dinsdag 2 augustus 2011

Snelheidsmeter bij ringsteken

Waarom staat er morgen geen verslag van het ringsteken in de IJmuider Courant? Nou, omdat we niet alles kunnen verslaan.

We maken keuzes op het Dorpsfeest Santpoort-Noord. En daarbij concentreren we ons op nieuws. Op leuke, bijzondere uitzonderlijkheden.

Niet altijd het obligate verslag van evenementen, zoals steenwerpen of jeu de boules.


Zo vind je morgen in de krant: kermisvrouwen op de koffie. En verstandelijk gehandicapten
op de kermis.

Sommige Velsenaren willen alles lezen over de feestweek. Maar we beseffen dat er ook lezers zijn die het helemaal niets kan schelen.

De feestgangers komen overigens behoorlijk aan hun trekken in de IJmuider Courant.

Vrijdag een voorverhaal van een halve pagina, maandag twee verhalen en dinsdag drie verhalen. Morgen: twee verhalen. Er komt meer.


Ik keek vanmiddag nog even bij het ringsteken op de fiets. Het rook naar verschraald bier in de Hoofdstraat. Dat kon de kudde kinderen op de fiets niets schelen. ,,Niet langzaam rijden onder de schans'', maande Harddraverijman Theo Koster vanuit de jurywagen. ,,In vlotte draf.''

De schans, anno 1759, is het ding waar je de ring uit moet steken. Nieuw dit jaar: er stond een snelheidsmeter bij de schans (lees hier).


Er viel een echte fiets te winnen, vanmiddag. Zes kinderen bleven over.

Iris de Vries was het enige
meisje. Koster: ,,Iris, laat je de pis niet lauw maken door de jongens. Steek raak!''

Dat deed ze. En won.


Op de foto's, van boven naar beneden: Iris steekt de winnende ring, Iris krijgt de prijs (in het hoekje de gewonnen zwarte fiets), de historische schans en zwaarden verzamelen na afloop van het ringsteken.

1 opmerking:

Anoniem zei

tja fokke vorig jaar kon je inzenden voor het gouden kalf een video filmpje maarja ik was de enige en toen mailde ze me jammer maar er waren geen deelnemers had dat nou niet even anders gekunt met andere woorden
ik had wel ingestuurd maar er kon geen juring plaats vinden erg jammer dit jaar beter misschien