donderdag 19 februari 2009

Een Velsense plek voor een stukje RKZ

Mijn kinderen zijn geboren in het RKZ (foto). Ik weet dus hoe vaak je heen en weer rijdt, van je huis in Velsen naar het ziekenhuis in Beverwijk.

En nu wil het RKZ verhuizen naar helemaal Heemskerk/Uitgeest. De Velsense verloskundigen vinden dat maar niks. Veel te ver.

Gelukkig onderzoekt het RKZ nu of kraamzorg na de verhuizing toch kan worden aangeboden in Velsen of Beverwijk. Laten we hopen dat het lukt.

De gemeenteraad van Velsen heeft eerder geprobeerd kraamzorg in IJmuiden te houden. In 2003 droeg de hele gemeenteraad de wethouder op te pogen een kraamhotel te vestigen op het terrein van het Zeeweg Ziekenhuis. Dat ziekenhuis werd afgebroken. Het mislukte. De wethouder meldde de raad een paar maanden later dat de Velsense verloskundigen geen kraamhotel wilden.

De wethouder van toen was Korf. Ze is nu nog wethouder. De verloskundigenpraktijk is dezelfde praktijk die nu nog bestaat. Het terrein van het Zeeweg Ziekenhuis heeft nu De Binnenhaven.

De Velsense actiegroep voor behoud van het RKZ oppert om een RKZ-filiaal te vestigen op het IJmuidense nieuwbouwproject De Binnenhaven. Daar wordt nu druk gebouwd. Zie dit filmpje. Op De Binnenhaven komt inderdaad ook zorg (verpleeghuis, apotheek, psycholoog, prikpost, etc.)

Een RKZ-filiaal op De Binnenhaven wordt echter een lastige kwestie. Voor de zorgfuncties zijn al veel contracten getekend en zijn de ruimtes al verdeeld. De Binnenhaven lijkt me geen optie.

PS: Het afvalproject op Galle is door de VNG stopgezet.

Maar het huizenproject gaat door.
Kijk naar dit filmpje hoe het er uit ziet.

6 opmerkingen:

Rolstoel zei

Beetje lastig lezen door de nummering tussendoor.

Wel weer een duidelijk verhaal op zich !

Fokke Zaagsma zei

Hoi rolstoel,

Het was nog niet klaar. Je moest nog een paar minuten geduld hebben...

De nummers zijn nu vervangen door links.

Groetjes,
Fokke

Anoniem zei

fokke,wat ben jij toch handig nummertjes weg link werkt,kan je mij dat ook leren,wanneer heb je daar tijd voor?????

gr fh

Rolstoel zei

Was gisterenavond later al wezen kijken, en het ziet er weer prima uit ! :D

Anoniem zei

Een ziekenhuis heeft tegenwoordig veel meer patiƫnten uit de regio te bedienen en moet dus door ruimte gebrek een andere locatie gaan zoeken.

Daarbij is het RKZ te klein om de regio te bedienen,en uitbreiding is niet mogelijk aan de Vondellaan.

Dus is een nieuwe lokatie centraal gelegen voor de regio DE optie.

Zo is dit al jaren,kijk naar Het Spaarne ziekenhuis Haarlem/Heemstede.Is Nu locatie Hoofddorp.

En doe nou niet zo sentimenteel met "mijn kinderen zijn er geboren",want dat slaat nergens op.Mijn dochter is geboren in de Mariastiching,en die bestaat ook niet meer.

Dat het gevoelig is voor je Fokke,snap ik als vader/opa zeker,maar je moet niet overal een drama van maken,want dan help ik je wel hoor,dan kan je ieder uur een Blog maken,met veel sentiment erin,en prachtige Youtube filmpjes.:)

Anoniem zei

Aanvulling.

Reclame op je Blog is de nieuwste vorm van inkomsten?Ook Heemskerk en Uitgeest hebben verloskundigen hoor,en ik neem aan dat ze gewoon hun werk kunnen doen in het nieuwe,verplaatste ziekenhuis,en anders is Haarlem -Noord nog een optie voor deze Velsenbroekse Verloskundigen.