maandag 4 juli 2011

De brief van de beroeps

Vandaag moeten de gemeenteraadsleden van Velsen in spagaat. Ze zijn voorstander van bezuiniging op de Velsense brandweer.

Maar de Velsenaren zijn tegen de opheffing van de Velsense brandweervrijwilligers.

Daar willen de Velsense volksvertegenwoordigers niets van weten.

Op natuurlijk de ChristenUnie en de SP na.


Vandaag is er een grote
vergadering van alle gemeenteraden uit de Veiligheidsregio Kennemerland (de werkgever van de brandweer).

Morgenavond is er nog een 'raadsinformatieavond', georganiseerd door de VRK. En op 18 juli beslissen alle burgemeesters van de VRK-gemeenten definitief over de bezuinigingen.

Voor de vergadering van vandaag liggen
nieuwe feiten op tafel.

Zo blijkt de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid
momenteel een inventarisatie te maken van het Velsense crisisbeheersplan en de effecten van bezuinigingen van VRK daarop.

En heeft de Velsense beroepsbrandweer aangegeven dat bezuinigen op de vrijwillige brandweer gevaar oplevert voor de Velsenaren.

Bovendien, zeggen ze, belangrijk in de bezuinigingsdiscussie: ze willen wel wat inleveren om de vrijwilligers in stand te houden.

Lees hier in de vier onderste plaatjes: de brief van de beroepsbrandweer. Op klikken om te
lezen. Iets vergroten om beter te lezen.

Alle Velsense beroeps hebben de brief ondertekend.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een reactie op de brief;
De beroeps geven een objectief beeld,maar doen al jaren negatief over de vrijwillgers behalve als het ze uitkomt (denk aan het meedraaien 24-uursdienst als iemand verlof nodig heeft).
Vrijwilligers van Velsen Zuid doen sinds september 2010 geen herbezetting meer en zijn er maar 2 incidenten geweest waarbij het handig had geweest als er herbeztting was gemaakt. Nu komt de 2e autospuit uit Beverwijk deze is altijd nog sneller dan de vrijwillige autospuit van VelsenZuid.Post Ijmuiden bestaat bijna 10 jaar en is dan ook al 10 jaar een doorn in het oog van de beroeps. Deze post neemt nadat de dagdienst van Beverwijk naar huis gaat, de dekking over als 2e autospuit in de avond en nacht.Tevens wordt er gesuggereerd dat er wekelijks vele uren aan onderhoud wordt gedaan(misschien was het verstandig om eerst even te vragen het het nou echt geregeld is).Conclusie:Door bezuinigingen zijn er alleen maar verliezers.....

Peter zei

Jammer dat Anoniem zijn naam niet vermeld. Maar gezien de tekstuele inhoud vermoed ik een collega van post IJmuiden.
Het is jammer dat er nu opeens door een éénling een verkeerd beeld lijkt te ontstaan.

Feitelijk staat vast dat nagenoeg al zijn collega's de petitie hebben medeondertekend en dat er niets mis is met de onderlinge sfeer tussen de beroeps, post IJmuiden en Velsen Zuid.

Lars zei

Misschien is het een idee om op de website van de vrijwillige brandweer in Velsenzuid weer de uitrukken bij te gaan houden net als op veel andere brandweerwebsites. Dit geeft mij als burger nameljik een beeld van de werkzaamheden en het belang van de brandweer. Lijkt me een goede PR in deze woelige ttijden! En wat bedoel je met dat er een verkeerd beeld lijkt te ontstaan?

Pascal zei

@ Anoniem,

Jammer dat jij zo geageerd, maar zegt meer iets over jezelf.

@Peter

Je hebt helemaal gelijk!

@ Lars

De website van de brandweer daar zijn we mee bezig en komt een dezer dagen weer online