vrijdag 27 maart 2009

Fortress of Sins

,,Weet je wat swingers zijn?”, vraagt Mike van littlesins.nl voorzichtig aan me. Even aftasten wat de kennis is van de journalist aan de andere kant van de lijn.

We hebben het over het erotische feest op Forteiland in IJmuiden. Voor morgen afgelast, maar Mike wil het in september alsnog proberen.

Hij is boos op de gemeente omdat die telkens nieuwe strenge eisen zou hebben gesteld aan het Fortress of Sins-feest van morgen. Wie daarover wil lezen: kijk hier.

,,Er waren al boekingen van mensen uit het buitenland. Ze hadden al een vliegticket gekocht. Al zes jaar organiseren we deze feesten. Nog nooit hebben we er een moeten cancelen. We hebben een grote reputatie op partygebied. Dit schaadt onze goede naam.’’

Alle gasten gaan nu morgen feesten op twee luxe boten in Amsterdam. Dat kost meer, maar littlesins (zie ook de hyves) neemt de extra kosten voor zijn rekening.

Er waren al vijfhonderd kaartjes voor Forteiland verkocht. Maar er hadden veel meer mensen belangstelling. Mike zegt dat hij nog meer mensen op het eiland wilde.

Bovendien had hij al tachtig kamers gereserveerd in het Holiday Inn-hotel in IJmuiden aan Zee voor de mensen die na het feest willen seksen of relaxen. Seks mag niet tijdens het feest, aldus Mike.

De gemeente zou de vergunning hebben ingetrokken, zegt Mike. Nou, zo zit het niet in elkaar, reageert de gemeente. Er is lange tijd gesproken met de organisatie, die een vergunning aanvroeg voor vierhonderd man. De gemeente wilde best meewerken, zegt ze. Mike daarentegen: ,,Volgens mij had de gemeente gewoon helemaal geen zin in het feest.”

Dit is de versie van de gemeente:
Er werd 3 maart gesproken over een veiligheidsplan. Toen zei littlesins echter meer gasten te willen. Vijfhonderd stuks. Op 9 maart diende littlesins een veiligheidsplan in. Dat voldeed echter niet aan de voorwaarden die 3 maart waren gesteld. Zo werd niet voldaan aan de eis om alle gasten binnen een half uur te kunnen evacueren.

Aldus de gemeente. Mike zegt echter dat hij een grote boot wilde huren.
Er moest voor 16 maart een nieuw veiligheidsplan komen. De gemeente zegt: ,,De organisatie heeft toen zelf gebeld om de vergunningsaanvraag in te trekken en te melden dat ze een andere locatie had gevonden.”


De plaatjes zijn posters van andere littlesins-feesten.


5 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een ongein zeg.
En dat in een gemeente waar men wars is van alles wat nieuw of innovatief is.

Anoniem zei

Ik zou het schandalig vinden als dit plaats zou vinden, op dit mooie historische eiland.
De exploitant op het eiland moet geen toegang verlenen aan dit soort figuren.
Dit zou een smet zijn voor het Forteiland en IJmuiden.

Anoniem zei

Het is erg jammer dat het niet doorgaat, maar we wachten september af...
Jammer dat er negatieve reakties zijn, beperkt denkende mensen zijn dat.. en kijken niet verder als hun neus lang is.

Met dit feest is niets mis, en komen allemaal nette en leuke gezellige mensen. Daar kunnen een hoop "kroeg" gangers een voorbeeld aan nemen. Laat mensen in hun waarde!

En een lokatie is een lokatie....

Anoniem zei

Kortzichtig van de gemeente. Zijn prachtige feesten waar iedereen zich beter gedraagt dan bij menig voetbalwedstrijd. Maar ja, dit gemeentebestuur is ook kortzichtig.

Anoniem zei

regels zijn regels dus ook voor zo een feest