vrijdag 13 november 2009

Een rare dreun

Binnen, in het hoekhuis in de Gladiolenstraat in Santpoort-Noord, neemt een agent de gegevens op van Michel Eeken. Bewoner Van Eeken werkt even verderop en kwam meteen naar huis toen zijn moeder belde. Er was een auto tegen zijn huis gereden.

Lees ook hier en hier (met foto's).

Bekijk filmpjes hier en hier.

Een oudere mevrouw probeerde in te parkeren, maar botste om onbekende reden tegen twee andere auto's en belandde tegen de gevel van het huis op de hoek. De erker werd ingedrukt.

Eekens moeder José Korving paste op de kinderen van zo'n twee, drie jaar oud. Korving stond met haar rug naar het raam toen ze een ’rare dreun’ hoorde.


,,Ik draai me om en zie dat de radiator van de muur is gevallen. Pas daarna zie ik de auto buiten tegen de gevel staan. De mevrouw in de auto bleef maar gasgeven. Ik was bang dat ze naar binnen zou rijden.’’

Eén van de kinderen is beneden. ,,Die heb ik meteen opgepakt en ben naar achteren gelopen.’’

Buiten staan drie brandweerwagens, ambulance en politie. De brandweer bracht een container met spullen voor 'instortingsgevaar'.
Het wachten is op de gemeentelijke inspecteur van bouw- en woningtoezicht om te horen hoe erg het is met het huis.

Plichtmatig vraag ik of Korving schrok. ,,Nee, niet echt. Nou, een beetje. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Maar zie je dat speeltafeltje? Dat staat normaal tegen die radiator.’’ De bestuurster werd voor onderzoek naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk gebracht.
(Onderste twee foto's zijn van Bas Idema)

1 opmerking:

Anoniem zei

Volgens mij ging het bij de meldkamer niet helemaal goed nadat het incident gemeld was.
Er werd eerst groots uitgerukt naar de Gladiolenlaan 24 in Beverwijk. Kort daarna werd de hulpverlening naar de ladiolen staart 24 in Santpoort gestuurd. Of er was wel heel toevallig ook een verkeersongeval in Beverwijk op de Gladiolenlaan 24