vrijdag 19 november 2010

Blijf toch lekker in Haarlem

Gelezen vandaag in de IJmuider Courant? Supporters van de overleden club uit Haarlem willen de boel op stelten zetten in Velsen-Zuid.

Ze willen zich mengen onder de supporters van Sparta die volgende week vrijdag op bezoek komen.

Nu ze bij hun eigen club geen rotzooi meer kunnen schoppen, komen ze maar niet naar toe.

De Velsense burgemeester, politie en openbaar ministerie hebben de thuiswedstrijd tegen Sparta daarom moeten bestempelen als risicowedstrijd.

Telstar is er doodziek van.

Maar ook de Telstar-fans: lees hier maar eens (mooi proza). Of hier.

En de Sparta-supporters zijn kwaad. Als protest tegen de strenge maatregelen komen ze in boevenpak naar Telstar.

Haarlemmers zochten de confrontatie al met Telstarfans twee weken geleden al, tijdens de wedstrijd Almere City-Telstar.

Uit de IJmuider Courant: ,,Op de tribunes voerden beide supportersgroepen een felle verbale strijd uit. Onder de aanhang van de Almere City hadden zich fans van het verdwenen HFC Haarlem gemengd. Met als gevolg dat de rivaliteit tussen ’De Muggen’ en ’De Viskoppen’ ouderwets oplaaide.’’

Op die ouderwetse rivaliteit zit volgens mij niemand te wachten.


Kunnen die Haarlemmers niet gewoon thuisblijven? Ga lekker rotzooi trappen in je eigen stad.

PS: Interessante scriptie met mooie foto's over het stadhuis in IJmuiden.
PS: Skaten in het gesloten zwembad in IJmuiden Zeewijk: prachtig filmpje.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke,

niet alleen in almere maar ook bij VVIJ zijn er al een paar keer kleine opstootjes geweest tussen Haarlem en Telstar supporters. voorbeelden : bierflesjes gooien, dreiegn met stroom stoot wapen, schelden en andere bedreigingen. Ik heb een zoontje die zowel naar telstar gaat en bij vvij voetbalt maar ik word er dood ziek van!
Er is dus meer aan de hand dan de meeste mensen weten of willen weten. Vroeg af laat gaat het een keer fout!

Anoniem zei

Ga lekker rotzooi trappen in je eigen stad? Hmm... ik denk niet dat de schrijver wil oproepen tot het trappen van rotzooi, maar zo staat het er wel... misschien even laten tegenlezen alvorens te publiceren?

Anoniem zei

Schandalig dat dit gebeurt. Dus de mensen uit IJmuiden worden de dupe van een aantal doorgesnoven, capuchondragende tieners uit Haarlem die zich niet kunnen gedragen?

Maar als de politie op de hoogte is van de plannen, kunnen ze die koters dan niet oppakken en pas na de wedstrijd vrijlaten? Daarvoor is toch die voetbalwet in het leven geroepen?

OBL zei

Fokke, ik heb gehoord dat er zeker 100 Haarlemmers komen. Aangevuld met de beruchte hooligans van Veendam, Sparta en de supportersgroepen Arkan en MUT. Daarnaast nog wat reltouristen. Er is een vecht afspraak met telstar fans op het strand. Haarlemmers komen deels met de bus, deels lopend over het strand en deels met een boot vanuit Rotterdam. Verzamelpunt bij de pier om 19:00 uur!

Graag vrijdagochtend op de voorpagina van het HD :)

Fokke Zaagsma zei

De gemeente, politie en het openbaar ministerie zeggen aanwijzingen te hebben voor rellen en maken er daarom een risicowedstrijd van. Niet ik.

In reactie op de bovenste reactie heb ik even gebeld.

Een deel van de harde kern van HFC Haarlem voetbalt nu bij Haarlem-Kennemerland. Toen dat elftal in oktober moest spelen tegen VV IJmuiden (VVIJ), besloot die club politiebewaking te vragen. ,,We weten dat er altijd spanningen ontstaan als hier HFC Haarlem-supporters komen'', zegt IJmuiden-bestuurslid Arnold van Hooff. Er gebeurde in oktober niets. Een agent stond een half uur werkloos langs de lijn.

Anoniem zei

Wellicht kun je beter nagaan wat die 'aanwijzingen' dan wel behelzen en of deze 'aanwijzingen' een dergelijke beslissing rechtvaardigen, ipv het klakkeloos over te nemen en er je waardeoordeel over uit te spreken.

OBL zei

Fokke, dat verklaart een hoop. Ik snap nu heel goed waarom jij na 11 jaar stukjes schrijven nog altijd voor lokaal suffertje schrijft en niemand je ooit serieus gaat nemen :)

Fokke Zaagsma zei

Over die aanwijzingen heeft de IJmuider Courant al gepubliceerd. Ik raad aan die verhalen even op te zoeken in de stapel kranten van vorige week.

Fokke

Fokke Zaagsma zei

Morgen een nieuw artikel in de IJmuider Courant over de aanwijzingen die de politie heeft om van Telstar-Sparta een risicowedstrijd te maken.

Fokke

OBL zei

Je bedoelt die tunnel die is gegraven van het Kenaupark tot voor de tribune van het Telstarstadoin? Die ligt er echt, kijk maar goed in de bosjes bij de hoek met de Parklaan!