woensdag 20 januari 2010

Liever CNN dan opera

CNN en Euronews-Het Gesprek moeten van de Velsense kabel. Ziggo wil ze uit het analoge pakket halen.

De programmaraad is het er niet mee eens. Euronews-Het Gesprek moet in ieder geval blijven en hij adviseert CNN ook te behouden.
Het advies van de programmaraad voor Euronews-Het Gesprek is bindend.

Ziggo negeert dat. Zo is een nieuw conflict ontstaan, na de strijd om TVE en TV5.

Lees hier het hele advies van de programmaraad voor 2010.

Die heet nog programmaraad Multikabel, naar de kabelaar die is opgegaan in Ziggo.

Toen Multikabel nog actief was, was er geen centje pijn. Een mooi uitgebreid pakket tv-zenders. Niemand klaagde. Nu Ziggo het voor het zeggen heeft, wordt het aantal zenders in het analoge pakket steeds kleiner.

Waarom? Ziggo zegt dat het de ruimte op de kabel nodig heeft voor meer zenders in het digitale pakket, sneller internet en meer interactieve diensten. Ik zeg: Ziggo wil ons allen naar een digitaal pakket dwingen. Ziggo: zegt de programmaraden belemmeren ons in de bedrijfsvoering.

Dat wat betreft Ziggo. Dan de programmaraad. Die verplicht Ziggo om de Nederlandse operazender BravaNL door te geven. National Geographic hoeft van de raad niet meer in het verplichte analoge pakket.

Waarom? Omdat, zegt de programmaraad, er zo een mooi breed gevarieerd zenderaanbod ontstaat.
Beste programmaraad.

Het kan best zijn dat er nu geen Nederlandstalige klassieke zender in het pakket zit. Maar wie zit er nu te wachten op BravaNL? National Geoprahic spreekt toch veel meer kijkers aan. Verkeerd begrepen pluriformiteit. Liever CNN dan opera.

PS: Prachtig oud filmpje gevonden van een grote brand in IJmuiden: pallethandel Plokker, 1986.

1 opmerking:

Gerard zei

Ik heb zo'n kastje staan voor digitale TV. Het zijn toch meestal de vaste zenders die je kijkt. Sport kijk ik nooit, m.u.v. snooker, maar dan uitsluitend bij de BBC. Dat ge o.h. bij Eurosport wordt je ook niet wijzer van. Opera hoeft voor mij ook niet. Maar ja, het wordt je weer door de strot geduwd. Adviesorganen, ach wat hebben zij vaak in te brengen. Juist lege briefjes.