vrijdag 19 december 2008

Veiligheid, privacy en sloop

Op zes middelbare scholen in IJmuiden, Driehuis en Velsen-Zuid zijn donderdag en vandaag zo maar de kluisjes van leerlingen geopend.

Om te kijken of er vuurwerk in zat. Dat zou toch zo maar kunnen, schrijft het VIOS Velsen aan de krant.

Al eerder flikte het VIOS dat (lees hier en hier).

Mag dat zo maar?

Je zult maar net een lullige poster van die kwal van wiskundeleraar Jansen in je kastje hebben geplakt. ‘Jansen is een homo’. Je hebt weliswaar geen vuurwerk in je kastje, maar reken maar dat je op je donder krijgt.

Moet er niet minstens een verdenking zijn? De politie mag ook niet zomaar fouilleren. Iemand moet zich daarvoor op z’n minst verdacht gedragen. Het is hier een politiestaat.

VIOS zegt: het is een steekproef.

Wie bepaalt welke kastjes het worden? Was er een notaris bij? Ik weet zeker dat er kastjes zijn geopend van leerlingen waarvan de schooldirectie vermoedt dat ze illegale dingen in hun kastje kunnen hebben. Vooraf geselecteerd. De schooldirectie zou dom zijn als ze dat niet deed.

Omwille van het modewoord veiligheid mag alles. Beste VIOS: er is ook wetgeving op gebied van privacy. Weten jullie dat?

En nu even terug naar de blog over het rare slopen (met veel stof) van het Zeeweg Ziekenhuis.


Jullie zullen op die blog vast het filmpje uit Utrecht wel gezien hebben.

Moet je dan filmpje hieronder eens kijken. Gisteren gefilmd in de Zandersstraat in IJmuiden! Zelfde manier! (foto is ook van de sloop in de Zandersstraat).

Ben benieuwd wanneer de eerste klachten over stofoverlast bij de IJmuider Courant binnenkomen…

Dat de slopers grof te werk gaan, is ook te zien op deze hyves van het Rode Dorp, waar de Zandersstraat bij hoort. Kijk eens naar de foto’s en zie hoe bijna een tuintje wordt meegesloopt…

Foto en filmpje van de Zandersstraat zijn van Frits Houtgraaf.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, en de gemmente hoort hier op te handhaven. Helaas weten de betreffende ambtenaren dit zelf niet. Dat bleek ook bij het zeewegziekenhuis.

Anoniem zei

Die lantarenpaal heeft het ook nog net overleeft

Anoniem zei

fokke een historisch filmpje is het geworden.