donderdag 21 juli 2011

Allemaal kijken

Als ik op de IJmuiderstraatweg sta, zie ik zeker veertig auto’s bij de Noordersluis. Zelfs in de berm geparkeerd. En een ambulance die komt kijken.

Naar het enorme transport van kranen vandaag over het Noordzeekanaal, langs IJmuiden en Oud-Velsen.

De grootste kraan moest naar
OBA in de Westhaven in Amsterdam.

Op de IJmuiderstraatweg staan
bewoners voor de ramen te kijken, Op straat wordt gefotografeerd en gefilmd. Een moeder komt met haar kinderen om het schouwspel te zien.

Op de Kanaaldijk staan zeker
vijftien fietsers stil, speciaal om de gigantische lading te zien.

Ze kijken naar de Zhen Hua 26, zo groot dat hij maar net in de sluis past.

Ander scheepvaartverkeer mag het schip niet inhalen.


Op de Zuidpier en bij Oud-Velsen staan ook veel toeschouwers. Al met al keken zeker honderden mensen naar het transport.

(De foto’s zijn van mij, Hans Blomvliet, Johan Zwakman, Erwin Willemse, Frits Houtgraaf, Gwendelyn Luijk. Luuk Kiers en E.S. Berk. Hier nog foto's van Ko van Leeuwen)

1 opmerking:

nicolaas zei

Ik kon hem bijna zien Fokke!
vanuit Litouwen.prachtig gezicht dus zo,n transport in de IJmond.
Wat een kraan,en wat ook zo leuk is ? is dat nieuws over dat ventje met zijn lange armen die hem bijna kon aanraken,Daar moet je eens een stukje over schrijven. dat is dus wereld nieuws en journalistiek gezien een hoogstandje van de Ijmuider courant,
Zoals wel met meer sommige Koppen gebeurt in die courant, Wel stukjes tegenhouden die anderen schrijven maar zelf de boel niet serieus nemen, schenk daar maar eens een collum aan.
En een compliment voor jou reactie pagina,s binnen 1 sec. staat het er op.super dus! en kunnen mensen reageren en dat maakt het nu zo leuk. Maar 3 dagen wachten op je reactie is een beetje remmend voor vele mensen en raak je de clou meestal snel kwijt.
ik volg graag deze info over Ijmuiden .
Ga zo door, en hopenlijk nog vele mooie en fijne stukjes over ons IJmuiden. Al zit je soms te ver weg.
super dus.