dinsdag 28 december 2010

Brand!

Commotie gisteravond. Brand bij Tata Steel.

Ik kan me niet herinneren dat ik meemaakte dat een brand in Velsen werd gepromoveerd tot rampenniveau drie. Grip 3, zoals dat in het jargon heet. Maar de brand van gisteravond was dat heus.

Journalisten vlogen naar Tata Steel. Mijn collega’s van Dagblad Kennemerland ook en schreven het verhaal voor de IJmuider Courant.

Reportagewagens van het NOS (zie foto) reden naar Tata. Luister vooral nog even naar de uitzendingen op Radio 1, met de medewerkers van Tata die kijken naar de brand: hier en hier.

Ik kon vanuit IJmuiden de rook van de brand goed zien. Anderen ook: lees hier en hier. Gelukkig stond voor IJmuidenaren de wind goed.

IJmuiden was ongerust. Er werd van Tata naar huis gebeld: ‘Ik ben veilig’. Over de oorzaak van de brand is formeel niets bekend, maar er zijn mensen die er al meer over weten.

Tata meldt dat de brand geen gevolgen heeft voor de productie. Waarmee je je meteen afvraagt: waarom heb je dan die fabriek nodig?

Filmpjes van de brand: hulptroepen komen er aan en de brand.

Foto’s van de brand:

van Leo Tillmans,
van MC-MH,
en Ko van Leeuwen.

De foto is van United Photos/Remco van der Kruis

4 opmerkingen:

Anoniem zei

" waarom heb je dan die fabriek nodig?" Verhogen van capaciteit als er vraag naar is ? Tevens is er onderhoud aan de productielijn en kan dus de vraag verdeeld worden over de andere twee lijnen. Trouwens; waar maken we ons druk om ? Staat de fabriek in de weg ? Of zijn we weer wollensokken politiek aan het bedrijven ?

Anoniem zei

Weet je nog dat bootje in Velsen Noord dat was ook Grip 3.

Anoniem zei

Hoi Fokke
Gauw beterworden weer wat nieuws maken op je blog.

Beterschap

Anoniem zei

fokke we wachetn op nieuws op je weblog hoe gaat het met je .