. En zo zie ik dat graag. Hangen is geen probleem, maar bijvoorbeeld een bushokje opblazen met illegaal vuurwerk is geen incidentje meer. Ook daarvan zeg ik kosten op de ouders verhalen.
Kortom, aanpakken waar nodig. Tot slot, wie de schoen past trekke hem aan.....
ps, ik ben vader....

Michel zei

Van elk verhaal kan ik wel iets vinden, gelijk niet gelijk, maar een ding snap ik niet. Als er egens gevochten en de poliye en beveiliging sturen je weg, dan ben ik weg.
Een grote groep deed dit niet, dan komt er uit heel kennemerland politie, die moeten er toch zeker een kwartier over langer erover rijden. Dan sta je nog tegenover de politie, dan krijg je een klap en dat vindt men raar. Denk niet dat er zomaar geslagen is op de foto staan ze op linie en vegen het terrein schoon, men had dus genoeg tijd om naar huis te gaan, lijkt mij, maar ja ik was er niet bij.....

Anoniem zei

Ik ben zelf ook 18 jaar, en snap hier niks van.

Ik ben gewoon om 21:00 uur binnen, en ga niet hangen bij anderen. Ook in het weekend, of er is een feest ergens.

Hangen doe je overdag maar als het licht is, en zichtbaar bent voor iedereen. Je hebt toch niks te verbergen?

En reken maar dat ouders er achter komen als ik daar gestaan had. (Vuil, geur, schade e.c.t.)

Anoniem zei

nogmaals er is niets mis met hangen, en hangen is ook meer iets voor jongens, het hoort bij de pubertijd en daar zijn meerdere rapporten over geschreven. Je hoef niets te vernielen, maar mijn zoon mocht gewoon buiten hangen, hij mocht ook met al zijn vrienden binnen wat ook vaak gebeurde. Vooral met mooi weer , er is toch niets fijner dan met zijn allen bij elkaar te zijn , zeker in een dorp, daarom ben ik juist in een dorp gaan wonen. Ik heb soms het idee dat men jaloers is op de jeugd , laat ze toch lekker genieten, er zijn belangrijkere zaken in de wereld.

Anoniem zei

Ook hier een moeder van een 18 jarige jongen. Ik snap al dat gezeur over de jeugd echt niet. Bijna alle jongeren zijn hele leuke prettige mensen die gewoon samen willen hangen, net als wij vroeger deden, kom uit IJmuien en daar werd wat afgehangen op de Lange Nieuwstraat bij de V en D.
Verder blaast zoals gewoonlijk de media alles zoals altijd flink op!
Slecht nieuws wordt gewoon beter gelezen. Ken genoeg jongens en meisjes die op het feest waren en het heel leuk gehad hebben. Dat er enkelen zijn die het verpesten, dat was vroeger zo, dat is nu zo en over twintig jaar nog zo.
Ik ben het ook met de vorige moeder eens, hangen hoort er gewoon bij, ik zou me pas zorgen maken als mijn kinderen alleen maar thuis zouden willen zijn, dat lijkt me pas ongezond!
Nogmaals, vernielen en vechten, tuurlijk moet je dat aanpakken maar de rest van de jeugd gewoon eens met rust laten!

Patrick zei

Anoniem (22 november 2011 23:22)
Dank je de koekoek.
Duhhh zou je denken dat die jongeren het zelfde gedrag op school of thuis vertonen, natuurlijk niet, daar worden ze dan meteen aan gepakt.

Anoniem(e) Moeders.
Jullie hebben helemaal gelijk, wat zeuren wij nu.
het hangen en vervuilen/vernielen moeten wij maar gewoon acepteren.
De Blauwe marmot en Cheeta moeten soms de kinderen binnen houden omdat er glas,peuken, chips zakken op de (afgesloten) buiten speelplaats ligt.

Ook heb je helemaal gelijk dat wij ons niet moeten storen aan het schreeuwen (Kanker hoer etc, etc) om 3 uur s'nachts.

