woensdag 10 augustus 2011

Niets meer te ontdekken over Cheryl Morriën

Meer dan twintig jaar zocht George de Vries (52) naar de waarheid over de verdwijning van het IJmuidense meisje Cheryl Morriën.

,,Ik ben een nogal vasthoudend type’’, noteert hij in het boek over zijn zoektocht dat hij samen schreef met IJmuider Courant-verslaggever Bart Boele.


’De fantast van Haarlem’ wordt George wel genoemd. Niet in de laatste plaats door politie en justitie, die gek werden van zijn aanhoudende belletjes en schrijven met nieuwe feiten en theorieën over de zaak. Alles hield hij bij op een site.


In 2003 werd het politiedossier over de 7-jarige Cheryl officieel gesloten. Dat George de Vries toch niet door iedereen aan de kant werd geschoven, blijkt als justitie in 2005 besluit nog een keer een aanwijzing van George na te gaan.

Volgens George is een man die in een villa in Bloemendaal woonde een van de daders. Er is een grote kans da
t Cheryl daar in de tuin ligt begraven, zegt hij. De politie praat met de bewoners van de villa en met de broer en zus van de man die door George wordt verdacht. Ze zeggen dat er geen aanwijzingen zijn. Het dossier gaat weer dicht. Zie de brief van justitie aan George op deze blog. Klik er op om te lezen.

George begrijpt het niet. En ik
ook niet, eerlijk gezegd. Of wat hij beweert nou waar is of een hersenspinsel, Georges opmerkingen snijden hout: ,,Ze hadden in de tuin moeten graven. Dat heeft de politie niet gedaan. Als ze hadden gedaan, had de zaak gewoon kunnen worden afgesloten.’’ Nu blijft de vraag onbeantwoord.

George presenteert in zijn boek diverse gegevens die de politie volgens hem nooit goed of niet uitzocht. Hij presenteert zelfs een vierde, tot nu toe onbekende getuige. Ontdekt via de hyves die een IJmuidens meisje met de
naam Cheryl (ja, vernoemd naar) opzette na de afleveringen van het tv-programma Het Zesde Zintuig.

Belangrijkste getuige blijft een IJmuidense vrouw die Cheryl goed kende en haar de dag van verdwijning, 5 augustus 1986, in een groene Lada door IJmuiden zag rijden, met twee mannen in de auto. Onderaan een foto van die getuige (de vrouw) met vooraan Cheryl. Achter Cheryl staat zus Rachel.

Zitten de moeder van Cheryl en zus Rachel te wachten op Georges boek? Hij weet het niet. Via oud-rechercheur Klaas Langendoen, die nu een adviesbureau heeft in IJmuiden, werd de familie benaderd. Ze lieten niks van zich horen.

George schreef het boek omdat zijn onderzoek na tientallen jaren uitgeput is. ,,Ik heb álles uitgerechercheerd’’, zegt hij. ,,Voor mij is het afgelopen. Ik zet er een punt achter.’’ Maar als er na zijn boek weer een theorie of spoor opduikt, komt George vast weer in touw.

Wie er in ieder geval geen punt achter zetten, of kunnen zetten, zijn de vele IJmuidenaren die de verdwijning van Cheryl in 1986 meemaakten. Het politieonderzoek zagen. Bij haar in klas zaten. En zo intens meeleefden met de spoorloze vermissing van een kind - de nachtmerrie van elke ouder. Loop maar eens rond in Zeewijk, bij de Schiplaan, en hoor de nog steeds emotionele verhalen.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is onbegrijpelijk,dat cheryl na al die jaren nog niet is gevonden,ik ben nu zelf 39 jaar en ik woonde toen die tijd vanaf me geboorte tot me 26ste in ijmuiden in de dennekoplaan,nou ik kan me inderdaad nog heel goed herinneren als de dag van gister dat cheryl verdween,helicopters vlogen over ze liepen door de duinen met honden,eigenlijk waren alle mensen op zoek naar haar..heb ze ook persoonlijk gekent ,het is zo raar,dat het ook op tv bij jaap jongbloed,en zesde zintuig kwam,ben ik er voor thuis gebleven en alles van die bewuste dag kwam weer naar boven,hopelijk geeft de politie toch niet op en gaan ze volgens zeggen zoeken in de tuin van de villa,het kan toch niet zo zijn dat voor moeder en zus dit onopgelost blijft,haar vader heeft er al geen antwoord opgekregen,laat hun het in godsnaam ook niet gebeuren..

hkdh zei

Volgens zeggen, geachte anoniem, gaat de politie niets meer doen.
Het spoor van de groene FIAT124 station wagon (zeldzame auto ook voor die tijd, gebouwd 1966-1974), is door de politie nooit gevolgd.
De tuin van de villa zat van oorsprong vol van de waterzinkputten en 2 beerputten met bijbehorende zinkputten, 1 set voor elke villa.
Daarvoor in de plaats is een nieuw systeem gekomen met sceptic tank en rioolaansluiting (datum onbekend, ruim voor 1993).
Naar het lot van de oude beer- en zinkputten is nooit enig onderzoek gedaan.

