donderdag 11 augustus 2011

Wie is Kuijper in Oud-IJmuiden?

Hij gaf me de foto al een tijd terug. Moet gemaakt zijn in Oud-IJmuiden. Ergens. Dat weet hij zeker.

Maar wie staan er op de foto? Wie is Kuijper, wat is het verhaal achter de verffabriek?


Ed van Steenkiste uit IJmuiden wil het graag weten. Hij heeft veel oude ansichtkaarten van Oud-IJmuiden.

Daarvan maakte hij een film. Lees er morgen over in de krant. De film is voor het eerst te zien tijdens het Havenfestival van IJmuiden.


Wie kan Van Steenkiste helpen?

Het Raadsel van de Roggeveenstraat hebben we toch ook mooi opgelost (lees ook hier).


(Blogjes over oude ansichtkaarten las je eerder hier en hier)

2 opmerkingen:

Erik Baalbergen zei

Vermoedelijk het voormalige Enschedeplein in (nu) Oud-IJmuiden. Op de achtergrond lijkt wel op een huisje zoals ze u nog staan tussen Kanaalstraat en Kanaaldijk, nabij Breezicht. Ik zal 'ns een oude kaart van IJmuiden raadplegen.

nicolaas zei

Jammer dat ik het niet meer kan vragen aan de mensen die het wel weten,
Ze zijn helaas niet meer.Mijn familie woonde in die tijd van deze foto in de Anna straat,en de Carolina straat mijn vader en grootvader waren huisjes melkers en schoenmakers in die tijd.
en me andere grootvader had een groentewinkel in de visseringstraat waar oma de septer zwaaide, en opa had de IJ-4 de knikker en ging op visserij in die dagen.wij hadden een hele schoenendoos vol fotos van die tijd.
Waar die gebleven zijn ? ik zou het niet weten nu. Wel interesant om dit te zien.Het echte IJmuiden van toen dus. met in het centrum de waterpomp op het Willems plein ,Ja toen had IJmuiden dus een Centrum. Gek he toen kon het wel.En de kanaalstraat had allure in die Jaren.