woensdag 16 september 2009

Het familiegevoel van het Vellesan

Het Vellesan College in IJmuiden jubileert: 25 jaar. Volgende week woensdag is er een grote fancy fair.

De dag er op volgt Silver Sensation, een groot schoolfeest waarvoor Bob’s is afgehuurd. Vrijdag komen ruim 250 oud-leraren naar de school voor een reünie met kooktheater.

Wiskundedocent op het Vellesan en organisator van de Fancy Fair Peter van der Kroef verheugt zich op het schoolfeest. De leerlingen zullen met bussen worden gehaald en gebracht.

,,Vorig jaar hadden we een feest voor de hele school (zie hier filmpje). Dat was zo gezellig. Je zag eerstejaars met zes-vwo'ers ronddansen. Er was echt zo'n thuisgevoel, zo'n gezinsgevoel.''

Woensdag, de fancy fair, wordt een hele onderneming waar 950 leerlingen aan meewerken. Speciaal is ook dat die dat de toren van het hoofdgebouw aan de Briniostraat opengaat voor wie een spectaculair uitzicht wil over Velsen.

,,Die toren is al jaren dicht. Bijna niemand is er in geweest’’, aldus Van der Kroef. Toen het gebouw nog de Rijks-HBS was, werd de toren gebruikt voor het vak sterrenkijken.

Het gaat goed met het Vellesan College, onderdeel van Dunamare. De school staat er financieel goed voor en trekt leerlingen aan. Het Vellesan krijgt goede cijfers.

En de sfeer is erg goed, zegt Van der Kroef. Hij verheugt zich op de reünie met de oud-collega's.

,,Mensen die hier 15 van de 25 jaar hebben gewerkt. Het Vellesan kent een familiegevoel. Als je met collega's 's nachts je ronde maakt op schoolkampen ontstaat onderling meer dan dat je alleen goedemorgen zegt. Het familiegevoel is echt een item op het Vellesan. Ik voel dat wel zo.''

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fokke ben even een maand op vakantie
dus na de vakantie schrijf ik weer

gr nieuwslezer

Anoniem zei

niks familie gevoel. leuke school maar alles is slecht (lees niet) geregeld...

gr leerling