vrijdag 28 mei 2010

De reactie van Zorgbalans

,,Werknemers bellen me op’’, zegt Erna van der Pers van de raad van bestuur van Zorgbalans. ,,Ze vinden het zo vervelend dat we telkens negatief in de pers staan. Waarom toch Erna, zeggen ze.’’

Negatieve publiciteit te over, de laatste tijd voor Zorgbalans. Ze zaten in problemen.

In Velsen was er veel onrust over het Zorgbalansbeleid in de locatie IJmuiden van verpleeghuis Velserduin.

Van der Pers zei het gisteren, toen ik met haar aan tafel zat. Wij hadden het over een ander probleem: De Binnenhaven in IJmuiden. En dan natuurlijk over de multifunctionele accommodatie (MFA) die Zorgbalans daar wil bouwen. En dat het niet lukt om het project te verkopen, zoals Zorgbalans wil. En alle problemen daardoor.

Problemen bijvoorbeeld voor verpleeghuis Velserduin in Driehuis. Dat naar De Binnenhaven moet verhuizen. Maar zonder MFA op De Binnenhaven is er ook geen plek voor Velserduin.


Wat doe je dan, als journalist, als de gemeente bekend maakt dat het Zorgbalans niet lukt De Binnenhaven te verkopen? Dan bel je Zorgbalans meteen op.

Je stelt concrete vragen. Of het klopt. Wat de gevolgen zijn. Om je berichtgeving zo volledig mogelijk te maken.

Het enige antwoord dat kwam op een reeks van concrete vragen is het briefje dat u hiernaast ziet staan. Klik er op om te lezen.

Ik zei tegen Zorgbalans dat dat echt niet kon. Zorgbalans moest gewoon reageren. Na een aanvankelijk afhoudende reactie werd er dagen later toch een gesprek geregeld. Heel goed.

Voor het eerst kwam er echt een uitleg naar de krant - en u als lezer - over De Binnenhaven. Dat Zorgbalans de boel niet wil verkopen vanwege financiële problemen bijvoorbeeld. Want die zijn er niet meer.

Dat van meet af aan besloten was De Binnenhaven af te stoten, omdat exploitatie daarvan niet tot de kerntaak behoort. Want Zorgbalans is een zorgaanbieder. U leest het vandaag allemaal in de IJmuider Courant.

We hebben afgesproken dat ik en mijn collega’s voortaan direct een reactie krijgen. Dat is een goede zet van Zorgbalans. Duidelijkheid zal onrust onder haar werknemers voorkomen.

Foto boven: braakliggend terrein van De Binnenhaven (aan Zeeweg IJmuiden), plek voor de MFA.

2 opmerkingen:

Tom Brouwer zei

Er wordt een raar spelletje gespeeld. Ik woon aan het terrein van De Binnenhaven. Het is al geruime tijd een enorme klerezooi op het terrein en er ligt een berg zand van bijna 3 mtr. Bij navraag bij de gemeente wordt ik doorverwezen naar Synchroon (contactpers. bij mij bekend) en die weet van niets. Ik mag foto's en brief sturen naar de contactpers. wat ik weiger, want ik hoef niet andermans werk te doen. Bovendien zouden er nog steeds snelheidsbeperkende middelen worden gebouwd op de Velserduinweg, maar volgens de gemeente pas als de bouw klaar is. Die ligt dus al heel lang stil. De weg is wel een 30 km zone maar er kan niet gehandhaafd worden omdat de weg niet als zodanig is ingericht. Gevolg van dit alles: er wordt geregeld loeihard gereden in een kinderrijke wijk, het voormalige park aan de Velserduinweg ligt er schofterig bij en niemand wil wat doen.

ahaar zei

Fokke, zou jij eens kunnen vragen waarom er niet gereageerd kan worden op bijna alles op deze site?

Ik heb al meerdere mails gestuurd naar meerdere email adressen, maar een antwoord krijg ik niet.

Zoals artikel: http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/ombudsman/article6085948.ece/Gratis-is-bij-TNT-niet-voor-niks

Opeens kan je daar ook niet reageren meer.....