dinsdag 25 januari 2011

Graag wonen in centrum IJmuiden

Voor de woningen in De Golfbreker is al veel belangstelling, aldus Woningbedrijf Velsen.

,,Het is met Zeewaarts het meest gewilde nieuwbouwproject dat we hebben. Vooral ouderen willen er wonen vanwege de reuring op de Lange Nieuwstraat.’’

Het is een opvallend project in IJmuiden, die Golfbreker. Zie de foto boven van wat er nu staat, en daaronder van wat er komt. Weer daaronder staat een plaatje van de achterkant van het nieuwe gebouw.

Het is maar een van de vier woonblokken die samen De Golfbreker zullen vormen. Ze vervangen in 2013 de huidige twee woonblokken uit de jaren vijftig tussen Marktplein en Vechtstraat. Het strakke van de Lange Nieuw wordt over een paar jaar doorbroken door iets speels.

Bedacht door ONX Architecten. Op de onderste tekening zie je een beetje hoe dat speelse, golvende er gaat uitzien, gezien vanaf de Lange Nieuw. Het is wel een oude tekening. de bovenste, met het rood er in, zijn de definitieve.

IJmuiden wordt na de zomer weer een gat rijker. Dan worden de huidige twee woonblokken (74 woningen) gesloopt. Het tweede kwartaal van 2012 start de bouw van de vier complexen met vier parkeergarages en in totaal 106 twee-, drie- en vierkamerappartementen.

De woningen in drie complexen worden verhuurd (71 stuks) en in één complex (35 stuks) verkocht. Van de 71 huurwoningen komen er 55 beschikbaar voor de sociale huur. De huurprijzen lopen uiteen van circa 490 tot circa 845 euro.

Het complex met koopwoningen staat aan het Marktplein. Op de hoek met het plein komt circa 400 vierkante meter voor winkels.

Buiten verandert ook veel. De gemeente wil de ventweg verwijderen. Zonder ventweg denkt Woningbedrijf Velsen aan een heel brede stoep met fietspad. Maar het weet niet wat er komt: dat bepaalt de gemeente. Misschien wel een busbaan voor het HOV?

PS: Borsten gezocht in Velsen! Plien en Bianca hebben hun borsten weggeven in de Stadsschouwburg Velsen. Ze willen ze terug.

Zie hun oproep in De Wereld Draait Door. Wie heeft ze? Meld je bij de IJmuider Courant!

PS: Er ontstaat volgens mij echt een probleem bij Telstar. De woede na Telstar-NAC is nog lang niet bekoeld. Lees hier maar eens.

PS: De bioscoop in IJmuiden is weg. Kijk hier naar het pleidooi voor een nieuwe bioscoop in Velsen.

6 opmerkingen:

Repercussie zei

De flats van de Golfbreker zien er veelbelovend uit en wat ook van belang is, de bouw zal snel gerealiseerd worden. Ventweg verdwijnt? Houdt dat in, dat de parkeerplaatsen ook weg vallen? Wat is het alternatief?

Bild am Montag zei

Ja, dat was een lelijke uitglijder van Hammerstein. In tegenstelling tot De Waard heb ik Hammerstein redelijk hoog zitten maar de hele toestand rond NAC mag je hem aanrekenen. De Waard is zoals in het vethaal staat al een tijd onzichtbaar. Met opzet lijkt mij, anders zou Hammerstein vragen die niet voor hem bestemd waren naar De Waard hebben doorgespeeld.Hammerstein heeft stilzwijgend de functie van De Waard overgenomen, omdat Hammerstein gewoon veel beter is.Je mag Hammerstein dus gewoon aanspreken op de gemaakte fouten. Hammerstein moet publiekelijk zijn excuses aanbieden om zijn geloofwaardigheid te behouden.

Fokke Zaagsma zei

Ik heb diverse keren gevraagd of ik Telstar-voorzitter Pieter de Waard kon spreken, maar hij was telkens niet bereikbaar.

Ik vroeg Telstar ook of ze telefoonnummers hadden van leden van de supportersvereniging, maar ze zeggen die ook niet te hebben.

Morgen in de krant: meer nieuws. Telstar reageert.

Fokke

Anoniem zei

De Waard was goedkoop.. niet onbelangrijk toen. De voorganger van De Waard was duurder maar ook niet best.

ahaar zei

Nu we toch hier zijn, Kunnen we ooit nog reageren op de website? (En dan zonder bedrijf)

Want volgens mij doen ze er niets aan.

viagra for sale zei

Wow, nice post,there are many person searching about that now they will find enough resources by your post.Thank you for sharing to us.Please one more post about that..