vrijdag 22 mei 2009

Gedwongen tot Velserbroek

De woonbootbewoners van Zijkanaal B zijn boos op de gemeente Velsen. Vanwege de afsluiting van de Dammersweg.

Dat werk begint maandag. Zie tekening op de blog, afkomstig van de gemeente Velsen. Klik er maar even op.

Volgens de gemeente nodig om de Westbroekplas beter bereikbaar te maken voor Velserbroekers.

Ik denk ook dat het beloofd is aan de kopers van de dure appartementen aan de plas (zie hier een van de urban villa's).

De gemeente zegt ook: de woonbootbewoners gaan er op vooruit. Want Velserbroek wordt beter bereikbaar.
De woonbootbewoners zijn van oudsher (ze wonen er al heel lang) georiƫnteerd op Spaarndam. Ze doen er hun boodschappen, kinderen zitten er op school. Of op de kinderopvang. Door de afsluiting van de Dammersweg moeten ze omrijden.


De woonbootbewoners hebben nog gepleit bij de politiek. Dat hielp niet.

Een woonbootbewoner zegt in de IJmuider Courant:
,,Ik vind het een vreemde overwegingen van de gemeente. Je zou bijna denken dat Velsen er een andere agenda op na houdt. Maar dat valt natuurlijk niet te bewijzen.’’

Zal ik dan maar schrijven wat de woonbootbewoners denken? De gemeente Velsen doet het om de middenstanders in Velserbroek te ondersteunen. Ze willen dat de woonbootbewoners daar hun boodschappen gaan doen.

3 opmerkingen:

Ikkers zei

Fokke doet aan censuur, en wil alleen reacties hebben die in zijn straatje passen. Zo niet, dan wordt het bericht verwijderd. Flauw.

BaM zei

Ik ken dit allemaal niet. Ik wist niet dat Velsen zo groot was....Even geheel iets anders. Ik was het helemaal eens met de ingezonden brief van die meneer uit Driehuis. Ik trok ook mijn wenkbrauwen op toen ik het interview met die onderzoeker van de Velser Affaire las. Hij ging daar met het neerzetten van de Nederlanders in de 2e wereldoorlog veel te kort door de bocht. Bij Dr. Lou de Jong zat bij wijze van spreken bijna iedere Nederlander in het verzet. In de boeken enz. die tegenwoordig over de 2e wereldoorlog verschijnen is de lijn dat bijna iedere Nederlander fout of ongeinteresseerd was. Onzin natuurlijk. Lees die brief van die meneer uit Driehuis er maar op na.

Fokke Zaagsma zei

Zeg Ikkers,

Wat een onzin. Ik verwijder geen enkele reactie. Ik zou niet weten waar je het over hebt. Ik heb geen reactie weggehaald. Als ik trouwens een reactie verwijder, wordt dat in de reactielijst vermeld.

Als ik zonodig iets moet vinden mag iedereen daar weer op reageren. En dat wordt ook wel gedaan. Als je oudere blogs gaat bekijken, zie je dat ik regelmatig ongezouten kritiek krijg.

Dus als je wat kwijt wil: zet het hieronder.

Fokke