donderdag 19 november 2009

Hoop voor hangjongeren

Nergens zijn ze welkom in IJmuiden.

Niet in de Homburgstraat, niet bij de Vomar, niet in de Lagersstraat, niet bij schouwburg, niet bij het Witte Theater.

Schooldirecteuren pleiten voor een tweede jeugdhonk in IJmuiden. Want De Branding is te ver weg voor veel IJmuidense kids.

Al eerder werd daarvoor gepleit, maar het jongerenwerk ziet er niet veel in.

Maar een oplossing is nabij. De gemeente gaat het grote plantsoen aan de Heerenduinweg veranderen (bij het zwembad, tegen de duinen aan, bekend als het Schapenlandje). U weet wel, waar dat rare bruggetje staat.

De gemeente gaat in het plantsoen mooie zitgelegenheden aanleggen. Hierboven staat de tekening van nieuwe plantsoen met de plek voor de bankjes (Even op klikken, dan zie je 'em groter). Onderaan staat een foto van precies het bankje dat er komt. Lees hier over het plan.

Dat is nou een prachtige plek voor hangjongeren. Ver van de huizen. Niemand die last van ze heeft. En het worden mooie hangplekken. De gemeente schrijft:

,,De uitvoering van de nieuwe zitplekken bestaat uit grote sierbetontegels. Naast dat dit er fraai uitziet is dit veel minder gevoelig voor onkruidgroei dan de kleinere trottoirtegels. Er komen fraai vormgegeven banken en afvalbakken.''

Half april zijn de hangplekken klaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk wel een goed idee van de gemeente,daar kunnen de hangjongeren rustig spelen,een mooi terein om leuke spelletjes te doen,misschien kunnen ze ook helpen met de gemeente het terein schoon te houden.

Anoniem zei

goed gekozen plaats dat wel maar
houten bankjes,?, nou das gezellig ,,,
kan het niet beter iets van zware staal profielen worden dan blijft het mischien heel