zaterdag 17 januari 2009

Onderbroeken van Jantje

Er komt een volwaardige vestiging, belooft C&A. Geen outlet of zo. De geruchten blijken waar. C&A komt naar IJmuiden. Velsenaren kunnen straks het ondergoed van Jan Smit kopen in het Velserhof.

De komst van C&A is een mooie opsteker voor het Velserhof. Dat kan het wel gebruiken. Na de verbouwing staat er opeens een publiekstrekker. Wie had dat ooit gedacht van dit aftands aandoende winkelcentrumpje van de Kroonenberg Groep?

Over de komst van C&A hoor ik jubel en ongeloof. Het is ook vreemd. Niet lang geleden had het IJmuidense winkelcentrum zelfs twee Prijsmeppers...

Jubel: Voorzitter Piet Schouten van winkeliersvereniging Stadscentrum IJmuiden is erg blij. ,,Geweldig. Als het C&A komt, raken misschien meer grote landelijke ketens geïnteresseerd in IJmuiden.’’

Ongeloof: Waarom wil zo’n grote keten als C&A in hemelsnaam naar IJmuiden?
Dat heeft simpelweg te maken met een strategiewijziging van het concern. Lees maar.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er goed uit Fokke,kan alleen maar positief werken ook voor de krant.

Anoniem zei

Hé Fokke,

Als je het bericht wat kritischer leest, is het eigenlijk schandalig dat C&A nog niet in IJmuiden zit. Daarin wordt gesproken de nieuwe strategie van het concern om zich te richten op 'kleinere plaatsen met inwoners vanaf 20.000 inwoners. IJmuiden is meer dan twee keer zo groot!

C&A maakt inderdaad ernst van deze strategie. Ter illustratie: voor een klant schreef ik een paar maanden terug het onderstaande persbericht. Nijkerk is veel kleiner, de hele gemeente telt nog geen 40.000 inwoners.

Groet,
Gertjan Huijbens

C&A komt naar Nijkerk

Er komt een vestiging van C&A in Nijkerk. Het bekende kledingwarenhuis neemt zijn intrek in de historische Eierhal, dat hiervoor in stijl wordt gerestaureerd. De Eierhal maakt deel uit van het nieuwe Woonwinkelgebied Oosterpoort in de historische kern van Nijkerk. De Oosterpoort is een ontwikkeling van een particuliere belegger, waarbij Redema Consultants uit IJsselstein verantwoordelijk is voor de verhuur van de winkels en het projectmanagement.

Anoniem zei

Hallo,
Goed stukje Fokke.

Het zal ook eens tijd worden voor een C&A in IJmuiden. Wand met hans textiel e.t.c. redden we het ook niet hier.
Het probleem van IJmuiden is, is dat de ruimte beperkt is. Er zijn geen grote panden te vinden in het centrum.

Maar, vroeger zat V&D ook in IJmuiden (10e Vestiging of zo), en dit warenhuis wilt maar al te graag terug naar IJmuiden. We kunnen hier dus straks, mits er een nieuwe centrum komt, ook een V&D verwachten. Dan lacht Haarlem en/of Beverwijk wel anders.

Anoniem zei

Dit nieuws is wel heel oud, want dat wist ik al op 19 december 2008!!!

Anoniem zei

zie morgen ook de reactie,s van mensen die zijn geintervieuw