Ook moeten wij ons niet storen aan de vernielingen (ramen ingooien, hekjes slopen etc, etc)

Het vuil in het park moeten wij ook maar gewoon overheen stappen, de gemeente ruimt het de Maandag erop toch weer op. (er staan zelfs vuilnisbakken, maar die gebruiken ze niet)

Ik las een opmerking van een Anonieme moeder "dat ze liever heeft dat de kinderen lekker buiten spelen/hangen" dat mag, zolag ze bij jou en de rest van Velserbroek geen dingen vernielen en of vervuilen.


Letop !!!!!!

Een (Anoniem)ieder die hier staat te blaten dat zijn kinderen niets doen.
Daar gaat het niet over, maar over de gene die overlast bezorgen.
Ik ken ook genoeg jongeren uit Velserbroek die niet slopen en vervuilen, en ja die hangen wel (maar niet bij de zuip groep).

De jongen die tegen een boom botste op de Rijksstraatweg was ook een lieve en aardige jongen die geen vlieg zou krenken, maar hij zat wel bezopen in de auto en ging met ongeveer 100 km/ph over de Rijksstraatweg op een Vrijdag avond !!!.
Dat zou hij dus ook niet hebben gedaan als zijn ouders in de auto hadden gezeten.
Wat ik bedoel is dat zo als je kind thuis is zal hij niet zijn als hij uit het zicht is en met een groep vrienden.

Over de vechtpartij en de klappen die ze kregen bij het meer kan ik kort zijn, je kan op een gegeven moment weg lopen, blijf je staan dan moet je niet zeuren als je een knuppel in je nek krijgt.

Patrick zei

Anoniem (22 november 2011 23:22)

Loop eens langs de berg in het park op een Zaterdag avond om een uur of 1.
Eens kijken of je iets kan bereiken met je vriendelijke lach en respect.

PS,
Meld het even als je gaat, ik wil dit wel eens zien.(alvast chips en koekjes pakken)
Hulpverlener is leuk, je kan dan nog in sprookjes geloven en denken dat de hele wereld is zoals de Tina

Patrick zei

Ina de Vos

De gemeente is met zoveel dingen bezig (op papier).
Tsja, als je niemand aanspreekt of op wil pakken, hoef je ook niets te melden aan ouders.

Patrick zei

Michel zei...


Precies dat bedoel ik

Anoniem zei

In een nieuwbouwwijk weet je dat er veel jeugd is, als je dit niet bevalt dan moet je lekker ergens anders gaan wonen en ja ik wil best mijn straat openstellen , zoals ik ook heel vaak met mijn huis doe.
Ik wist dat als ik in de Velserbroek ging wonen er ook veel jeugd zal zijn , maar juist dit was voor mij een reden om hier te gaan wonen en dat doe ik nog altijd en al twintig jaar met veel plezier. I

Anoniem zei

Anoniem 24/11 18.47
Ik sluit mij bij jou aan!
Wonen nu ruim 13 jaar in het dorp, ook om de reden dat we in een kinderrijke buurt zouden wonen. En dat is het gezellig met de jeugd om ons heen die nu inmiddels pubers zijn! Ik zelf heb vroeger zo een schrik niet ook op een soort van hangplek gehangen, en dat was heel gezellig de verhalen die wij hadden en die we deelden daar kan geen psycholoog tegen op, je luisterde naar elkaar en hielp elkaar. En ook tegen vernielingen ben ik, blijf van een ander zijn bezittingen af....helaas zijn er wat minder brave pubers tussen die het vergallen voor een ander.....maar dat heb je ook onder de volwassenen .Ik weet dat Fokke graag wil weten hoe zoiets ontstaat zo een tumult bij een vechtpartij, maar ja vaak is het iets kleins, wat escaleert. Maar wat de mensen niet willen geloven is dat onschuldige jeugd met de gummi werden geslagen......alvorens ze wat konden zeggen hadden ze de gummi al te pakken op hun rug/nek of benen.
En voor de mensen die dan zeggen dat ze niet luisterde, DROOM lekker verder over slechte jeugd en ga geloven dat de politie je Beste Vriend is..........En misschien idd is verhuizen de beste optie, dan keert de rust terug in Velserbroek....hahahaha

Anoniem zei

Voor Patrick, dat je je gal wil spuien is tot hier aan toe, maar nu haal je er iets bij wat familie en vrienden verdriet doet......namelijk respectloos spreken over een jongen die het niet meer na kan vertellen!
Dat je dit uit zegt al genoeg over jou als persoon.........

