vrijdag 15 januari 2010

Verkeer op Heerenduinweg

Ik snap het niet.

Op zich is het duidelijk. De gemeente wil auto's weren van de Lange Nieuwstraat.

Met 15.000 voertuigen per etmaal de drukste route. Ter vergelijking: over de Kanaaldijk gaan er 14.000 over de Heerenduinweg 10.000.

Iedereen weet het: de Lange Nieuw staat zo vast. Als je er soms dertig kan rijden, ga je al snel. Dan wordt het straks ook nog de route voor de snelbus.

Dus moeten de Kanaaldijk en de Heerenduinweg de ontsluitingsroutes worden van IJmuiden. Via die routes rijd je straks naar je bestemming.

Daarom komen er nieuwe afslagen van die routes. Bij het Gijzenveltplantsoen (van Heerenduinweg). Bij de C. van der Doesstraat (van Kanaaldijk). En een nieuwe: bij het Witte Theater (van Kanaaldijk). Bovendien moet de kruising bij het Marktplein veranderd worden (voor verkeer van de Heerenduinweg).

Boven zie je een kaartje van de huidige ontsluitingsroutes van IJmuiden. Er onder staat een kaartje hoe het moet worden.

Wat snap ik niet?
Dat wat wethouder Korf tegen de IJmuider Courant zegt:

'Er komt geen file te staan op de Heerenduinweg in IJmuiden als er een nieuwe weg beschikbaar komt vanaf de Planetenweg door het Gijzenveltplantsoen naar die weg. Die angst van het bewonerscomité ter plaatse is volgens de gemeente onterecht. ,,We verwachten dat er niet veel meer drukte zal ontstaan", aldus Korf.'

Maar de gemeente wil toch juist dat het veel drukker wordt op de Heerenduinweg?

PS 1: Nog even over de vernielingen door vuurwerk. Op de Lange Nieuwstraat sneuvelden prullenbakken en raakten ramen beschadigd van Kraan Mode en Vögele, zo staat vandaag in de krant.

Ook Music Store blijkt slachtoffer: ,,Rustige jaarwisseling noemen ze dat. Om 23.45 uur op 31-12 melding gekregen dat de afvalbak voor onze winkel (Music Store) op de Lange Nieuw was opgeblazen, en het inbraakalarm afging. Gevolg: ruit gebroken en hardstenen dorpel in tweeën wat een behoorlijke ravage gaf + het feit dat je niet om 24.00 gewoon lekker bij je familie thuis bent maar de ravage aan het herstellen bent!! Groet Mario.''

PS 2: Oud-boswachter Joop Doornbosch uit Driehuis voedert herten, maar krijgt een boete. Diverse mensen reageren verontwaardigd.

PS 3: IJmuidenaar zegt oplossing te weten van moord Marianne Vaatstra. Morgen een uitgebreid verhaal met de man in de IJmuider Courant

PS 4: Ruzie over grootte nieuwe sluis IJmuiden


PS 5: Vrachtwagen kantelt bijna in Santpoort-Zuid: lees hier en hier

PS 6: Auto botst tegen benzinepomp in IJmuiden

PS 7: De zaak Paarlberg heeft natuurlijk raakvlakken met IJmuiden aan Zee.
Lees ook hier.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wethouder Korf is zo stom als een achterkant van een varken, maar dat heeft ze zelf nog niet door.

Ze doet maar wat ze niet laten kan, maar haar naam moet ze dan ook bij al die advertenties plaatsen als er weer iets gebeurd.

Ik weet wel dat het weggegooid belastinggeld zal zijn, daarom moeten de gemeentelijke belastingen weer omhoog.

Anoniem zei

Natuurlijk wordt het drukker op de plaatsen waar nu nauwelijks auto's rijden! Maar dat is toch geen slecht idee? Verkeer neemt toe, dus de druk moet je verdelen vóórdat er opstoppingen ontstaan. De plannen zien er wat mij betreft prima uit. Eindelijk meer mogelijkheden om aan de buitenkant van IJmuiden naar een bestemming te komen. Waarom zou je nu persé door een centrum willen rijden?

Velen willen tegenwoordig 2 auto's. Dan moet je ook bereid zijn om daar wat voor in te leveren. En zo veel is dat niet.

Brom zei

Het is maar een idee, maar waarom geen grote rotonde op de kruising Pl945/Zeeweg? Het plein is onovenredig groot, er wordt naar verhouding maar weinig mee gedaan. Verplaats het monument en de bushaltes, leg een flinke rotonde aan en zorg voor een betere doostroming bij de kruising De Noostraat/P1945. Moet allemaal echt niet zo moeilijk zijn. Ps: ben buschauffeur bij Connexxion en maak dagelijks zelf de ergernissen mee van opstoppingen, vooral bij de onlogische bushalte bij de Rabobank. Bovenstaande oplossing moet vlgs mij voldoende zijn er er hoeven dan echt geen afslagen bij te komen.

johan zei

Het wijkplatform IJmuiden-Noord ziet inprikkers vanaf de Kanaaldijk niet zitten. Ons voorstel is de IJmuiderstraatweg daarvoor geschikt te maken. Inprikkers leiden volgens ons ook tot opstoppingen op de Kanaaldijk. Ten eerste zullen ze daar in het havengebied niet blij mee zijn en als er regelmatig opstoppingen zijn gaan mensen andere routes kiezen. Wie weet is dat weer de Lange Nieuwstraat. Verder zat ik met hetzelfde vraagtekens als Fokke.

Anoniem zei

Gewoon doen!!!

Daarna het geld terug halen bij de verantwoordelijken, want dit is de zoveelste mislukking van B&W.

Ria zei

Ooit in een grijs verleden was het gijzeveldplantsoen gewoon verbonden met de Heerenduinweg die daar ophield.
De Heerenduinweg is pas doorgetrokken toen Zeewijk ging bestaan.
Dus ja in mijn ogen word er gewoon een oude weg hersteld

Anoniem zei

fokke
Weer wat nieuws maken hoor op je blog je blijft nu wel een beter achter,jammer elke week staat er wat nieuws op dit is alweer oud nieuws??

sabir zei

https://onderzoek chemicaliën te koop Nederland, rc te koop europa, cannabinoïden te koop Nederland