donderdag 27 augustus 2009

Foto’s op de muur

Een prachtig initiatief in het havengebied. Op de hoge blinde kademuur aan de Halkade/Bik en Arnoldkade is vandaag een aantal prachtige foto’s opgehangen.

Dat geeft IJmuiden eindelijk een beetje smoel voor de toeristen die met DFDS Seaways aankomen of vertrekken. Je ziet de foto’s op de foto die is gemaakt door E.S. Berk.

Ik verbaas me erover dat het zolang heeft geduurd voordat iets met die muur gebeurt. Dit vond ik in het archief van de IJmuider Courant. Uit 2002:

,,Wethouder Floor Bal wil laten onderzoeken of er winkeltjes en horeca kunnen komen ín de Bik en Arnoldkade te IJmuiden. Onderaan deze blinde kademuur, op de Halkade bij de Vissershaven, rijden dagelijks heel veel toeristen naar en van de DFDS Seaways-ferry naar Engeland.
De wethouder wil onderzoeken of in die muur ruimte kan worden uitgegraven, die vervolgens gebruik kan worden voor de vestiging van winkeltjes. Souvenirzaakjes, kledingwinkeltjes en horeca zouden de toeristen Oud-IJmuiden moeten inlokken.’’

PS: Al klaar voor Gerard Joling?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zijn negen mooie foto,s en het siert de muur erg mooi de gemeente heeft dat wel goed bekeken en het bedrijfsleven goed gesponseerd,vanochtend wat foto,s gemaakt van de plaatsing en een filmpje,op naar het haven festival

Anoniem zei

Het zijn mooie foto's en siert de kademuur op, maar neem in het vervolg de mensen niet in de maling door ze te laten stemmen terwijl het een uitgemaakte zaak is.

Anoniem zei

dat is zo wat dat stemmen bepaald snap ik ook niet,ik denk dat ze dat doen om aandacht te trekken naar de website,zodat meer mensen ga kijken,vervolgens was het bekent dat de jury bepaald
zaterdag de uitreiking erg leuk