Anoniem zei

Patrick, ik zou graag niet anoniem willen zijn en ben dan ook diverse malen wel in de openbaarheid getreden in de Velserbroek, ik de moeder die vroeger haar kinderen ook liet hangen in de Velserbroek.
Maar nu blijf ik liever anoniem en met mij meerdere moeders, omdat ik jullie reacties vaak zeer overdreven vind, ik ben dus niet bang voor de hangjongeren maar meer voor de zogenaamde moraalridders op deze site, die vind ik namelijk vrij agressief en zwart/wit overkomen.

Anoniem zei

Wat me opvalt is dat er een hoop moeders zijn die op deze site reageren die het Begrijpend Nederlands niet beheersen. Het ging en gaat om die kleine groep jongeren die overlast veroorzaken, niet om die gelukkig veel grotere groep die dat níet doet. Hangen mag, natuurlijk, dat hebben we allemaal gedaan. Maar wel met respect naar je omgeving en naar je medemens toe. Ook ik ben moeder maar ík sluit mijn ogen niet voor het feit dat deze specifieke groep niks anders te doen heeft dan rotzooi trappen. Als je vindt dat dit soort zaken thuis hoort bij 'leven in een dorp' vraag ik me serieus af hoe wereldvreemd je dan wel niet moet zijn om te vinden dat we overlast (schreeuwen, drankgebruik, glas op de grond gooien, etc) als normaal moet beschouwen. Dan weet ik dus ook van wie deze kinderen zijn die als constante bron van ergernis fungeren.
Als jongeren van 18 zelf aangeven dat ze last van deze groep ervaren, als diezelfde jongeren ook aangeven hoe het bij de Villa gegaan is, hoe kun je dan als 'moeder' blijven huilen over dat het angst is en dat het zielige kindjes zijn die geslagen zijn.
Alsjeblieft zeg, die me een lol.
Maar, bedankt lieve moeders, ik weet nu hoe de overlast kan blijven doorgaan, dankzij jullie gedoogbeleid!

nicolaas zei

Laten we maar stoppen met deze reactie,s want je raakt er nooit over eens,Hangen mag als het thuis maar rustig blijft dat heb ik dus begrepen.
en mijn kinderen doen zoiets niet, heb ik al heel vaak gehoord. zodat je dus nooit de ware daders van dit feest kunt traceren of aanpakken? want iedereen vind dat zijn Kinderen niks dan goed doen laten we het dan maar op houden en al die overlast is dus een leugen ? en overdrijven we dus weer eens de werkelijkheid,
Nu bij deze ik zou in die Velserbroek nog niet begraven willen worden .
en dan noemen sommige mensen het ook nog een Dorp? nee suffie,s je woont in een wijk, in een wijk van gemeente Velsen.een mislukking dus!
Zoals ik die broek in me gedachten heb liepen er koeien en schapen en was het groen, nu is er een groenekleur van ergernissen, Hoezo een Dorp?
ik wens je een hoop woongenot,en dat meen ik echt,en sterkte met jullie goede opvoeding en fijne nette kinderen
het zijn dus de jeugd uit andere streken dan die korte Broek in Velsen.
die deze rotzooi veroorzaken?
ja zo lust ik er nog wel 10,

Patrick zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Patrick zei

nicolaas

Wederom precies raak

Fokke Zaagsma zei

Een opmerking van Patrick heb ik verwijderd.

