dinsdag 15 maart 2011

Versmarkt

In de krant van mijn tijdelijke standplaats, Dagblad Kennemerland in Beverwijk, schreven we over Beverwijk Open: ondernemers willen meer reuring in Beverwijk. Alles op zondag open.

Afgelopen zaterdag stond er een verhaal over in Dagblad Kennemerland.

Daarbij refereert de Beverwijkse Bazaar nog een keer aan haar plan voor een grote versmarkt.

Met vis en voedsel, 40.000 vierkante meter groot, waar de Bazaar nog eens drie miljoen bezoekers per jaar extra meer naar Beverwijk moet trekken dan nu. Alle dagen van de week open, en goed voor duizend nieuwe banen. Lees hier meer.

Een versmarkt. Dat deed me denken aan Les Halles in IJmuiden. De nieuwe panden aan de Halkade. Waar ook een versmarkt zou moeten komen.

Maar die panden staan al zo lang leeg. Nu in de aanbieding!

Heeft het nog zin zo'n versmarkt in IJmuiden te willen als de Beverwijkse Bazaar het ook al gaat doen? En veel groter?

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is heeeel jammer dat de versmarkt in IJmuiden niet van de grond komt.
Een aantal redenen:
-FRAAIE gebouwen, niet weer het zoveelste Zwarte Markt'keet'gebouw,
-IJmuiden
-gratis parkeren en voldoende ruimte
and last but not least: kleinschalig.

Zou men er in slagen om een aantal zaken met verse waar van goede kwaliteit naar de Halkade te halen, dan zou dit zeker lonen.
Ik denk hierbij aan:
-L'Amuse, de kaaswinkel in Santpoort-Noord, prima,kan er nooit mijn auto kwijt
-Bakker Vreman in Santpoort-Noord, prima, kan er nooit mijn auto kwijt
-de in whiskey gespecialiseerde slijterij in Zeewijk
-een groentewinkel zoals Bol in Santpoort-Noord of Bulters in Haarlem-Noord.
Zo is er meer te bedenken.
Er zijn genoeg mensen in Velsen, Bloemendaal die bereid zijn om voor goede kwaliteit wat meer neer te leggen, en daarvoor ook een stukje te rijden. Zonder in de mallemolen van Zwarte Markt etc terecht te komen.
Ik wens de gebroeders die dit geinitieerd hebben succes en hoop dat ze er in slagen hun idee tot werkelijkheid te maken.

ahaar zei

BurgerKing en McDonalds willen graag een pandje in IJmuiden met Drive. Dus als ze dat nou eerst eens gaan neerzetten, dan willen er van zelf meer vestigen.

En IJmuiden word verder niks... Tenzij er veel moet gebeuren, waar natuurlijk geen geld voor is. Er is veel mogelijk, met name omdat de boot naar Engeland hier ligt aangemeerd. Maar, wil je iets groots: waar leg je een parkeerterrein aan zo groot als de bazaar?

Net zoals het centrumplan. Moest de schep al niet in de grond zitten??? Je hoort er niks meer over.

Anoniem zei

Er is geen parkeerterrein nodig zo groot als bij de bazaar.
En geen Burgerking of McD.
Het gaat om k w a l i t e i t en k l e i n s c h a l i g h e i d.

Hans zei

???? ik weet wel waarom er nietverhuurd wordt???

Anoniem zei

Misschien moet ook eerst de afschuwelijke bouwval die prominent naast 'Les Halles' staat tegen de vlakte. Troostelozer kan het niet en dat straalt uit op de omgeving.

Anoniem zei

Ik denk inderdaad dat ondernemers zich verkijken op het rendement dat ze uit deze plek kunnen halen.
Op het eerste gezicht lijkt het natuurlijk geen aantrekkelijke plek voor een winkel, het is afgelegen. Maar inderdaad dor die cruiseferry naar Engeland en de nieuwe appartementgebouwen die in Oud IJmuiden worden gebouwd komt er waarschijnlijk veel aanloop op een paar dicht bijzijnde winkels!
Veel passagiers voor de cruiseferry zijn ruim op tijd aanwezig en worden nu naar het centrum van IJmuiden gewezen voor een paar boodschappen. De nieuwe bewoners van de appartmeneten willen natuurlijk ook hun boodschapjes lekker dichtbij kunnen doen. Ik zou zeggen: maak een supermarktje, een bakker met broodjeszaak, een slijterij (Engelsen zijn dol op drank) en evt een souvenirwinkeltje met wat kleding ed ( iedereen vergeet wel eens wat in te pakken) etc etc.

Anoniem zei

Het zou idd erg leuk zijn als daar een versmarkt e.d. komt, maar ik heb vernomen dat de huur van die pandjes erg hoog is, waardoor de omzet van de winkels wel erg veel moet worden om nog winst te behalen. Kan me voorstellen dat dit ook erg meespeelt en vooral in deze tijd.

Beeld op Maandag maar dan in het Duits zei

Mijn tijdelijke standplaats bij Dagblad Kennemerland in Beverwijk?? Gaat dit niet te kosten van je permanente standplaats bij de IJmuider Courant in IJmuiden? Tuurlijk wel. Wij zijn het stiefkindje aan het worden. Mijn vermoedens die ik een paar dagen geleden reeds omslachtig verwoorde worden hier nog maar eens bevestigd.

Anoniem zei

Als de huur van de hallen te hoog is, houdt het op voor dagwinkels of andere bedrijven die kleinschalig zijn. Het is buiten kijf, dat de tourist die vanaf de boot komt, hetzij met de auto of lopend graag wil kijken wat er te koop is in de omgeving. Moet hij daarvoor helemaal naar het "Centrum" ? dan kan hij ook doorrijden naar Amsterdam. Speciaalzaken zijn niet het soort winkel waar een tourist naar zoekt. Voor mensen uit IJmuiden zou het aantrekkelijk worden, vanwege de auto die je daar gemakkelijk kwijt kunt. Maar eerst moet de huur omlaag en de Schoorl-ruïne gesloopt.

jan zei

Inderdaad de huur moet omlaag, nou ziet het er ook niet uit als je iedere keer langs komt. Allemaal rommeligh ziet het er uit. De eigenaar moet ook zoeken naar klanten, om de winkels te verhuren. Want als straks het nieuwbouw voor gedeeltelijk klaar komt, met nieuwe bewoners. Ga dringend op zoek naar winkels waar we dagelijks van moeten hebben.

Anoniem zei

en uiteraard niet de prima slager arno vergeten te verhuizen

Michel Derksen zei

Leuk dat je doorlinkt naar mijn foto van Les Halles. Het is jammer dat er nog steeds niets veranderd is....