Anoniem zei

De ene keer is er sprake van een gr. stationcar. dan van Lada, en hier van een Fiat124.

Misschien dat er mensen zijn die weten wat er is gebeurd met de beer en zinkputten. Een enkele ofmeer kunnen ook in het buitenland terecht zijn gekomen.

Anoniem zei

ik weet niet meer zo goed wat ik hierover moet denken. vanaf de verdwijning kamp ik al met dromen (ik droom zelden, maar als ik droom, komen ze altijd uit). Aangezien ik al tig tallen dromen heb gehad, en allemaal zijn uitgekomen, ben ik ervan overtuigd dat ook deze dromen echt zijn. Tot op de dag van vandaag droom ik nog. Niet zo vaak meer dan voorheen maar nog wel zo af en toe. Maarja als ze zoiets verteld, verklaren ze je OF voor gek OF ze denken " o daar heb je weer zo'n kwakzalver". Op een dag jaren geleden, dat de dromen op zijn top waren, heb ik politie gebeld om te vragen of ze wel eens met mensen werken die zulke gave hebben, waarop de agent aan de tel zei: ojawel mevrouw dikwijls, u kunt morgen terecht op het politiebureau en moet u vragen naar de chef. (Had ook een naam gekregen, maar die ben ik inmiddels kwijt). Dus ik erheen, waarop ik bij de balie al werd afgewimpeld en mijn dromen niet uiteen heb kunnen zetten. Ik vind het gewoon erg voor haar ouders (als die nog leven) dat ze nooit haar kind hebben gevonden, terwijl ik er bijna zeker van ben dat ze ligt op de plek waar ik steeds naar terugkeer in mijn dromen. Ik zou het erg vreemd vinden als dit niet zo was, omdat al mijn dromen tot nu toe uitgekomen zijn. Maarja... Mensheid.

Anoniem zei

Fiat heeft ooit de rechten aan Lada gegeven.
Vandaar blijkbaar de verwarring.
bron: http://rechtiskrom.wordpress.com/2012/11/04/verdwijning-cheryl-morrien-is-cover-up-van-justitie/

Unknown zei

Een tuin uitgraven is zo gebeurd met een bevel van ovj net als een groene stationcar lada of fiat traceren. Anass was ook zo'n vreemd verhaal, net als Nicky Verstappen, Vaatstra, Milly en al die anderen. Zelfs hoogzwangere vrouwen verdwijnen in dit land. Nov '94 Felicita vermoord, dader had eerder gemoord, komt gewoon weer vrij.

bb zei

Ik ben er toen ook mee bezig geweest met George .. echter nu jaren los gelaten en opeens een droom over haar .... wat ik niet kon plaatsen.

Een grot waar ze in verborgen zou zijn ... maar goed .. toen ik half wakker werd vroeg ik me af wat ik met haar moet .. want snapte er niets van .. een grot waar ze in foetus houding zou liggen .. ergens achter of rond een grote steen ..

Toen kreeg ik een oude kerk te zien en hoorde ijmuiden. geen idee wat ik ermee moet.
Maar wel frapant dat ze zomaar opeens opduikt in me dromen .. na jaren.

Unknown zei

Ik denk dat je mensen als boele en g. de vries niet te snel als complot gekkies mag wegzetten. De mannen kunnen mogelijk slecht tegen onrechtvaardigheid en willen hier iets mee doet.In het geval van kinder vermissingen moet je iedere strohalm pakken en onderzoeken tot degendeel het ongelijk aantoonde en niet bij voorbaat al uitsluiten. Als je b.v ene Joris D noemd noem je heb ik wel eens begrepen ook prins C. Dan is de stap naar geen onderzoek doen naar bepaalde aantijgingen of aanwijzing in sommige kringen misschien verleidelijk maar moeten absoluut niet toelaten.

Didi zeiDe waarheid komt nu snel van alle kindermoorden
De criminele bende van de overheid zal snel hiervoor worden aangepakt!!

De wereld die we kennen klopt voor geen kant!!

koninklijke familie, Joris Demmink, Jaap van Disse en nog vele meer van de overheid! Ze hebben allemaal bloed aan hun handen!!

De waarheid zal nu snel aan het licht komen!

Anoniem zei

Ook ik heb het heel erg zitten volgen in die tijd...zelf was ik ook nog een jong meisje ..zat nog op de basisschool in Zandvoort noord...woonde aan de duinen...en zag ook de zoekacties in de Zandvoortse duinen
En het verhaal van die groene Lada met die 2 mannen erin heeft zelfs nog in een roddelblad gestaan in die tijd . Tot ik op een dag naar huis fietste en die groene Lada met die 2 mannen zag rijden in Zandvoort Noord! Ik wist niet wat ik zag..ze keken me ook echt heel erg aan...was zo geschrokken..ben nog nooit zo snel naar huis gefietst.. weet niet eens of ik het m'n ouders heb verteld...
Heb me wel altijd afgevraagt wat ze daar te zoeken hadden..Zandvoort noord loopt dood om t zo maar te zeggen ..hopelijk komt er een dag dat ze te weten komen waar ze is.