donderdag 17 november 2011

Santpoortse senioren moeten geduld hebben

En hoe moet hun nu verder met het grootste nieuwbouwproject in Santpoort-Noord sinds tijden?

Er zouden 111 woningen gebouwd worden aan de Roos en Beeklaan, op de plek van de voormalige IJmond MTS. Die wordt nu gesloopt (zie filmpje). Zie de foto’s op de blog die ik eind oktober maakte.


Het moet een ouderencomplex worden. Daaraan is behoefte in het dorp.

Het is typerend voor Velsen. Eén gemeente met zoveel identiteiten. Driehuizenaren willen oud worden in eigen dorp en piekeren er niet over naar een woonzorgcentrum in IJmuiden te gaan - ook al is het zo dichtbij. En inwoners van Santpoort-Noord willen niet naar de ouderenboulevard (Lodewijk van Deyssellaan) in Driehuis.

Maar bij de presentatie van de plannen voor een eigen ouderenhoek in Santpoort-Noord, stuiterde de buurt. Te hoog en te massaal. De nek van het plan werd echter omgedraaid om iets heel anders: het parkeren.

Eerst vindt de gemeente het goed dat de auto’s van de nieuwe bewoners in de bestaande straten mogen worden gestald. Geen vuiltje aan de lucht.

Maar daarna vindt de gemeente opeens het tekort aan parkeerplaatsen op het nieuwbouwterrein zo bezwaarlijk, dat ze het plan torpedeert.

Er zijn dertien parkeerplaatsen te weinig.


Het bouwbedrijf mag in beroep gaan tegen de afwijzing door de gemeente. We wachten af. Kijk alvast naar de plaatjes op de blog hoe het er uit moet zien.

PS: Schrijf ik een artikel over Ambulancewens in IJmuiden aan Zee, betekent dat later het einde van het appartement. Luister en kijk hier naar een interview met Ambulancewens

PS: Loodsen met helikopter vanuit IJmuiden


PS: Iemand in IJmuiden-Zeewijk nog een gewond hert gezien?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ER zit een verschil in het ontwerp van foto 3 en fotoe's 4+5... Wat is de juiste??

Fokke Zaagsma zei

De bovenste, de meest realistische. Dat is in ieder geval een plaatje van de site van de projectontwikkealar:

http://www.woneninroosenbeek.nl/

De andere plaatjes zijn van de gemeente.

Groet,
Fokke

Anoniem zei

En nu is bij mij de maat vol. Er is geen lol meer op de site van de YC. Er reageren nauwelijks/geen mensen meer. Het vooraf screenen van reacties gaat tergend langzaam (modden) en is een aanslag op de vrije meningsuiting en wordt geregeerd door angst! De techniek is bar slecht, reacties verdwijnen en ga zo maar door.

En bovenal, de YC reageert op deze uitingen helemaal niet! Prima, vooral doorgaan. Ik ben vaste abonnee, krijg geen toegang tot de elektronische versie van YC zonder extra te betalen(zgn Plus=dubbel langs de kassa!).

De maat is vol met dit beleid. Bij deze zeg ik mijn abonnement op! Maandag is dat het eerste wat ik doe want er is geen beweging te krijgen bij de YC.

En ja, ik ben teleurgesteld en boos! Ik ga wel over op proefabonnementen, beginnend bij de Volkskrant! Bah YC! Heel jammer!
Klantnr: 2532690/0

@Fokke sorry dat ik je blog "misbruik", maar op de YC site heerst te veel censuur....

nicolaas zei

Anoniem@ je hebt gewoon gelijk dat geklooi bij de redactie van de krant waardeloos dus,ik heb het er al een hele poos over, maar ze luisteren voor geen meter naar de wensen van de lezers en hun commentaren, sensuur van de hoogste plank en het dient geen enkel doel, soms denk ik dat het redactie en controle team van de geriffekeerde kerk zijn ,want wij als IJmuidenaren hebben nu eenmaal een mening en dat is de onze,dus waar maken die gasten zich nu zo druk om? Nee je kan bij Fokke je eitje wel kwijt,en als ik wel eens te fanatiek reageer grijpt Fokke zelf wel in, En zo hoort het ook,maar die IJC redactie met hun geklooi en gewis of gewoon niet plaatssen ja dat haalt de moed er wel uit, Een ieder heeft recht op een mening een vrije dan wel te verstaan en krijg je soms leuke reactie,s in de IJC. Maar ja geriffekeerd is dus ook een handycap, als je uit dat nestje komt en wereldvreemd bent gehouden door welke dominee dan ook ,een aanfluiting van de vrije mening,Het kan beter zijn als de IJC deze side gewoon sluit,dan ergeren wij ons ook niet meer aan die geriffekeerde redacteur met zijn eigendunk en mening.
En ja dit is dus mijn mening voor Fokke weer ingrijpt. Wij als lezer en gebruiker van deze mogenlijkheid vinden dit dus ook.waardeloos gedoe dus
Kleuterschool tactieken ,en ik ben perslot 63 jaar dus heb wel een mening gekregen in mijn leven.Anonniem ik geef je gewoon gelijk 100 % en Fokke we houden jou erin met je mooie stukjes.