dinsdag 6 oktober 2009

Bevlogenheid van leraren

Ik was gisterochtend op de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis.

Vanwege de Dag van de Leraar. Zie de krant van vandaag.

De foto boven is van de deur van de mavo. Op de andere foto zie je directeur Marja van Ramshorst en coördinator bovenbouw Rien Weijer op stap met de koffiekar vol rozen.

Iedere keer als we een klaslokaal instapten, was de verrassing groot. De docenten kregen lovende woorden (,Ik ben blij dat jij bij ons werkt') en spontaan applaus van de leerlingen. Leraren glunderden en reageerden verlegen.

Sinds een tijdje volg ik het onderwijs in de gemeente Velsen. Vanaf het begin viel me één ding direct op in de gesprekken met de leraren op middelbare scholen. Hun bevlogenheid.

Hoe graag ze een klas iets proberen te leren. Wat de uitdaging is. Hoe de leeftijd van de leerlingen ze ontzettend verschillend maakt in houding en gedrag. En het grote verschil tussen een klas vmbo en een klas vwo.
Hoe eerlijk en open de Velsense leraren tegen me zijn, terwijl ze weten dat ik een verhaal kom maken voor de krant: ,,Dan heb je gewoon een kutklas.''

Maar uit alles spreekt een enorme liefde voor het vak. Lees het verhaal eens van Joletta Bakker van het Vellesan College. Sinds 1 september is ze officieel met pensioen, maar nog steeds op school te vinden.

PS 1: Eén verhaaltje uit het weekend van de geweldige afsluiter van het Dorpsfeest Santpoort in de IJmuider Courant, maar er gebeurde zoveel meer. Kijk naar de lasershow.

PS 2: Ben benieuwd of mijn bericht over de Velsense ambtenaar die haar raadsvergoeding deels moet afstaan, nog wat Velsense raadsleden wakker maakt. Op internet wordt het opvallendste element er meteen uitgelicht. Lees hier de uitspraak.

PS 3: De kermis in Velserbroek begint!

PS 4: Uitstapje Velser Zwemvereeniging, 1935

1 opmerking:

Bild am Montag zei

Even geheel iets anders... Door het abonnement van de verslaggever van deze krant op Eredivisie Live gaan we straks de champions league bij de NOS kwijtraken. Hij en al die andere abonnees zorgen er voor dat Eredivisie Live zo goed in de slappe was komt te zitten dat ze de rechten van de CL kunnen kopen. Had het niet beter geweest als Van Putten een seizoenkaart bij een club had genomen waar hij wel warm van het voetballen werd? Dus geen seizoenkaart van ADO Den Haag...!