Patrick, beperk je tot de discussie over Velserbroek, en niet over de IJmuidenaar die verongelukte. Dat is een heel ander verhaal. Wat feiten betreft: er is niet bekend of hij alcohol had gedronken.

Fokke

Anoniem zei

ik zal altijd en te nimmer achter mijn kinderen staan en kan niet anders zeggen dat ik trots op ze ben, bovendien valt het me op dat mensen oordelen overbepaalde zaken, maar er zelf niet zijn geweest, een dochter van een kennis van mij , haar hele arm is door de politie bewerkt met een knuppel en neem van mij aan dat het een keurig meisje is wat niets deed, meerdere getuigen hebben dit gezien. Begrijpend lezen heb ik toch echt wel op het VWO gehad, maar ik blijf er bij dat veel reacties overdreven zijn en degeen die pretenderen dus de moraalridders te zijn, vind ik juist en daar blijf ik bij agressief overkomen, en ja ik woon hier heerlijk

Anoniem zei

Als ik de reakties lees van de anonieme moeders lees ik toch echt dat ze geweld en vernielingen veroordelen en daarvoor dus niet de ogen sluiten.
Als de heren de krant zo goed lezen hadden ze vorige week nog kunnen lezen dat de mensen in Velserbroek gelukkig zijn en daar zeer prettig wonen!
Als men ook goed naar de jongeren luistert dan hoor je ook dat het elke keer Haarlemmers tegen IJmuidenaren zijn die elk feest in Velserbroek gebruiken om hun eeuwigdurende vete te beslechten.
Dat wil niet zeggen dat er in de Velserbroek geen raddraaiers zijn, natuurlijk zijn die er ook maar het is wel opvallend dat als het echt uit de hand loopt het altijd om Haarlemmers en IJmuidenaren gaat.
Ik woon hier tot volle tevredenheid en ja ik woon ook tegenover een schoolplein waar weleens rotzooi getrapt wordt en kapotte bierflesjes liggen en nee dat is niet normaal.
En dat de politie tegenwoordig heel hard optreedt naar de jeugd is ook een feit daar heb ik talloze voorbeelden van. Er zitten bij de politie namelijk een paar agenten die erg losse handjes/knuppels hebben en het verpesten voor de rest van agenten die gewoon hun best doen.

Anoniem zei

Grappig hoor die meneer Sint Nicolaas, hij maakt zich druk over een Dorp (wijk volgens meneer) waar die niet eens woont........Kun je nagaan hoe druk die Sint Nicolaas zich maakt over de plek waar hij wel woont....Misschien wel een verplaatsbare kartonnen doos.....
Nu gelukkig zijn we allemaal verschillende mensen met, en hebben de meeste het WEL goed voor met de jeugd. De meeste ouders van deze reacties hebben gelukkig het beste voor met de jeugd van Velserbroek.
Fijn weekend allemaal.

Anoniem zei

@Anoniem boven mij
Inderdaad, we verschillen allemaal. En je vindt het leuk om in Velserbroek te wonen of niet. Maar ik zie nergens dat er iemand is die het niet goed voor heeft met de jeugd. We verschillen van mening over de normen en waarden. En dat is jammer. Maar wederom komt ik dan op de opvoeding omdat je die meekrijgt van je ouders. Ik hanteer andere normen dan een aantal ouders die hier reageren. Ik zeg niet dat dat goed of fout is, maar de gevolgen, daar kunnen we blijkbaar nog een boompje over opzetten. En ik weet zeker dat dit soort discussies zin heeft! Inzicht geven in elkaars inzichten. Dat maakt het ook zo leuk.

beveiligings camera zei

Wat wellicht een goed plan zou zijn is om tijdens zulke evenementen camera's op te hangen om alles goed te kunnen zien. Het blijft namelijk zo dat er met zulke evenementen veel overlast wordt veroorzaakt door voornamelijk overmatige alcohol gebruik.

Als men het in de gaten geeft dat ze zich moeten gedragen op zulke momenten dan zal dat leiden tot veel mindere escalaties met tot slot een veel leuker feest.